Pagina's

woensdag 30 april 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #2

Ik wens je, ik wensje ......
Hee vogel, ik wens je een gelukkige verjaardag!dinsdag 29 april 2014

Beetje bezig met ... Round Robin Gedichten #5 Lotte

Het één-na-laatste boekje dat ik maakte voor Round Robin Gedichten is voor Lotte.
Met bloemen uit het Flow-papierboek en bloemen van vilt....
Met olifantjes...

Met plaatjes van Plint.... 
Met letters van mezelf, washi-tape en een stempeltje dat ik kreeg van Ruchama van de Postfabriek.
Met nog meer letters en tekstjes...Met inpakpapier van de Bijenkorf en boekenleggers uit mijn favoriete agenda....En tenslotte weer met bloemen en met een bloemetjesserviers.... :-)zondag 27 april 2014

Beetje bezig met ... Koningsdag 2014

Vandaag is de koning jarig.
En gisteren was het Koningsdag en was ik weer lekker een beetje bezig :-)
Ik maakte T-shirts voor mijn meisjes met flockfolie
Met op de voorkant hun favoriet in "glow in the dark" folie :-)
De achterkant is ook in stijl.
En ja, wij hebben thuis 2 lakeien, 2 prinsesjes en 1 koninginnetje :-)
Bij de kerk in ons dorp keken we naar de ballonnen die werden opgelaten....

... en fietsen ze mee in de optocht met versierde fietsen.
We verkochten spulletjes op de kleedjesmarkt...
... we zijn duidelijk een fase voorbij ...
... en kocht ik zelf ook nog wat ponsjes voor weinig!
Kortom: weer een geslaagde dag :-)

woensdag 23 april 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #1

Ja, je ziet het goed! Ik begin een nieuwe reeks op woensdag en daarmee vervalt de washi-tape-woensdag (voorlopig). Niet omdat de washi-tape op is of de bijbehorende ideeën.  
Welnee joh! Sterker nog, ik zag vandaag dat HEMA nu ook Jip & Janneke teepjes heeft. Die wil ik, die wil ik... Dus er komt vast nog eens wat :-)
Maar meer om door deze kleine aanpassing ook de andere kaartjes te kunnen publiceren, met of zonder teepjes :-) Want ik vind het wel heel leuk om elke woensdag een blogje klaar te hebben staan, zodat de regelmaat er lekker in blijft.

Dus geïnspireerd op deze pin op Pinterest, heb ik de woensdag naar Wensdag omgedoopt.


En daar hoort dan natuurlijk een kaartje met wens bij:


detail

woensdag 16 april 2014

Beetje bezig met ... washi-tape-woensdag #11

Hoera heb ik heel lang geleden eens geschreven met waterverf op een stukje papier. Net als bij de vorige "Hoera" (klik), bleef het papiertje liggen in de doos, want er ontbrak nog wat, het was te kaal om er een kaart van te maken. Nu heb ik er "hieperdepiep" geschreven, papiertje eronder (oude verpakking van iets), lijntje erbij en als toefje op de taart wat teepjes. Daar knapt-ie dan echt van op! Toch?!


close up

dinsdag 15 april 2014

Beetje bezig met ... theezakjes en een goed doel

Op mijn werk werd een thee-test gehouden. We gaan wisselen van leverancier en nu mocht het personeel beslissen welk thee-merk er aan de bezoekers geschonken gaat worden.

Eén van de leveranciers heeft prachtige zakjes. En nu weet ik toevallig dat Rensina theezakjes spaart!
Dus ik heb er een aantal achterovergedrukt mee naar huis genomen en in een envelop voor haar gedaan.


En omdat Rensina in de herfst van dit jaar vrijwilligerswerk op een school in Ethiopie gaat doen, heb ik er ook nog een aantal door mij gemaakte kaarten bij gedaan. Om te versturen, weg te geven of wellicht te verkopen op Koningsdag? Om zo haar reis te kunnen bekostigen. Het was nog even spannend of de envelop aankwam. Tante Pos deed er een week over. Best lang als je iemand wilt verrassen. Maar uiteindelijk is-ie toch aangekomen in het noorden van Nederland.
Veel succes met je actie Rensina!

Rensina is er blij mee en heeft daar ook over geschreven, dat lees je hier.

maandag 14 april 2014

Beetje bezig met ... een vol en creatief weekend

Zo. Zondagavond. Het weekend is voorbij. Sterker nog, nu ik dit schrijf is de maandag al begonnen!
Het was vol, maar gezellig. Zaterdag hadden we 2 verjaardagsfeestjes, met 2 zelfgemaakte kadootjes:

Een geflockt t-shirt voor een paardenmeisje dat elf was geworden:

Kijk, aan haar lach te zien, vindt ze hem gaaf
Inderdaad, met 11 hartjes :-)
En een creatieve cadeaubon voor mijn kleine zusje van 33 :-)

En 2 teepjes erbij voor de lol .Ze heeft het flocken van t-shirts ook ontdekt (vandaar Noeks.nl) en anders kan ze het bedrag elders wel kwijt :-) Wel met mij erbij dan hè, dan maken we er gewoon een dagje uit van! .

