Pagina's

zondag 31 augustus 2014

Beetje bezig met ... zomervakantie #2

Een spelletje wat het al jaren goed doet: "Ik ga op vakantie en neem mee...."
Rensina vroeg het me al eens en ook in de groep van de Zomer Challenge kwam het ter sprake: wat neem je mee aan creatief spul als je op vakantie gaat?

Er is maar 1 antwoord: teveel.
:-)
Toch probeer ik mezelf te beperken: dan moet ik pas echt creatief worden!
En anders kun je overal wel een potlood kopen en een schetsboek. Of washi-tape...
Dat verkopen ze ook in Zeeland trouwens. Kijk dit zijn mijn allernieuwste rolletjes :-)


Wat ik aan creatief materiaal mee neem past allemaal in dit toilettasje. Oerlelijk ding, maar ooit van mijn mams geweest, dus daarom toch weer mooi. Het is ongeveer 28 x 23 cm.

 
En dit is de inhoud....


Van linksboven naar rechtsonder: lijm, fijnschrijvers, stiften, kwastjes, verf (al een heeel oud doosje), een spray-flaconnetje met haarlak water om de aquarelverf nat te maken, paar kleurtjes washi-tape, scharen (grof en fijn), een geodriehoek, een afbreekmesje, dubbelzijdig tape, gum, puntenslijper, zwarte stift, zwarte fineliners, een witte gelpen en een witte stift en mijn pilot pennen (dat zijn kalligrafie-vulpennen). En nu ik het zo opnoem, zie ik dat mijn potlood er niet op staat. Zeker op de grond gevallen?


Het papierwerk zit in een plastic envelop. De kaart van Leuntje en Marientje heb ik gekocht. Het boekje met de ringband en de kartonnen craft-kaft heb ik zelf gemaakt en zou het vakantiedagboek worden. Zou, want uiteindelijk is dat niet gelukt omdat ik druk bezig was met de kaartjes voor de Zomer Challenge. En verder nog wat restjes papier: enveloppen met mooie binnenkanten, zakje van het brood, een kadotasje, labeltjes, papiertjes van de HEMA, plaatjes uit de vakantiefolders, papieren ijsparasolletjes enzovoorts, enzovoorts.


Hier doe ik het dan mee. En dat ziet er dan zo uit voor de caravan :-)
En als je nu nog eens naar boven scrollt, de foto met de inhoud beter bekijkt en denkt: "waar zou dat blokje met dat katje nou voor zijn?", dan is hier het antwoord: dat is mijn washi-tape mesje.

Kijk, ik heb er nog meer gemaakt van oude speelblokjes. Ze zijn niet groot en echt reuze handig. Het idee zag ik Papieren Avonturen. Echt een heel handig hulpmiddel om tape eenvoudig op de goede plek te snijden!

Zo, tot zover de vakantiepostjes. Morgen is het september en begint hier het gewone leven weer met school en clubjes. In mijn agenda zag ik dat september een volle maand is. Ik heb even getwijfeld of ik een blogpauze zou nemen. Dàt doe ik nog niet, ik verwacht echter wel dat de logjes iets minder frequent zullen zijn, maar wel weer creatief! Want de ideeën stoppen niet (gelukkig!), maar dat doosje met tijd zou ik er graag nog eens bij krijgen :-)

Leuk dat je langskwam!


maandag 25 augustus 2014

Beetje bezig met ... zomervakantie #1

Weer een fotoblogje en zoals al gezegd: met foto's van onze vakantie in Zeeland, daar waar Leuntje en Marientje zijn geboren.

 

Ik vind ze echt überschattig. Ze schijnen ook erg ondeugend te zijn.
Het zijn creaties van Jan Willem Hament.

 

Deze moest ik ook even plaatsen, omdat we familie hebben in Zeeland, mét een tandem.
Maar niet in streekdracht hoor! :-)

We verbleven in Kamperland. Het grappige aan kamperen vind ik die typische camping-dingen, die zo anders zijn dan thuis.


