Pagina's

zaterdag 29 maart 2014

Beetje bezig met ... Round Robin Gedichten #1

In augustus 2013 begon ik weer een rondje Round Robin: een boekje vullen met iets creatiefs en doorsturen naar een volgend creatief persoon. Deze keer hebben we een thema: gedichten. Na wat kinken in kabels en bijbehorende vertragingen, lijkt het er op dat het einde in zicht komt en dat alle boekjes binnenkort weer thuis komen, of al thuis zijn.
Kortom, tijd om de inhoud te showen!

Hieronder de eerste bladzijden van mijn eigen boekje.Dit zijn de voor- en achterkant van het Moleskineboekje. Het idee tot het borduren van de kaft vond ik op Pinterest. De draad is er zo eentje waarvan de kleur overgaat in een andere kleur.Dit is de achterkant van het "borduurwerkje" en de titelpagina.De bloemen zijn van een Kenzo verpakking, dat was het favoriete geurtje van mijn mams.
De letters zijn van mij :-) Zoals overal hier trouwens...Gemaakt met stempels van het Nederlands Openluchtmuseum.Deze had ik al eerder geplaatst, hier.  De tekst gebruikten we toen (= 15 jaar geleden!) ook en is nog steeds van toepassing :-) De ronde stempel met het hartje maakte ik zelf van een gum. En heb je de lichtpuntjes op de zwarte schoenen gezien?Toen ik deze bladzijde maakte, had ik net een nieuw (2e hands) boek gekocht van Lis Paludan. Daar komt dit olifantenplaatje uit. Het gedicht is één van mijn favorieten. Net als die hieronder overigens.Boekselen = creatief omgaan met boeken. (Het woord is bedacht door Loes Vork.)
Het effect van een eenvoudige tekening met de letters als textuur vind ik erg grappig.
Het is een terugkerend thema in mijn boekjes :-)Korte samenvatting van ikke :-)Dit is de laatste pagina. Beertjes met washi-tape. Geen idee meer waarvan ik de beertjes heb nagetekend. Ze doen een beetje Japans aan, qua tekenstijl :-)

woensdag 26 maart 2014

Beetje bezig met ... washi-tape-woensdag #8

De letters op dit kaartje maakte een hele poos geleden. Het zijn zelfgemaakte stempels. Maar ik was niet tevreden over de lay-out. De kaart was saai met alleen maar letters. Wat een uitkomst is dat washi-tape toch!


En nog wat tekst aan de binnenkant...

woensdag 12 maart 2014

Beetje bezig met ... washi-tape-woensdag #6

Dit is wel een echte meisjeskaart. Zo roze! :-)
Washi-tape, stempel en mijn eigen letters.zondag 9 maart 2014

Beetje bezig met ... Bas

Het is al weer een poosje terug dat ik een romper beschreef.


Deze keer voor Bas.


Het aapje en het pootje zijn zelfgemaakte stempels.
De textielstiften van Zig en de romper van de HEMA.
vrijdag 7 maart 2014

Beetje bezig met ... een tienerfeestje

Sinds vorige week hebben we hier een tiener in huis! En naast een "grote-mensen-feestje" hoort daar ook een partijtje voor vriendinnen (en een vriendje) bij. En zoals dat hoort bij een tiener, had het Maxi-meisje zelf al helemaal bedacht wat het programma moest zijn.

Uiteraard stuurde ze eerst de uitnodigingen.Mama mocht de enveloppen beschrijven ;-)En uit school was er taart en daarna een knutselproject. We gingen T-shirts flocken. Lang leve de HEMA in het dorp (waar ik de kortingssticker voor alle t-shirts mocht gebruiken) en de supersnelle service van Noeks voor het folie (op de dag zelf bezorgd, ik moest bijna een alternatief programma bedenken...).
De kinderen kozen een tekening uit en trokken die over op het folie (en waren verbaasd over de werking van ouderwets carbon-papier!). Toen kwam de schaar er aan te pas uit en ze het ontwerp uit. Zelf streek ik de husky-honden, diverse monsters, een uil en Hello Kitty op de shirts.
De resultaten waren weer zeer geslaagd en iedereen blij!Daarna frietjes eten en disco-zwemmen. Dat was ook leuk, maar daar heb ik géén foto's van :-)

donderdag 6 maart 2014

Beetje bezig met ... Winterfotojacht 2014

Afgelopen zaterdag was het 1 maart en is de linkenlijst voor de Winterfotojacht geopend! De resultaten van aanjagers Godelieve, Dymphie, Jolette, en Anneke staan er al op. Net als die van 7! anderen. Hier mijn resultaten:

CONFETTI
T-shirt dat het Midi-meisje maakte voor Valentijnsdag met flockfolie.

