Pagina's

zaterdag 25 november 2017

Beetje bezig met ... inpakpapier van Sint

Wanneer mijn oma vroeger een ingepakt cadeautje kreeg, pakte ze het heel voorzichtig uit en streek daarna het inpakpapier glad om het later nog eens te gebruiken.


Blijkbaar is dat erfelijk, die neiging heb ik namelijk ook. Niet direct uit milieu-bewustziijn - hoewel een goede gewoonte - of uit zuinigheid - ik ga er vanuit dat het hergebruik van oma te maken had met (het ontbreken van) financiële middelen - maar omdat ik het papier vaak zo mooi vind.


En zeker Sinterklaaspapier :-)


De mevrouw van de boekwinkel in ons dorp heeft ook een goed oog voor mooi inpakpapier. Dus nadat de meisjes vorige week hun schoencadeau van die winkel uitpakten, heb ik het papier apart gehouden en afgelopen week verwerkt in een aantal kaarten. Met bijpassende teksten voor deze tijd van het jaar.
 

Ze zijn prima te gebruiken om een gedichtje in te schrijven of het rijm in te plakken. En wat nu zo leuk is: ik wil ze graag weggeven! Want ik kan ze niet meer gebruiken. :-)
Toen ik de kaarten vanmiddag op de foto zette, kwam het Mini-meisje de kamer binnen lopen en zag waar ik bezig was. En omdat ze (nog) goedgelovig is, is het duidelijk dat deze kaartjes op onze pakjesavond niet meer langs kunnen komen.


Jammer voor mij dus, maar wil jij er een aantal? Laat maar weten in een reactie hieronder en mail me je adres (zie mijn email rechtsboven in de balk). Ik heb er 14 in totaal om weg te geven. Als ik ze woensdag op de bus doe, heb je ze ruim voor het weekend en pakjesavond binnen. Speel ik toch nog een beetje voor Sinterklaas :-)

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ze zijn enig, dus ja... ik wil wel!

Unknown zei

Ja heel leuk! Ik zou er wel een paar willen hebben.

Unknown zei

Ja, heel graag! Super leuk weer! En mijn oma deed en doet dat ook!!!

Unknown zei

En volgens mij weet je wel waar ik woon... :)

Ageeth Mooij zei

Wij hadden in de gang in de meterkast een tasje waar gebruikt kadopapier werd bewaard. Zo vanzelfsprekend! Ik doe het ook, net als jij, met heel mooi papier. Ik vind je kaarten prachtig en ben in voor een vleugje Sinterklaas in huis met vier mannen waarvan de jongste 12 is.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!