Deze klompjes dragen we thuis dus niet.


En thuis hebben we voor de afwas een speciaal kastje in de keuken.

Thuis hebben we ook niet zo'n leuk huis met van die leuke schuif-raampjes in de keuken, waar je zo leuk winkeltje en/restaurantje in kunt spelen. En als je dat dan doet samen met je zusjes, dat je ouders je dan zo lief vinden. En dat je dan voor de goede orde wat huisregels op de deur van de toko plakt....


Gelukkig had de camping ook elke ochtend een knutselclub, waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.



Soms was mama zelf ook animatieteam - mamnimatie heet dat- en waren we crea bij ons kleine huis. Bijvoorbeeld met schminken.

Later fietsten Midi-meisje en Mini-meisje over de camping en hoorde ik een ander meisje enthousiast aan haar moeder vragen of zij ook geschminkt mocht worden door het animatieteam. :-)

En verder hebben we ons nog prima vermaakt: Meestal hadden we zon en werd er gezwommen, we gingen ook naar het strand....

Love Letters in the sand
Met zand kun je ook letters maken....
Nu ik de letters weer zie, moet ik denken aan een liedje van Pat Boone: Love Letters in the sand.
Het is een hit uit 1957. En NEEEE, zo oud ben ik nog niet, maar ik had vroeger een LP waar het op stond, en ook dit nummer.... :-)




Toen het een keer regende deden we een uitje naar de zuiderburen, onder het mom van "het is nu dichtbij" (lees: toch nog 2 uur rijden!!). Door de regen was het rustig (lees: er waren veel minder parkeerplaatsen bezet als dat er ruimte was) en ondanks de regen hebben we een top-dag gehad.


Het regende nog een keer en we gingen naar de stad en lunchten uitgebreid om droog te blijven.


In Middelburg is een fantastische boekwinkel, waar je goed kan schuilen! Bovendien was het kermis en dat bood ook vermaak. Het Mini-meisje mocht na het vissen van eendjes kiezen en koos voor "shakes". Dat zijn van die cheerleader-pompoens, waar je ook andere leuke dingen mee kan doen :-)
De sliertjes lagen op een gegeven moment OVERAL in de caravan....
De oudste twee meisjes kozen bij het "vuilnis-ballen-gooien" voor dolfijnen, die in de dagen daarna op de camping werden vastgelegd.


Op de laatste avond bezochten we Zierikzee, mooi stadje met authentieke huisjes en grappige straatversiering.



Zo, dat was de vakantie.
Ik schrijf er nog 1 blogje over - op verzoek - en dan weer het gewone werk.
Leuk dat je toch tot hier ben blijven lezen. :-)

zondag 24 augustus 2014

Beetje bezig met ... mijn verjaardag

Gisteren al een blogje met foto's en vandaag weer eentje. Om er weer even in te komen na de vakantie. Want hieperdepiep! Ik was jarig in augustus. Mijn 40-en-nog-wat lentes hebben er weer een jaartje bijgekregen :-)


Zoals gezegd waren we op vakantie en dus hingen er slingers aan de caravan!
De luifel was al afgebroken, want we vertrokken op mijn feestdag.

Ik had overigens een hele lange uitgebreide verjaardag dit jaar.


Het begon op zaterdagavond met een verjaardagsdiner: mosselen in Zierikzee.


En het eindigde op maandagochtend thuis: Bij de koffie met aardbeienslof opende ik mijn analoge verjaardagsmail.

Stukje verjaardagspost met o.a. kaart van Dymphie, zie ook hier
 Zondag was mijn echte verjaardagsdag en werd ik verwend.


Met een ontbijt op een terras en een lunch bij een lieve oom en twee tantes in Vlissingen.


Deze foto is genomen door het Mini-meisje :-) We staan er wel allemaal op!
En ik kreeg natuurlijk kadootjes! Ze zijn bijna allemaal gekocht op een regenachtige dag in Middelburg, dus ik heb ze eigenlijk zelf uitgezocht. Maar daarom niet minder welkom.