BLOEM
Deze (een beetje overbelichte) krokussen vond ik al eind februari in het bos.ZWART-WIT

Dit is Dorus, al meer dan 40 jaar mijn allerliefste :-)
(Hij heeft wel al jááááren concurrentie hoor!)
SERIE
Tomatensoep à la Maxi-meisje. 
IJSBEER
Ken je dat? Zo'n wantje alleen? Want de andere is verdwenen?
En daar stond nog wel zijn mama op! Arme kleine ijsbeer.
SCHADUW
Deze dame (met een knotje) staat in onze tuin.
 


BOKEH

Dit vond ik een moeilijke opdracht. Bokeh drukt de kwaliteit van de onscherpte in een foto uit (Bron: Wikipedia). Uiteindelijk heb ik gekozen voor een foto van Tak, Takkie en Aknitak, in een kom terwijl hun huisje wordt verschoond.
 
 

JOUW KLEUR
Eigenlijk vind ik veel kleuren mooi en is mijn leven verre van kleurloos. Maar met drie meisjes in huis, overheerst roze toch wel het meest, denk ik  :-)GEVLEUGELD
Drie engeltjes gekleurd door mijn 3 engeltjes :-)LIJNEN
Poldermolen uit Noordlaren (Groningen)
(klik)KOUD HÈ?
De hei in de vroege ochtend.
Ik plaatste deze foto al eerder op het blog van de Winterfotojacht zelf (klik).
BLOEMETJESSERVIES
Voor de jacht op het servies maakte ik rare caperiolen (klik). Tot ik me bedacht dat in de kelder nog mijn eerste uitzet staat.... Van toen ik ooit op kamers ging :-)
GEZICHT OP EEN ONVERWACHTE PLAATS

Heee, er zit een boos mannetje op ons klimhuisje in de tuin!WINTERS ZELFPORTRET
Dit ben ik :-)
De oplettende kijker ziet ook de Man in huis en het Midi-meisje op skies!

En dan nog de bonustracks:

HERHALING
Zaans hotel.
 


STRIJKLICHT
Pec Pod Snezkou in Tjechië. Deze staat ook al gepost bij de Winterfotojacht (klik). Ik heb hem voornamelijk gekozen voor de sneeuw :-) En tussen de wolken door is er één straaltje zonneschijn te zien op de groene weide. Ik weet niet of het echt strijklicht is, maar anders kan de danseres van hierboven bij 'schaduw' ook nog meedingen naar de 'strijklichtprijs' :-)


NOSTALGIE
Van daar waar ik nu woon en van daar waar ik vandaan kom...

Zo. Dit was de Winterfotojacht 2014, zonder winter :-). Ik vond het een erg leuk project, heb er veel van geleerd (zowel op foto- als op blog-gebied) en erg veel plezier gehad. Grappig vond ik het dat ik bij een aantal onderwerpen (herhaling, nostalgie) makkelijk foto's maakte en dat ik met een aantal (lijnen, bokeh en schaduw) steeds vastliep. En dat het uiteindelijk dan toch lukt, dat is wel weer kicken.

Dankjewel Dymphie voor dit leuke initiatief, dankjewel medejagers Anneke, Jolette en Godelieve voor de inspirerende logjes en plaatjes en ook dankjewel voor alle deelnemers en volgers!

Mocht je al mijn logjes op het blog van de Winterfotojacht willen lezen, dan vind je die hier. (klik)

En nu: op naar de lente! 

woensdag 5 maart 2014

Beetje bezig met ... washi-tape-woensdag #5


Als mijn hoofd vol zit met andere dingen, komen er ook geen grote projecten onder mijn handen vandaan. Maar een kaartje kan altijd tussendoor. Met tape en wat letters ben je gauw klaar :-)
Daarom hier nummer 5 van mijn serie met washi-tape kaartjes.