Pagina's

woensdag 25 juni 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #10

Elke woensdag zet ik een zelfgemaakt wenskaartje op dit blog.
Zo is elke woensdag eigenlijk een wensdag.

Ik wens je, ik wens je....
Ik zeg: Dankjewel!Soms is dichtbij, té dichtbij :-(
Jammer, maar het geeft een indruk...

dinsdag 24 juni 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #5

Hier weer een update van de kaartjes voor de dagelijkse uitdaging van de Craftorij Zomer Challenge.


#CZC17: Sierlijk schrijven

Een opdracht die prima in mijn straatje paste! Ik heb het wel eenvoudig gehouden - om achterstanden te voorkomen  :-) - met zwarte fineliner op kraftpapier en ingekleurd met witte Posca-pen. Wat een fantastisch effect is dat: het wit haalt het kaartje dan helemaal op!! Dat ga ik vaker doen.


#CZC18: Waar ben je trots op?


Trots? Op mijn meisjes natuurlijk! De stempeltjes van Gorjuss kreeg het Maxi-meisje cadeau voor haar 10e verjaardag. En ik heb ze nu even gebruikt en ingekleurd met Flexmarkers. Regeltje tekst erbij en het is wel duidelijk wie mijn leven kleurt!

Er zijn trouwens nog meer dingen waar ik trots op ben....
Aan het begin van deze maand zag ik dit hieronder op mijn schermpje staan: 10.000 pageviews. Best gaaf! Zeker met zo weinig reclame als dat ik maak. Blijf vooral kijken :-)

En nog een klein trots momentje: Mijn kaartje voor CZC11 Alfabet had ik gepost op de FB-pagina van het boek van Joanne Sharpe, omdat ik geïnspireerd was door een lettertype uit haar boek:


Zeker 60 mensen hebben de foto geliked. En zoals je aan de laatste opmerking op de foto ziet, vindt Joanne de kaart ook leuk :-)#CZC19: ZonEen snel kaartje want een inhaalslag was noodzakelijk, door de kroonluchter had ik wat achterstand opgelopen. En perfectionist als ik ben, wilde ik geen opdracht overslaan... Hoe simpel kan de zon zijn? :-) Een oud restje met spray inkt op een groen ander restje. Wat letters erbij en "here comes the sun!". Simpeler kan bijna niet.#CZC20: Herhaal een vorm


Poeh! Dat is best nog niet makkelijk, om een stempel zo netjes op papier te krijgen. Er gingen heel wat kladjes aan vooraf. Het is een stempel uit de set van het Nederlands Openluchtmuseum. Met Archival Ink Cobalt op het kaartje gezet.


En oja, ik zou natuurlijk nog de oplossingen van het Opperlandse taalspelletje van gisteren geven! Drie keer hetzelfde woord en toch anders....


Ik loop in de NATUUR
En als ik de wolken NA TUUR
Dan denk ik: we krijgen een NAT UUR

&

Arjen Robben is bijna een VETERAAN
Hij trok zijn
VETER AAN
 Hij lust vast geen vlees met VET ER AAN:-)


maandag 23 juni 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #4

Het lukt nog steeds! Meedoen aan de Zomer Challenge van De Craftorij!
Hieronder nummer 13 tot en met 16!

#CZC13: Bloemen


Als je dan toch wat moet plukken... Pluk dan de dag!
Met gelpen, stukje blauw papier en een oud werkje met shadowpainting van mezelf, gevonden in mijn ouderlijk huis afgelopen week. Blijkbaar vond mijn mams de bloemen ooit ook de moeite waard en bewaarde ze het plaatje. Dat maakt het kaartje eigenlijk nog leuker...


#CZC14: Spelletje


Dit is een (Opperlands) taalspelletje: vul driemaal hetzelfde woord in op de puntjes ......
Dit werd op Facebook echt een spelletje! Want niemand kende deze.
Als hint gaf ik nog een andere variant:

Arjen Robben is bijna een . . . . . . . .
Hij trok zijn
. . . . . . . .
Hij lust vast geen vlees met
. . . . . . . .

