Pagina's

donderdag 27 juni 2019

Beetje bezig met ... Jack & Iann
Stel je toch eens voor dat je een achterkleinzoon krijgt! En dat je dan ook nog eens niet zo heel oud bent, maar gewoon modern samen woont met mijn vader :-)

 
 

Namens mijn zusje en mij kreeg Jack (of eigenlijk zijn trotse ouders) dus een romper en een luierdoek. Met unieke vermelding :-)

 


De romper voor Iann maakte ik in opdracht van vriendin Y. De snor en het lettertype verwijzen naar het geboortekaartje. Voor grote broer Jaxx maakte ik ook al eens een romper, dat zie je hier.


maandag 24 juni 2019

Beetje bezig met ... een beestenboelboekjeEen andere titel voor vandaag zou kunnen zijn: Creatief met een reclamefolder :-).
Of: hoe maak je een mini-zine?

 

Dit is een reclamefolder van Djeco, een leverancier van speelgoed en ook van stiften met een dubbele punt (een gewone en een penseel, waardoor je er mee kunt brushletteren). Op de foto hierboven staat de roze set, maar er zijn er meer en ik gebruik ze graag: Ze blijven mooi en hebben een goede prijs/kwaliteitverhouding.


In de folder stonden leuke tekeningen van dieren tussen en bij de artikelen. Ik knipte ze uit en plakte ze als collage in mijn art-journal, maar bedacht dat ik ze ook kon natekenen en inkleuren met aquarelverf....


 

De tekeningen zijn niet groot, ongeveer 7  x 10 cm.

 

Met deze grootte passen er  precies 8 tekeningen op één vel A4-formaat. En als je dat op een bepaalde manier doet, kun je er een klein boekje van maken. Hier een link naar een filmpje op youtube met uitleg voor het vouwen van zo'n boekje, een mini-zine noemen ze dat.


donderdag 20 juni 2019

Beetje bezig met ... Lilly & Gemma
Voor Lilly maakte ik een romper in opdracht. Het lettertype, de kleur en de hartjes zijn details van het geboortekaartje.Op de achterkant is het beroep van de ouders verwerkt: 
Mama is mijn kapster en Papa werkt in een fietsenwinkel.


Zo leuk als een rompertje enthousiast wordt ontvangen!
Dus ik kreeg meteen de opdracht van de kersverse mamam om er ook eentje te maken voor het nichtje Lilly (die op dat moment nog geboren moest worden :-)  )
Ook bij de romper voor Gemma liet ik de details van het geboortekaartje terug komen op de romper, o.a. de hartjes en het lettertype.


Het is zo leuk om de simpele witte rompertjes om te toveren tot een persoonlijk cadeautje!woensdag 19 juni 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #8

 

Vorige week hoorden leerlingen van het voortgezet onderwijs of ze geslaagd waren.
Of niet natuurlijk :-(


Ik maakte kaartjes met de letters uit de stans en met mijn eigen letters.
De achtergronden waren afdrukken van de gelli plate (alleen voor de laatste foto in dit blog gebruikte ik papier met een dessin).
Heb je gezien dat de bovenste 2 kaarten elkaars "spiegelbeeld" zijn?Bijna alle kaartjes heb ik kunnen verzenden naar gelukkige pubers :-)
Zeer geslaagde kaartjes dus.maandag 17 juni 2019

Beetje bezig met ... moederdag #2
De kaartjes die ik kreeg van het Midi-Meisje voor moederdag en gisteren op dit blog liet zien, waren te leuk om niet te bewaren. Daarom bond ik ze in een boekje....

Voor de omslag - de kaft - bedrukte ik dik papier (300 grams) met de gelli-plate.
Ik bond het geheel in met een langsteekbinding. waarbij ik nog een foutje maakte met gaatjes prikken, want die washi tape zit daar niet voor de sier :-)
Van gewoon kopieerpapier vouwde ik 5 katernen van 8 pagina's en plakte daar de kaartjes op.5 maal 8 = 40 en ik had 35 kaartjes dus de resterenede pagina's vulde ik op met onder andere  getekende hartjes en afdrukken van de stempels die het Midi-meisje ook voor de kaartjes gebruikt had.