Er zaten een aantal creatieve pakjes bij, die ik ook al heb uitgeprobeerd. Dus het resultaat daarvan volgt vast nog eens!







zaterdag 23 augustus 2014

Beetje bezig met ... juli

Juli was een volle maand, ik kwam nauwelijks toe aan de Zomer Challenge. Onlangs was ik bezig met het opschonen van mijn fotomappen en bij het zien van de foto's zag meteen waarom.


Ons Midi-meisje was jarig! Ze is 8 geworden. En voor haar vriendinnen hield ze een Top-model-feestje. En mama maakte een bijpassende taart.


Top-models zien er altijd piekfijn uit. Dus daarna mochten de dametjes allemaal een t-shirt (lang leve de HEMA!) uitkiezen en een gekleurd hart. Samen met de letters van hun naam op de rug, zag iedereen er te gek uit in al die geflockte shirtjes.

De Man in huis had een foto-speurtocht uitgezet. Onderweg deden ze kleine opdrachten (een stukje lopen met een boek op je hoofd en mooie foto-houdingen aannemen op een bankje). De route eindigde bij een kapsalon, waar mijn eigen kapper iedereen van een snel kapsel voorzag. Onze oppas deed de make-up en ik lakte de nageltjes en zo hadden we in ene 9 top-modelletjes.

Thuis was er een complete foto-studio in de schuur gebouwd waar alle dames werden vastgelegd. Oei, dat was dat een blik in de toekomst. Want met een beetje make-up en een zwoele blik in de camera zagen we heel eventjes hoe het er over nog 8 jaar uitziet. Fuut-fjoeh!
Daarna nog een verantwoorde maaltijd als afsluiting: worteltjes, komkommers, tomaatjes, want tja,  modellen hè.... maar gelukkig met friet! En toen naar weer naar huis. 


Alle meiden kregen nog een wat lekkers mee.

Andere zaken die de maand juli vol maakten: het "grote-mensen-feestje" voor het Midi-meisje en uiteraard het einde van het schooljaar waar altijd nog een paar dingen geregeld moeten worden....

Kaarten voor de juffen

Bedank-kaarten voor de juffen en een boekje voor één van hen waar ik klassenmoeder bij was. Op de dag van de leraar (in oktober vorig jaar, oeps!) hadden alle kinderen een leuke tekst over de juf geschreven en nu op het eind moest ik het nog even in binden....


Juli stond ook in het teken van de vakantie. Maar daar maak ik een apart blogje voor!

maandag 18 augustus 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #11

En hier komen de laatste de laatste 9 kaartjes voor de Zomer Challenge. Twee maanden elke dag een correspondentiekaartje maken. Het is me één maand gelukt om bij te blijven, in juni. De andere maand had ik iets meer tijd nodig en heb ik tijdens de vakantie in augustus de laatste gemaakt.

#CZC53: Rood- Wit -Blauw





Een Hollands plaatje en een tekstje die ik mij kan herinneren uit de agenda's van de middelbare school!


Dit vond ik een hele moeilijke opdracht en heb ik bijna tot het laatste bewaard. Moeilijk, omdat-ie op de dag van nationale rouw kwam (23 juli), in verband met het vliegtuigongeluk. Veel dames hadden daar bij hun uitwerking naar gerefereerd. In ons geval kwam die ramp dichter bij dan we gedacht hadden, omdat een oud-collega van de Man in huis daar met haar gezin bij betrokken was..... Ik heb er lang over getwijfeld, maar uiteindelijk toch voor iets neutraals gekozen. Ik kon niet anders. Ik herdenk ze liever op een andere manier.


#CZC54: Woordenboek




Woh! Waar haal ik op vakantie nu een woordenboek vandaan? De plaatselijke VVV had gelukkig folders genoeg! Daarom een collage gemaakt. Achteraf is dit één van de weinige kaartjes - zo niet de enige - waar ik niet zelf op geschreven heb!