Hint 1: Met name de tweede regel van deze is zeer actueel (vanwege het WK-voetbal).
Hint 2: Het is 1 woord, maar als je het anders leest, dan weer niet.
Die werd wel geraden! Maar nog steeds, was de eerste het moeilijkste. Bijna dachten de dames, dat ik een grapje maakte en iedereen in de maling nam!  Uiteindelijk kreeg ik 54 reacties en heb ik de oplossing gegeven. En weet jij hem? :-) In mijn volgende post over de Zomer Challenge geef ik het antwoord :-)


#CZC15: Stempel cirkels


Eerst was ik op het verkeerde been gezet en maakte ik iets met cirkels, echter zonder ze te stempelen. :-( De stempel van deze cirkel komt uit de stempelset van het Nederlands Openluchtmuseum. De primaire kleuren samen met wat bijbehorende restjes papier, maakt een CAS-kaartje. (Clean & Simple).
 
 
#CZC16: Kroonluchter

 

Zo! Deze vond ik moeilijk! Daar heb best wat dagen over na lopen denken. Uiteindelijk werd ik geïnspireerd door een plaatje dat ik vond op internet. Enne... ook hier heb ik letters geschreven, herken je ze? 
 
Het setje volgende kaartjes ligt al klaar, dus die post ik morgen!
donderdag 19 juni 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #3


Zoals reeds bekend probeer ik mee te doen met de Craftorij Zomer Challenge (CZC). En als je het niet wist, dan zie je hier de vorige blogjes!
De uitdaging is dus elke een correspondentiekaartje bewerken aan de hand van een thema, daar een foto van maken en wachten op de likes op Facebook. Oeps, schreef ik dat nou echt? :-)
Neeeeeh, het leukste van de challenge is inderdaad de creatieve uitdaging, het plezier dat je erin hebt. En dat ik mezelf train in het loslaten, omdat ik het perfect wil maken. Dat kan niet, want dan is de dag al om en is er al een volgende opdracht. Dus dàt is mijn eigen uitdaging.
Maar stiekem zijn de vind-ik-leuks op Feestboek ook wel errug leuheuk hoor. Net als de reacties hieronder :-D

Hieronder nummer 9 tot en met 12:

#CZC09: Regenboog


We zijn de afgelopen week er even tussenuit geweest. Dus ik moest me beperken in het materiaal, omdat ik nu eenmaal niet mijn hele studiootje met spullies kon meenemen. De uitwerkingen zijn daarom een beetje CAS (= clean and simple, d.w.z. er is veel wit op het kaartje met weinig opschmuck). Gelukkig is dat wel een beetje mijn stijl, dus dat is mooi meegenomen. :-)
En ik had wel de goede kleurtjes washitape meegenomen!


#CZC10: Eten


Volgens mij heb ik maar 2 vriendinnen met wie ik chocola eet. En vorig weekend waren we samen met onze gezinnen en kwamen deze jongens ook weer op tafel. Lekker hoor. Dus Harm en Lisje: speciaal voor jullie!
Later bedacht ik dat deze ook nog kan meedoen met de opdracht 6 (verwerk een verpakking) of opdracht 8 (liefde)
Materiaal: kraftpapier, witte Posca pen en eigengemaakt tape van het zakje (lang leve het dubbelzijdige plakband).


#CZC11: AlfabetDe inspiratie voor deze komt uit het boek van Joanne Sharpe dat ik onlangs kocht. 
De tekst is een pangram, dat is een zin met alle letters uit het alfabet daar in. Dit is ook een bijzondere want de y en de ij zitten er in, dus typisch Nederlands. In het Engels ken je vast deze ook: The quick brown fox jumps over the lazy dog.
Gemaakt met een zwarte merkstift, een fineliner en - vanwege de beperkte materialen tijdens de vakantie - de viltstiften van het Midi-meisje. Soms kan ik zo blij zijn als iets mooi uitpakt :-)


#CZC11: KliederenHet bleek dat ik hierop vast liep. We waren met het gezin een weekje weg en ik had wel waterverf mee, maar verder weinig om te kliederen. Even geen inspiratie en toen bleven de volgende kaartjes ook liggen....
Zondagavond waren we weer thuis en zag ik een verfwerkje van mijn Mini-meisje en heb ik daar een stukje van gebruikt. Want als je nog maar net 4 jaar bent, kun je wèl heerlijk kliederen....

woensdag 18 juni 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #9


Hallo zonneschijn op het kaartje, is het al zomer?
Bijna!dinsdag 17 juni 2014

Beetje bezig met ... nieuw lettertiepje

Zoals bekend ben ik in het bezit van het laatste boek van Joanne Sharpe.
Eén van de lettertypes voor handlettering die zij daarin illustreert, is niet moeilijk en behoort tegenwoordig tot mijn favorieten. Zie ook de header van dit blog.
 