Nog wat pasgeleerde "zeepletters" van mij erbij en zo is het een mooie blijvende herinnering geworden.

zondag 16 juni 2019

Beetje bezig met ... oude baan & nieuwe job


Een vroegere collega heeft een passie - net als ik - voor papier. Dus toen zij het Openluchtmusuem verruilde voor het Zuiderzeemuseum (en dus promoveerde van collega naar papier-vriendin), maakte ik een boek voor haar (daarover schreef ik hier). Het boek op de foto hierboven lijkt er op, door de kleuren en het logo.

 

Het boek op deze foto's maakte ik echter 2 jaar geleden, toen mijn leidinggevende het museum verliet. Ik maakte een leporello (een harmonicaboek) met collages, teksten, foto's en anekdotes van 8 jaar samenwerking. Het was wel nieuw voor mij, een boek maken voor een man, maar heb er geen spijt van gehad.....


 

In 2018 maakte ik ook nog meer afscheidscadeau's voor collega's die het museum verlieten....


En toen kwam er een moment, en nam ik ook afscheid.


Tekening van het Mini-meisje uit 2017
Het was jammer, om na 9 jaar afscheid te nemen van het mooiste en groenste museum van Nederland. Het bood echter ook weer een nieuwe kans, een mogelijkheid om iets nieuws te beginnen.


 

En dat moment is nu! Morgen is mijn eerste dag op mijn nieuwe werkplek!Ik heb namelijk een nieuwe baan! Nieuw werk, nieuwe collega's, nieuwe mensen, nieuwe dingen...
Ik vind het retespannend maar ook reuzeleuk! En - niet onbelangrijk - ik heb er zin in!!Ben je nieuwsgierig naar wat ik ga doen! In dit geval is hier mijn professionele link :-)
zaterdag 15 juni 2019

Beetje bezig met ... moederdag #1Vandaag is het vaderdag. En dat is dan de link naar moederdag van vorige maand :-)
Want naast de (veelal praktische) kadootjes die ik toen kreeg, was de mooiste verrassing die van het Midi-Meisje:


Bij het ontbijt op bed (zonder ontbijt overigens, want kruimels in je bed.... jegh!) kreeg ik een kaartje met "Jij bent" er op en op de achterkant de uitleg dat ik op zoek moest gaan naar kaartjes.Inderdaad. Door het hele huis hingen wel 35 (!) kaartjes in rood of roze, met mijn eigenschappen, althans zoals het Midi-meisje mij ziet. :-)


Kijk hier zie je ze allemaal. Dit ben ik dus. Wat een geweldig lief en creatief cadeau hè!?

donderdag 13 juni 2019

Beetje bezig met ... Noëlle, Nino en Ake


 

De rompers die ik van letters voorzie gaan regelmatig met de post mee!

Deze envelop bijvoorbeeld ging naar de oma van Noëlle (mijn oud-collega), die haar schoondochter op moederdag wilde verrassen :-)


De romper voor Nino in deze envelop ging rechtstreeks naar de ouders van de pasgeborene.


Ik beschreef de romper met het geboortekaartje als inspiratie. En op het bijgaande kaartje schreef ik  de hartelijke groeten van Tine uit Dokkum :-)

 
En deze laatste envelop ging naar mijn vriendin van de lagere school op de bus.

 

Voor het lettertype liet ik me inspireren door het geboortekaartje.


Op de achterkant maakte ik nog een kleine tekening die iets te maken heeft met de achternaam....

woensdag 12 juni 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #7

Kies een kaart A, B of C (van linksboven, naar rechts en beneden)
Aanstaande zondag is het vaderdag!
Het lukt ons niet mijn vader te bezoeken, dus krijgt hij post.
Gelukkig zag ik hem afgelopen zondag nog (en volgende week vrijdag, want dan is-ie jarig).
Kun jij ook niet langs je vader zondag? En wil je hem toch verrassen?
Dat kan, want deze 3 kaartjes geef ik weg!Stuur me daartoe een mailtje met het adres van je vader. (beetjebezig (apestaartje) gmail (punt) com).
Dan krijgt jouw vader een kaartje van jou, in een door mij geletterde envelop in de bus. Hoe leuk is dat !?


Omdat echte post zoveel leuker is!