Pagina's

zondag 26 januari 2014

Beetje bezig met ... brilbeer

Als ik een beetje bezig ben met creatieve dingen, komt er 9 van de 10 keer een klein Mini-meisje naast staan met de vraag: "Mama, mag ik ook verven?"
Tuurlijk schatje, maar deze keer teken ik een beer voor jou en dan kun je hem in kleuren en maak ik er een kaart van. "Kijk mama, de beer heeft een bril".


Brilbeervrijdag 24 januari 2014

Beetje bezig met ... een lief meisjeEindelijk eens helemaal zelf thuis een pagina in mijn Artjournal-boek gemaakt. De Man in huis vindt haar erg op ons Midi-meisje lijken. Dus als ze ooit nog een profielfoto nodig heeft, dan hebben we er vast eentje..... (ze is nog maar zeven hoor, dus dat zal wel even duren). Oh, en lachen oefent ze inderdaad heel goed :-)
donderdag 23 januari 2014

Beetje bezig met ... Art Journaldag #2

Begin januari begon ik het jaar goed met een dagje voor mezelf bij De Craftorij. Ik schreef er al een stukje over, hier nog een pagina:


Het leuke van zo'n Art Journaldag vind ik dat je lekker kan experimenteren met spullen die ik thuis niet heb. En ik leer ook nog heel veel door bij de buurvrouwen te kijken. De achtergrond hier is gemaakt met 3 kleuren gelato's op een ondergrond van gesso (daar vloeien de gelato's - een soort aquarelwaskrijtjes - beter in elkaar over en zie je de strepen niet). De stempel is geleend van De Craftorij. Het is er maar eentje. Ik heb hem gestempeld op één laagje van een papieren zakdoekje en dit daarna omgedraaid en nog een keer gestempeld, zodat hij (zij is in dit geval meer van toepassing :-) ) er gespiegeld op stond. Tenslotte het papier met gelmedium (of decoupagelijm) opgeplakt. Erg leuke techniek, ga ik vast nog eens gebruiken!

nog even ingezoomd (met iets te veel licht...) op de letters

dinsdag 21 januari 2014

Beetje bezig met ... Huisjes in boekjes

Vorige week lekker een avondje bezig geweest:
met een oud boek,
met huisjes,
met tekenen en
met kleuren....
Heerlijk ontspannend.


 

 

maandag 20 januari 2014

Beetje bezig met ... Art Journaldag


Het is al weer 3 zaterdagen geleden dat het de eerste Art Journal dag van 2014 was bij De Craftorij.
De opdracht was om een weekoverzicht te maken. Dat was niet aan mij besteed. Maar verder heb ik me prima vermaakt met stempels, stempelkussens, pennen, stiften, gelato's, enzovoort!


 
detail

Spelen een stempel en stempelkussens!!


zondag 19 januari 2014

Beetje bezig met ... geboekselde kaarten

Boekselen? Een woord dat Loes Vork heeft bedacht. Hier een citaat van haar website: Maak van een oud boek een creatieve speeltuin! Boekselen is creatief werken met en over de tekst en afbeeldingen die in het boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien krijgt een nieuw leven als kunst- en speelwerk. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren.

Op Pinterest heb ik zelf een bord aangemaakt. En ik vond er nog meer!. En zoeken bij Google Afbeeldingen levert ook genoeg op. De Engelse vertaling is "altered text". Kortom, genoeg mogelijkheden om inspiratie te vinden.

Ik hou het gewoon bij een beetje (na-)tekenen en inkleuren (met Flexmarkers), om er daarna een kaartje van te maken.  Heerlijk ontspannend om te doen.

 
zaterdag 18 januari 2014

Beetje bezig met ... Opdrachten voor de Winterfotojacht

Vandaag schrijf ik een stukje op het blog van de Winterfotojacht.

