Pagina's

woensdag 24 juli 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #12Vorig jaar zomer waren we in Londen en kocht ik dit boekje ter herinnering.

En onlangs zag ik het ook liggen bij zo'n boekendump, in het Nederlands!


Engels of Nederlands, dat maakt niet uit. Kawaii betekent schattig in het Japans en dat is het! 
Bovenstaande tekeningen zag je misschien al eens op Facebook of Instagram langskomen.


Maar ik tekende verder. Het is echt niet moeilijk.
In het boekje wordt in stapjes uitgelegd, hoe je de tekeningen kunt maken. 
 
 

Zeer ontspannend om te doen. De tekeningen heb ik met watervaste fineliner omlijnt en ingekleurd met ecolinestiften of aquarel verf.


Wij zagen vorig jaar in Denemarken zeehonden, bouwden een zandkasteel en aten hamburgers met ijsjes toe. Ik plakte deze als decoraties tussen de foto;s in mijn vakantieboek! 
Wellicht een ideetje voor jou? En anders kun je er altijd nog een kaartje van maken! Dat deed ik ook :-)


Op Instagram kun je Sarah Alberto vinden hier en hier. Op Facebook is er een aparte fan-groep.
En ze heeft ook een kanaal op Youtube!

woensdag 17 juli 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #11


Ik hou van mooi papiertjes. Ik heb laden en dozen vol.
Elke keer als ik weer op fraai papier stuit, denk ik: ik hoef het niet te kopen, ik heb genoeg!


Om dan toch weer voor de bijl te gaan. En mooi hoeft in dit geval niet per se duur te zijn hoor, het overgrote deel van de kaarten van vandaag maakte ik met restjes papier van HEMA, Action enzo.


Maar inderdaad, die restjes.... die gooi ik dus ook niet weg! En daar maak ik dan weer kaarten van!Kaarten met scraps en letters! Omdat je van niets toch weer iets kan maken!

woensdag 10 juli 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #10


Pinterest is 1 van mijn gevaarlijkste sociale mediums.Het is heerlijk om ideeën op te doen en om andermans creaties te bewonderen.


Maar ik kan me ook zo ongelukkig voelen als ik een hele avond heb "weggeklikt" en de tijd voorbij is gevlogen, zonder dat er iets uit mijn handen kwam.Dan kan ik maar beter een zwarte en witte pen ter hand nemen om me op craftpapier uit te leven met wat ik bij anderen zag.
Dat geeft toch een beter gevoel.... :-)


Bovenstaande kaarten zijn geinspireerd op de kaarten uit dit mapje op Pinterest.
En dit is overigens mijn pagina op Pinterest. Kom je een x kijken?

donderdag 4 juli 2019

Beetje bezig met ... een Nederlandse romper
De zomervakantie staat voor de deur! Blijf je thuis? Of trek je er op uit? Heb je nog plannen voor een vakantie? En wellicht ga je ook nog op familiebezoek in het buitenland? Of zelfs op kraamvisite?

Dan is het natuurlijk altijd leuk om zo'n oerdegelijke romper van de Hollandse Eenheids MAatschappij mee te nemen! Stuur me een mailtje (beetjebezig apestaartje gmail punt com) en ik maak er eentje voor je.

Deze romper werd dit voorjaar naar Polen gebracht. Waar gaat jouw romper heen?

woensdag 3 juli 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #9


Even een snelle post met voornamelijk foto's.


Foto's van kaarten die ik maakte met monoprints van de gelli plate.


Met wat passende letters er bij, wordt het toch een kadootje in je brievenbus?
En laat dat nou net de bedoeling zijn!Zelfs de left-overs gebruik ik weer voor een nieuwe kaart. Zonde om weg te gooien. :-)Een grapje hier of daar.... Tja, je moet wat als je een afdruk van fietsjes hebt...En net als ik denk, ik kom aardig door mijn voorraad afdrukken heen, maak ik weer een nieuwe stapel en begin ik opnieuw! Is dat herkenbaar?
maandag 1 juli 2019

Beetje bezig met ... een boek voor een tentoonstelling


Eind mei was de open dag van de Stichting Handboekbinden. Ik had er graag bijgeweest, maar had andere afspraken. Toch was ik er een beetje bij, want mijn boek werd daar ten toon gesteld.Op de Boekkunstbeurs in Leiden afgelopen november kocht ik de katernen. De inhoud betrof de drukwerken van de 6e edititie van Mooi Marginaal 2012-2017. (Mooi Marginaal is een initiatief  van
de Stichting Laurens Janszoon Coster, zij organiseert eenmaal per twee jaar een bekroning van de mooiste margedrukwerken van de voorafgaande twee jaar). De werken zie je hier.

 

Voor het omslag gebruikte ik dik paars 300 grams papier. De letters zijn gebaseerd op het Neuland alfabet, ik sneed ze zo uit dat ze er niet uit vielen en er een kader onstond waarachter ik een print plakte die ik maakte met de gelliplate. Voor het inbinden gebruikte ik een langsteekbinding, de roze kleur van het draad haalt het roze van de print mooi terug.Mijn boek wordt op dit moment nog gefotografeerd door de organisatie. Ben benieuwd wanneer het thuis komt wonen. Dan kan ik het lezen :-)