Van geboorte tot beterschap, van dankjewel tot sorry via welkom thuis
Voor een lijst op de deur van de klas van het Midi-meisje of zelfs voor "Kantoorkalligrafie":
Eenvoudig in gebruik en overal van toepassing...
Hieronder een bloemlezing.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Kantoorkalligrafie" ofwel een dood momentje op het werk.... :-)

donderdag 12 juni 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #2

Het lukt me nog steeds om de zomerse uitdaging* bij De Craftorij vol te houden. Ondertussen is opdracht 13 gepubliceerd, en ik ben bij tot en met 11. Nummer 12 is bijna klaar en 13 gaat me ook lukken, het idee is er al.

* Craftorij Zomer Challenge = elke dag - van 1 juni tot en met 31 juli 2014 - een opdracht die op een correspondentiekaart (ja gewoon die van de HEMA van 10x15 cm) moet worden uitgewerkt. Daar maak je een foto van en die zet je dan op een speciale pagina op Facebook.

Hieronder mijn uitwerkingen van opdracht 5 tot en met 8:

#CZC05: Nummers / getallen / cijfers
Eerst had ik als idee 1-2-3-4  hoedje van papier, maar die zag ik al (in een mooie uitwerking) gepubliceerd worden. En hoewel het helemaal niet raar is om een zelfde idee te hebben of uit te werken, voelt het toch anders als ik weet dat het al gedaan is. Dus op zoek naar iets anders.

Een andere deelneemster (ja, het zijn inderdaad alleen maar dames...) had een moeilijke rekensom waarbij de datum leidde naar opdracht 5. Daar werd ik door geïnspireerd! Op de middelbare school altijd een leuke grap en nu met mijn dochters ook garantie tot succes. Heb jij hem al uitgeprobeerd? :-)
Materiaal: Fineliners blauw, roze en zwart, ruitjes- en roze papier en wat washitape.

En? Heb je je oude calculator gevonden en het geprobeerd? Nog een kleine bonus dan: Probeer eens 707 + 707 = dat is LOL + LOL en de som is inderdaad heel veel lol :-)


#CZC06: Verwerk een verpakking

 
 
In onze papierbak lag van alles. Ook deze doos, van de gekleurde muisjes van Appie. Ongeveer 5 x 14,5 cm is uit de verpakking en de rest is door mij aangevuld met stiften en een fineliner. Ik vond hem zelf erg leuk gelukt :-)


#CZC07: Groen, groener, groenstWaar ik aan dacht ik bij groen... De achtergrond heb ik gesprayed met Fresh Lime van Dylusions.
De voorgrond is al het groene schrijfmateriaal dat ik voorhanden had...


#CZC08: LiefdeInspiratie vond ik via Pinterest, het is een wenskaart van Fotostudio9. Ik heb hem toch iets anders uitgewerkt en dan is-ie weer origineel :-)

Materiaal: fineliner, washitape en een beetje vilt (wat een gepriegel met die hartjes!!).


Tot zover de update. De volgende 4 kaartjes staan alweer in de wachtrij om gepost te worden.
Nog even geduld a.u.b.

woensdag 11 juni 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #8

Kaartjes zonder wensen.
Maar die worden er vast nog wel bijgeschreven.

De plaatjes zijn "tweedehands" en dienden al een eerder doel.

Deze Hollandse kaart maakte ik van een folder van de Museumvereniging. Met Postcrossing zal al dit Nederland ergens in de wereld terecht komen...En de illustraties voor deze kaarten met kikker en olifanten zijn ook hergebruikt van oude kaarten.
Gekleurd papiertje eronder, washi-tape erbij en het stuurt weer fijn weg.

zaterdag 7 juni 2014

Beetje bezig met ... kadootjes en soep

Afgelopen weekend hadden we een feestje ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Mirjam. Onlangs is zij een opleiding tot kok begonnen, dus het idee was dat alle gasten een recept meenamen, zodat daarvan een inspiratie-receptenboek gevormd kon worden. En wij hier thuis vinden tomatensoep erg lekker (van zo'n zelfmaakpakket van de Appie).