#CZC55: Hartjes
 



Typisch gevalletje vakantie-crea.... Hebben jullie ook zo'n naai-garnituurtje in de vakantie-uitrusting? In mijn geval zat daar nog zwart en rood draad in. En een naald. Met een zwarte en rode stift erbij, was ie zo klaar.



#CZC56 Wolken/lucht/hemel
 


Inspiratie gevonden in een kleurboek van mijn meisjes... Met viltstiften en een beetje blauwe aquarelverf. De correspondentiekaartjes zijn niet helemaal berekend op waterverf, want ze geven een vlekkerig geheel, dat was wel weer een leerpuntje.


#CZC57: Zentangle
 


Heerlijk (en ook heel mindful trouwens) om te doen, beetje doedelen voor de caravan! Dit was echt één van mijn favoriete opdrachten! En gezien de reacties en likes van de andere dames ook goed gelukt.


#CZC58: Gebruik 1 of meerdere stickers




Uit het Topmodel-boek van het Maxi-meisje (want dat was mee op vakantie!). En ik heb nog best moeten soebatten om de stickers te mogen gebruiken. In dat geval lijkt ze op haar mama, want ik ben zelf ook altijd (te?) zuinig met mooie spulletjes. :-) De kwaliteit van de foto is niet te beste, het zwart is in werkelijkheid zwarter, maar het was nog lastig fotograferen, want de sticker spiegelt en ik zag elke keer het roze hoesje van mijn telefoon terug!


#CZC59: Iets uit je woonkamer





Mijn woonkamer was tijdens de vakantie een Chateau van slechts 8 m2 groot. En die ruimte was tevens onze keuken, slaapkamer en slaapkamer van het Mini-meisje....
Maar thuis daarentegen! Daar vind je in ons huis meerdere objecten met mijn lievelings-klaprozen van Marimekko!! En uiteindelijk vond ik in de caravan ook dit patroontje terug op de doos met theezakjes, die had ik van huis meegenomen. Toch nog een beetje iets uit de vakantie-woonkamer.



#CZC60: Think Pink






Dit is een duidelijk voorbeeld van creatief op de camping, al zeg ik het zelf! Met de stiften van mijn dochters en de witte Posca-pen van mezelf. Meer roze lukte niet. :-)


#CZC61: Je eigen uitwerking

 
 
En dit is de laatste! Drie keer raden waar wij onze vakantie doorbrachten?!
Het Zeeuwse meisje is niet van mezelf, het is Leuntje, een creatie van Jan Willem Hament, een kunstenaar uit Zeeland en ik heb een variatie gemaakt op zijn vrouwtje. Er hoort ook nog een mannetje bij. Erg schattig, terwijl ze heel ondeugend zijn :-)



En dan waren ze dan allemaal. Als afzakkertje mochten we nog een foto maken met alle kaartje er op. Leuk idee, maar in mijn geval lukte dat niet, want ik heb nu 2 mooie boekjes vol (met een loom-bandje van het Maxi-meisje)!






Het was een mooi project. Sommige opdrachten gingen als vanzelf, met andere was ik langer bezig, al dan niet in mijn hoofd. De ene opdracht was ook leuker dan de ander. Maar al met al was het elke keer weer een uitdaging. Ik heb er erg veel lol in gehad en mezelf meerdere malen uitgedaagd om (in mijn geval) tekstjes te zoeken en letters te schrijven of buiten mijn comfort-zone te gaan. Ik heb er wel eens iets over gelezen, maar ook hier bleek maar weer eens, dat wanneer ik mijn creatieve "spier" blijf trainen, ik ook steeds creatiever word! Heerlijk.

Het zal afkicken zijn, nu ik de laatste kaartjes op Facebook heb gezet en het getalletje op mijn wereldbolletje niet meer zie oplopen van de vind-ik-leuks en reacties in de groep. :-) 

Dit project is dus afgerond (alle kaartjes zie je hier allemaal), op naar het volgende, want je begrijpt: er zijn nog creatieve uitdagingen genoeg over. :-)

Tot gauw! 










zaterdag 16 augustus 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #10

Hier weer 10 kaartjes voor de Zomer Challenge. Ik plaats ze op volgorde van de gekregen opdrachten, maar bij de uitwerkingen hield ik me daar niet zo aan. :-)

Hieronder de opdrachten van 14 juli tot en met 23 juli...