Eén van - de weinige - goede voornemens die ik heb voor 2014 is om meer letters te schrijven.
Daarom oefende ik op de opdrachten in verschillende lettertypes. En hangen ze nu op een prominente plek. Opdat ik ze niet vergeet. :-)


detail 1

detail 2
Winterfotojacht: de opdrachten en een paar spelregels vind je hier: klik
Doe jij ook mee? 

maandag 6 januari 2014

Beetje bezig met ... 30 koningen en wat kamelen

Vandaag is het Driekoningen en volgens het verhaal komen de wijzen uit het Oosten nu bij de stal aan. In ons huis is het echter de dag dat de wijzen vertrekken naar het noorden (lees: in de doos naar zolder), omdat kerst wordt opgeruimd. Maar niet nadat ik een poging had gedaan om ze allemaal op de foto te krijgen. Dit alles in het kader van mijn conditietraining voor de Winterfotojacht...

Groepsfoto

De drie van Dick Bruna en ja met deze mag gespeeld worden :-)

De drie van Fisher Price met kameel

De drie van mezelf (naar een werktekening uit een Libelle van lang geleden)

Deze drie zijn wel guitig (en kaal!)

En deze drie kijken juist weer zo zoet....

Deze drie zijn van Playmobil. Ze hebben ook een kameel, maar die was om de hoek...
En toen had ik er dus 24 op de foto. En kwam ik er achter dat ik nog een paar van die jongens vergeten was. En niet omdat ze vast zitten (geplakt in de stal uiteraard, niet in het gevang....), zoals deze:

Rare baarden hebben deze, maar tja 't is een erfstuk van mijn schoonvader...

Maar omdat ze bijvoorbeeld in de keuken op de vensterbank stonden. Je ziet het, je kunt bij ons vanuit meerdere wegen uit het Oosten komen :-)

Deze wijzen heb ik dit jaar gekregen via de Weggeefhoek op Facebook
En zij hierboven zijn wel wat klassiek, maar daarom niet minder leuk...
Ik was lekker op dreef. Ik dacht, wat ik met koningen kan, kan ik ook met ezels:

Dan worden het grijze jongens :-)

Of met engeltjes (of engels zoals het Maxi-meisje ze onlangs noemde):


Enfin, ik was lekker bezig. Ik had ook nog schapen klaar liggen, maar toen werd het te donker. Misschien een leuk projectje voor volgend jaar :-)

zondag 5 januari 2014

Beetje bezig met ... Kerst en kaarten #3

Het zijn nieuwjaarskaarten geworden. Maar ik had beloofd ze nog te plaatsen.
Geeft niets trouwens, ijssterren kunnen toch altijd in de winter?
De sterren zijn gekocht en de rest is echt restverwerking (en wat touwtjes en tape) :-)


vrijdag 3 januari 2014

Beetje bezig met ... Kerst en stukjes

Nog een paar dagen en dan worden ze opgeruimd: de kerststukjes. Ik had er best een aantal deze keer.


Elk jaar rond kerst organiseert de bloemenclub uit ons dorp een avond om kerststukjes te maken. Iedereen neemt wat potjes en decoratie mee en er is gezamenlijk groen om te gebruiken. Ik was al een aantal jaar niet geweest, maar ben afgelopen keer samen met het Maxi-meisje gegaan. We haalden er de gemiddelde leeftijd behoorlijk omlaag :-)


Toch was het erg leuk. En volgend jaar wil ze weer mee!

En? Kun je zien welke van mij zijn of van mijn dochter? :-)

woensdag 1 januari 2014

Beetje bezig met ... 2013

Gelukkig Nieuwjaar!

En ik wens al mijn volgers en bloglezers veel geluk, gezondheid en veel creativitijd in 2014! :-)

Het jaar 2013 was mijn eerste volledige jaar met een blog. Ik plaatste 115 berichtjes.
Gemiddeld 9,6 per maand  - ik werk met cijfers :-) - met een minimum van 3 blogjes in april en 18 postjes in september... Hieronder een jaaroverzicht:

In januari maakte ik stempels, onder andere deze zwaan, omdat mijn moeder zo heette.....