Ons kado was een bon van het plaatselijke woonwarenhuis, waar men vast iets verkoopt dat veen beginnende professionele kok goed kan gebruiken. Hopen dat we ooit eens mogen proeven :-)En ook deze week: de stage-juf van het Midi-meisje nam afscheid. Ze is een LIO (een leraar in opleiding), dus bijna klaar en echt juf. Ze houdt van koken, dus de kinderen maakten allemaal een recept. Op mijn werktafel lag nog de gebruiksaanwijzing die ik de dag ervoor gebruikt had (zie boven), dus het Midi-meisje heeft een heerlijke middag geknipt, gekleurd en geplakt (met washi-tape).


En ja, soms loopt er wel eens iets in de zoep... :-)  
 


 Uit de lief en leed-pot van de klas werd nog een kado gekocht:


En laat dat nou helemaal van toepassing zijn voor een juf die van koken houdt!!
donderdag 5 juni 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #1

Bij de Craftorij hebben ze een zomerse uitdaging verzonnen: van 1 juni tot en met 31 juli 2014, elke dag een opdracht die dan op een correspondentiekaart (ja gewoon die van de HEMA van 10x15 cm) moet worden uitgewerkt. Daar maak je een foto van en die zet je dan op een speciale pagina op Facebook.

Vandaag is de opdracht voor dag 6 al weer gepubliceerd en ik heb net de kaarten voor de eerste 4 dagen af. Waah, wat een uitdaging! Ik geef ook geen garantie dat ik het 61x ga volhouden, maar het is wel heel erg leuk (en klein) om te doen. Voor mij ligt de uitdaging er in om iets snel te doen en niet te veel nadenken, want die tijd is er niet :-)  En het belangrijkste is volgens de organisatie dat je er van geniet, en dat is tot nu toe gelukt!

Hier mijn resultaten:

#CZC01: Druppels


Een kaart met een verhaal want ik dacht: spray-inkt zijn toch ook druppels? Dat kan ik gebruiken! Appeltje-eitje. Ik was echter iets te enthousiast met een kwast in de weer bij een ander werkje en er viel een echte druppel water, midden op het papier! :-( Niet getreurd, daar maak creatief gebruik van, dat is wat creativiteit is tenslotte. Helemaal goed en ik blij.
Totdat de Man in huis de spelfout ontdekte :-( Toen heb ik die ook nog maar verbeterd. Kortom, verre van perfect, maar toch nog aardig gelukt :-)
Materiaal: blauw papier, dylusionsspray Fresh Lime en London Blue op aquarelpapier, Distress Paint Spiced Marmelad en een druppel water.


#CZC02: Koffie - Thee

 
Mijn teksten vind ik vaak op Pinterest, ik heb een speciaal bord met Nederlandse quotes. Helaas staat er geen bron bij, want anders had ik die zeker vermeld! De kringen zijn gemaakt van echte koffie, met een wc-rolletje. En de inkt van de stempel heeft als kleurnaam espresso. :-)

Materiaal: bruine en roze fineliner, clear stempel van ...??


#CZC03: MozaïekEen paar tegeltjes met zentangle patroontjes.
En let op de achtergrond, dat is ook nog in het thema.

Materiaal: zwarte stift Staedtler 0.5#CZC04: Zwart - Wit & nog 1 andere kleurDe tekst is van Loesje en zeer van toepassing op het komende Pinksterweekend, zo voorspelt men...

Materiaal: restjes papier, fineliner en een gele stift

Ideeën voor opdracht 5 en 6 zoemen al door mijn hoofd, dus wordt vervolgd!

woensdag 4 juni 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #7

Proficiat had ik al lang geleden eens geschreven. Kijk maar hier.
Maar ja, ergens mist er dan nog wat en dan is het toch niet klaar.
Gelukkig heb ik een lettertang en dan is het toch weer af.maandag 2 juni 2014

Beetje bezig met ... een pinguïn

Emma was jarig. En zij was erbij toen we afgelopen zomer in Frankrijk in een kasteel stempels maakten.... Haar broer kreeg al eens een gutsje van ons (zie hier) en die wilde zij ook wel voor haar verjaardag, zo werd mij door haar mama ingefluisterd.


Emma is dol op pinguïns, dus ik maakte er meteen een bijpassend kadopapiertje bij.
Het was weer een poosje geleden, dat ik gutste, maar het zit nog in mijn vingers :-)
Het met tape versierde doosje van de gymschoenen van het Mini-meisje, voldeed prima.
En dit zat er in:En haar naamstempel natuurlijk!