#CZC43: Enkel pennen

Voor deze opdracht pakte ik sinds lange tijd mijn kalligrafie pennen er weer eens bij. Dat was lang geleden!! Het zit er nog wel in, maar ik zou het vaker moeten doen :-)


#CZC44: Advertentie / Reclame




Bij de opdrachten voor deze dag, zag ik prachtige creaties met stempels langs komen. Maar zo'n mooie advertentiestempel als velen, heb ik niet. Dus (met boter op mijn hoofd, hihi) andere inspiratie gezocht en een advertentie gemaakt voor mijn eigen FB-pagina Beetje Bezig. Wellicht helpt het om wat meer likes te krijgen. De teller staat reeds op 66! 
En ik zie er natuurlijk graag meer komen! Want een dag niet geliked, is een dag niet geleefd tenslotte!! Hieronder kun je nog even de verschillen zoeken:



#CZC45: Gebruik een bankpasje


Bij het gebruik van een bankpasje, bedoelt met dat je de verf uitsmeert met het pasje op de kaart. Deze is wel een beetje heel roze geworden. De washi-tapejes kocht ik tijdens de vakantie en kon ik meteen gebruiken. Het plaatje heb ik nagetekend. Heeft iemand wel eens een pak vla van dichtbij bekeken? :-)
 

#CZC46: Favoriete quote

 
"Het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt." Een quote van John Lennon.
De oplettende kijker ziet dat ik geinspireerd was door een reclamefolder van 1 van mijn favoriete winkels: HEMA!



 #CZC47: Ogen




Dit was een hele snelle! Met een tijdschrift, een witte en een zwarte fineliner.


Deze had ik ook al geschreven voor het thema ogen. Ik vond de vogeltjes zelf iets origineler, maar deze niet minder mooi.


#CZC48: Collage met 1 nietje


Inspiratie gekregen door het mopje over het verschil tussen een naaimachine en een nietmachine. Ken je hem niet? Nou, een naaimachine naait en een nietmachine niet! :-)
Met restjes papier, washi-tape wat pennen en één nietje dus.



#CZC49: Omschrijf jezelf in 10 woorden


This is me! Meer kan ik er niet van maken :-)
Met aquarelverf en zwarte stiften.


 #CZC50: Boek / Boeken


Winnie de Poeh & Knorretje uit een boek, uit een boek. Ik had ze al eens eerder gemaakt en nu kwamen ze goed van pas! Bij de uitwerking had ik alleen een beetje vergeten, dat ik in juli alle kaartjes liggend maakte in plaats van staand. :-) Maar dat mag de pret niet drukken.


#CZC51: Ruitpatroon


Whaaa, waar haal ik op vakantie nu een ruitpatroon vandaan? Oh, kijk! De onderkant van mijn nieuwe teenslipper! Daar kan ik mee stempelen! En overigens kan deze ook mee met #CZC34, met de gebruikte envelop, want dat leuke papiertje met die streepjes een envelop van mijn bank
Verder nog wat washi en mijn eigen lettertjes. En weer eentje klaar! 



#CZC52: Wat zit er in je tas?


Wat er in mijn tas zit? Daar was ik gauw mee klaar! Heel veel namelijk :-)
Dit was ook een snelle en toen weer vergeten dat ik liggende kaartjes maakte, deze maand!

Zo, dat waren er weer 10. Leuk dat je tot hier bleef kijken.
Wellicht dat je de volgende foto dan ook nog leuk vindt :-)



Dit is het ontwerp-proces. Ik had toen al een beetje achterstand en hier heb ik wat ideeën gekrabbeld (op het kartonnetje uit de verpakking van een kinderpyjama).

Binnenkort de laatste 10!!