In februari beschreef en bestempelde ik rompers. Ik doe het al bijna 8 jaar. En hoewel het aantal baby's in mijn omgeving wat uitdunt (lees: ik word ook iets ouder :-) ), vind ik het nog steeds leuk om te doen. En de reacties zijn ook altijd zo fijn. Gelukkig heb ik twee collega's die in blijde verwachting zijn, dus ook in 2014 komt er in ieder geval 1 jongens- en 1 meisjesvariant.In maart maakte ik nog steeds stempels, dit keer voor een uitdaging (battle). Het thema was je favoriete kinderboek en ik koos Dolfje Weerwolfje voor mijn Maxi-meisje. De juf van het Midi-meisje heeft hem later in dit schooljaar gebruikt, als "pluim"-stempel in alle schriftjes.


Ook deed ik in maart een workshop met Dina Wakley bij De Craftorij. Wat een verfrissende dag. Ik kocht haar boek en samen met Anoeska maakte ik daar elke maand een uitdaging van om iets uit een hoofdstuk te maken. Het boek is nog niet uit, dus ook in 2014 zal ik nog zeker wat plaatsen. En misschien komt er wel weer een nieuw boek? Heb je nog een tip?

In april was ik minder productief, dat heb ik soms :-(. Ik ontdekte wel het "boekselen",  - een woord van Loes Vork - en kocht er een oud Duits antropologisch boek voor dat mijn huwelijk zogenaamd redde :-)

 

In mei maakte ik weer een inhaalslag qua tijd voor creativiteit.
Ik schreef weer letters; nog steeds op rompers, maar ook op tasjes en op kaarten.Ik maakte de 2e uitdaging uit het boek van Dina (die nu de muur op mijn kantoor op het werk opleuken....)


 En ik kreeg een verloren gewaand tekenboekje uit 2009 terug. #blij


In juni kreeg ik leuke post en gutste ik wat weg aan stempels.
In juli verjaarde het Midi-meisje - ze werd al zeven! - en stuurden we uitnodigingen die ze zelf maakte met tape en stempels.

Ook was het vakantie. We waren in Frankrijk, eerst in een huisje op het platteland. Daar was geen animatieteam, maar een mamnimatie. We maakten o.a. vilten diertjes en vakantieboekjes.
In augustus was mijn ronde van Round Robin bijna klaar en begon ik langzamerhand de pagina's te publiceren. Ik ben nu mijn derde ronde aan het afronden :-) Die pagina's zal ik 2014 posten...

Deze doodle is uit mijn boekje, klik op de foto als je me beter wilt leren kennen! :-)

Hier had ik inspiratie gevonden op Pinterest
In september maakte ik een nieuwe voorraad kaarten voor mijn Postcrossing-hobby met plaatjes, stempels en letters:


In oktober was ik van de partij op de Art Journal dag bij De Craftorij. Op de eerste zaterdag van januari ga ik weer, dus ook dat wordt vervolgd...
November was de maand van de nieuwe dingen. Ik ontdekte het flocken: een figuurtje uitknippen uit flockfolie en op een t-shirtje strijken. Succes verzekerd!Een andere nieuwigheid in november was mijn deelname aan een foto-uitdaging. Elke dag een foto lukte niet, maar het heeft mijn blik wel verruimd.
Met als gevolg dat ik nu ook mee doe met de Winterfotojacht, ook zo'n leuke uitdaging!


En toen was het alweer december. Simpele creatieve maand, met weinig tijd om te bloggen over bijvoorbeeld eigengemaakte labels en kaarten.Als ik zo teruglees, dan klopt de naam die ik ooit voor mijn blog koos wel: beetje bezig met van alles en nog wat. En ik heb er plezier in, ik leer nog elke dag bij en ik heb nog ideeën genoeg, dus wat mij betreft ga ik gewoon verder in 2014! Blijf je me volgen? Leuk!! Laat je een berichtje achter? Nog leuker!!