Pagina's

zaterdag 31 januari 2015

Beetje bezig met ... workshop van Marieke Blokland


Made by Marieke Blokland
Dit wordt een lange post met veel foto's! En op het moment dat dit blogje online komt, volg ik een workshop Poppetjes tekenen van Marieke Blokland bij De Craftorij.In oktober 2014 volgde ik ook al een workshop bij  haar. Toen maakten we achtergronden voor Art Journals. Eén van de dingen die ik toen leerde, is om je te beperken tot maximaal 3 kleuren en zwart + wit. Wat ik ook leerde is dat het de kunst is op tijd te stoppen. Een inkoppertje, maar toch ook weer even een eye-opener....
 

Overigens kun je ook met weinig kleuren even goed vieze handen krijgen hoor! De oplettende lezer spot nu een zeldzaam moment op dit blog!! Inderdaad een foto van mezelf :-)Made by Marieke Blokland
Hier eerst eeen paar van de poppetjes die Marieke teken. Nog even over Marieke zelf: buiten het feit dat ze als Mixed-media kunstenares mooie dingen maakt - en overigens ook een leuk boek over Art Journaling geschreven heeft - is ze ook nog aardig, leuk en inspirerend! En lekker jong, vooral dàt :-)
Maarja, er komt natuurlijk een tijd dat alle workshopgevers jonger zijn dan ik :-D


Made by Marieke Blokland
Ergens op het wereldwijde web kwam ik een link naar een interview met haar tegen. Eén van de vragen was waardoor ze het meest geïnspireerd werd. In haar antwoord kon ik me goed vinden...Made by Marieke Blokland
"Inspiratie is niet het probleem. Inspiratie vind ik in alles om me heen. De grote uitdaging van tegenwoordig is - denk ik- dat we een plek te vinden waar je niet overweldigd wordt door alle hedendaagse inspiratiebronnen. Websites zoals Pinterest helpen echt niet. Je blijft er hangen op zoek naar meer en meer inspiratie maar uiteindelijk doe je helemaal niets.", aldus Marieke.
Zo herkenbaar! Ik kan zo een hele avond op Pinterest rondneuzen, klikken en pinnen op 1 van mijn 60 "moodboards". Heerlijk om te doen, maar uitermate verslavend en aan het eind van de avond bedenk ik me dat ik ook iets creatiefs had kunnen doen met mijn handen.....Kortom: gewoon doen!Made by Marieke Blokland

Dus laat die handen wapperen en creëer! Het hoeft niet meteen mooi te zijn, maar oefen en blijf bezig. Dat is ook de reden dat ik af en toe een workshop volg: Voor inspiratie, om er even uit te zijn en dat ik dan ook daadwerkelijk iets doe! En dan thuis nog meer zin heb om door en verder te gaan :-)


Dit is het uiteindelijke resultaat van de workshop in oktober vorig jaar: 12 kleurrijk bewerkte losse bladzijden van 300 grams papier, ingebonden tot een boekje met koptische steek.


Dat inbinden deed ik niet op de workshop. Dat deed ik thuis - zoals je ziet :-) - aan de hand van een filmpje over het inbinden van lossebladen van Sea Lemon (overigens een hele fijne site als je van boekbinden houdt).Nog even een (niet scherpe) foto van hoe dat er dan uitziet, dat het inbinden met 6 lossen naalden en dito draadjes...


Zie hier het resultaat! Hieronder een aantal bladzijden binnenin, die ik al gevuld heb met "boeksel-tekeningen". Er zijn nog genoeg pagina's leeg en die zal ik proberen vandaag op de workshop te vullen. Met poppetjes. Ik ben benieuwd!!


En tenslotte de laatste pagina :-)

donderdag 29 januari 2015

Beetje bezig met ... Nine, Livia & Floris


Mijn vriendin M. vroeg me een rompertje te maken en stuurde een foto van het geboortekaartje.


Ik weet niet waar de foto genomen is, maar wat ik wel grappig vind is dat de kleuren van het kaartje terug komen in het schilderij op de achtergrond :-)


Dus die kleurencombinatie heb ik doorgezet!


Aan de watermerken in de foto's kun je zien dat het nemen van de foto's en de bewerking ervan tijdens de jaarwisseling heeft plaatsgevonden... :-)


Op het moment dat ik dit engeltje van vilt maakte tijdens een workshop, werd het op hetzelfde moment een ander engeltje geboren: namelijk het nichtje van de gastvrouw. Die opdracht was dus snel binnen!Een mooie datum om geboren te worden: 10 december 2014!


 Tenslotte nog een romper voor Floris.


 

 

In opdracht gemaakt voor een kennisje van vroeger.
(met dat -je erbij, weet je dan dat het over een vrouw gaat :-) )


Ze had me gevonden via mijn Facebook-pagina. Dus ook via die weg ben ik ook bereikbaar.Levering ging zonder verzendkosten, want zusjelief deed de pakketdienst. In nieuwe zakjes! Gemaakt van oude kaarten. Deze hierboven waren routekaarten van de ANWB.


En deze waterkaarten hebben ondertussen ook een nieuwe bestemming gevonden. Een avondje vouwen en plakken en mijn hoofd is leeg en de zakjes klaar. Geft nog leuk weg ook! :-)


Nog meer rompers zien? -> Klik hier

zondag 25 januari 2015

Beetje bezig met ... Secret Santa #2Zoals ik vrijdag al schreef had  ik me opgegeven voor Secret Santa georganiseerd door Tess (klik!). Allemaal enthousiaste reacties op haar blog! Alleen voor mij had Secret Santa even niet veel met Kerst van doen. Ik was zo laat, dat het in mijn geval beter Secret January kon heten. :-(

De volgende namen zaten in mijn mailbox en ik was de Secret Santa van:
* Lize
* Ageeth
* Ina
En tot mijn spijt heb ik niet tussen Kerst en Oud&Nieuw maar ruim in januari (waar kun je tijd kopen?) alsnog mijn "geheimen" verstuurd.


Voor alle drie vulde ik een envelop met Minnie-Mouse tape (hoewel 2 van de 3 zoontjes hebben :-) ), een aantal blanco - handmade - kaarten en met een kaart van mezelf waarmee ik hen alle goeds voor de overige 11,5 maand van 2015 wens. En om dat te benadrukken heb ik er ook nog een boekje met wensen ingestopt.


Een boekje met wensen, een wensboekje dus.
 

Met door mij geschreven wensen, vermenigvuldigd (lang leven het kopieerapparaat) en daarna ingebonden tot een boekje met kralen in de binding.


Hieronder de volledige inhoud van het boekje...


Ik heb er nog een aantal extra gemaakt. Die wil ik graag weggeven. Dus heb je ook mee gedaan aan Secret Santa? Laat het dan even weten met een reactie hieronder of mail me (mijn adres staat in de rechterbalk bovenaan). Dan stuur ik je er ook eentje. En ik wacht niet tot Kerst en Oud&Nieuw hoor :-)

En nu maar hopen dat de ontvangers blij zijn met dat waarvan ze dachten dat het niet meer zou komen :-s

vrijdag 23 januari 2015

Beetje bezig met ... Secret Santa #1Ruim voor kerst las ik op het blog van Tess over Secret Santa. Kort gezegd houdt het in dat je als geheime kerstman (vrouw?) 3 andere bloggers verrast met een wens. Iets dat in een envelop past. Voor het komende jaar. Niet groot, niet klein, een kleine geste en zolang het maar door de brievenbus past. Of zoals Tess het schreef: We hebben al genoeg, je hart kan altijd warmer.

Begin december ontving een ieder de adressen. En toen was het Sinterklaas en Kerstmis en vakantie en Oudjaar, familie-dingetjes, gezin, een nieuw nichtje, werk, veel te doen..... En toen kwam de klad er in. Geen excuus, maar je kent het wel. Ik gunde me geen tijd om te bloggen.... Sorry dames. Ondertussen werd ik wel verblijd met drie leuke enveloppen en hier is dan eindelijk de post erover!
De eerste was van Sarah. Zij had mijn blog goed bekeken, want ze stuurde prachtige servetten van Marimekko! Ze had haar wens op een blad uit het Flow-papierboek geschreven en voor 2015 wenste ze mij:
  • een hoofd vol dromen
  • een nieuwe jas met diepe zakken waar je prulletjes in kwijt kan
  • dochters die je elke avond toefluisteren dat jij de allerliefste mama van de wereld bent
  • genoeg mensen om tegen het lijf te lopen
  • elke ochtend een warme tas koffie (Tas koffie? Ja, Sarah is van België :-) )
  • verwend worden zonder dat ja daar ziek voor moet worden
  • 1001 rompertjes (Woeh! Dat zijn er veel!)
  • altijd het juiste rolletje washi-tape in huis (Dat gaat wel lukken!)
  • en nooit uitgelopen inkt.
  • Maar vooral dat ik gezond ben en me creatief kan blijven ontplooien.
Mooi geschreven Sarah! Dankjewel! En namens mijn meisjes ook dank voor de tekening van Olivia! :-)


Mijn tweede envelop was van Patricia. Ze wenst mij een mooi 2015 met vele leuke momenten omringd door de mensen die je graag ziet. Ook al zo mooi gezegd! Dank. Op haar blog laat ze de inhoud van haar envelop hier zien, met een mooie kaart met draad, een ster en wat thee voor een moment voor mezelf. Wat op haar foto niet staat, maar wat er nog wel in zat, zijn de zilveren sterretjes die uit de envelop dwarrelden. Ze liggen nog steeds her en der rond mijn werkblad :-) Dankjewel Patricia!


De laatste envelop was van Nathalie. Met ook al zo'n leuke kaart met draad er in. Ze schreef hier haar blogje over Secret Santa en ik gok dat ik haar buitenlander ben :-) Dankjewel Nathalie!

Dames, ik ben heel blij met de enveloppen. Dank voor de moeite en inspiratie. En nu mijn eigen resultaten. Die zijn ook op de bus gegaan. Daarover zondag meer....!!