Vandaag was het ook de laatste zondag vóór Pasen, namelijk Palmpasen. Midi-meisje maakte een toepasselijke tekening, die vandaag op de voorkant van de kerkboekjes stond :-) #trotsEn tenslotte vulde ik twee pagina's in het afscheidsalbum van het kinderdagverblijf. Mini-meisje wordt volgende week 4 jaar en aankomende week is haar laatste week op het "kinderbaggerblijf".  Ik plakte foto's en schreef een pagina vol met herinneringen :-)


Man in huis bladerde net naar het resultaat, bekeek het en merkte tussen neus en lippen op: "Leuk. Bijna zonde om weg te geven!". Zulke complimentjes.... daar wordt het afgelopen weekend nog leuker van! :-)

zaterdag 12 april 2014

Beetje bezig met ... Round Robin Gedichten #4 Sissy

In 2013 heb ik nog een keer meegedaan met Round Robin. Ook deze ronde verliep niet geheel vlekkeloos, maar als het goed is, krijgt binnenkort iedereen toch haar boekje terug. Dus kan ik nu wel eens beginnen met publiceren van de pagina's. Deze zijn voor Sissy.

Het Maxi-meisje maakte ooit vogelhuisjes, een bouwpakketje van de AC-tion, die nog steeds aan een lint voor het raam hangen thuis. Van de restantjes van het pakket maakte ik ook weer vogelhuisjes, nu in 2D. En het uiltje links is een zelfgemaakt stempeltje.Foto van 2 leperaars uit het blad van het Geldersch Landschap
Aan dit blad hierboven zit nog een verhaal. De foto is van mijn vriendin Sammie, ze maakte hem in het voorjaar van 2013 (ik meen dat het een ijsklontje is, in een glaasje). De tekst schreef Dymphie me eens en ook zo wáár. Beide dames heb ik niet op de hoogte gesteld van het gebruik van hun creativiteit voor deze co-productie. Sorry! :-s Ik hoop dat de bronvermelding op het blad hierboven en de rectificatie op dit blog voldoende zijn. En zo niet dan hoor ik het graag hoor :-)


Stempelen op washi-tape!Ofwel: hoe een uitprobeersel leuk uit kan pakken!De witte stempels op de ondergrond komen uit mijn verzameling zelfgemaakte stempels.
De boekenleggers komen uit de Flow-agenda van vorig jaar.

woensdag 9 april 2014

Beetje bezig met ... washi-tape-woensdag #10De inspiratie voor deze kaart vond ik ergens op Pinterest, maar ik kan de link helaas niet meer vinden. :-(  Ik weet nog - toen ik hem maakte - dat ik vond dat-ie te veel op zijn voorbeeld leek. En 1 op 1 kopieëren vind ik zelf niet zo netjes (en origineel!). Gelukkig weet ik ook nog dat er op de oorspronkelijke kaart een gestempelde tekst stond en de letters op deze zijn door mij geschreven. Pfft, toch nog uniek :-) Als ik de link nog vind, dan zet ik hem hier.


Hier nog even een close-up. Dan zie je dat het flapje er echt bovenop ligt (met schuimtape) en naar de binnenkant ombuigt.

Sinds een poosje volg ik het blog van Miranda. Ze maakt erg mooie kaarten - vind ik - met washi-tape. Vorige week op dit blog beantwoordde ze mijn uitdagende vraag om haar rolletjes washi-tape eens te tellen. En uiteraard stelde ze de wedervraag :-)

Zoveel als Miranda heeft, heb ik er niet, helaas :-). Hier liggen 125 rolletjes op kleur gesorteerd te wachten op gebruik. En dan heb ik ook nog een stuk of 20 gewone rolletjes plakband met een dessinnetje (is dat een woord) in een doos. Dus ja, het is een soort verslaving, ik kan ze zelden laten liggen als ik ze ergens zie...


En dat gebeurde dan ook niet toen ik laatst bij de Wibra was. Daar kom ik nooit, maar ging daar - onder groot protest van mijn 2 oudste meisjes want zij mochten niets kopen! - voor de bijl om deze 12 rolletjes. Leuk qua dessin en qua prijs overigens, want met zijn drie voor 1 euro is echt goed te doen. Dus nu heb ik er 137! :-)

dinsdag 8 april 2014

Beetje bezig met ... stempelworkshop #2

En toen had ik dus een standje op de Kalligrafie-manifestatie van Calli-art/Letterpalet afgelopen zaterdag in De Bilt!
In de voorgaande edities stond ik in de winkel van Margreet als "verkoopster". Ontzettend gaaf om te doen om klanten te helpen die op zoek zijn naar het juiste materiaal. Maar een keer zo'n eigen tokootje was ook een leuke ervaring.

Hier begon het 's ochtends mee, zo vond ik mijn tafel:

Mijn naam is niet juist geschreven, maar dat mag de pret niet drukken :-)

Dit is mijn kraampje, "ingeklemd" tussen twee Belgische kalligrafen (Ludo Versteijlen en Joke van den Brandt van Kalligrafia).


Hier liggen mijn stempels in een letterbak als voorbeeld. Jip en Janneke waren echte eye-catchers, hoorde ik terug in de reacties van het publiek. Ik verkocht ook een aantal stempelkussens en gutsen. En ook nog een eigen stempel! Die groene fiets. De pinguïns, de katten met streepjes, Takkie en Snoopy heb ik in de workshop ook gemaakt zien worden. En nog een eigen ontwerp met "Liefs", een banner waar iets in geschreven kon worden, een uil, een muis en, en.......


Dit was de workshop-ruimte :-)


Met instructieblad en de benodigde materialen. De gutsjes voor de workshop had ik uit het magazijn van de school van mijn meisjes geleend, handig! :-)


Op het kamerscherm op de achtergrond had ik allerlei afdrukjes van eigengemaakte stempels geplakt. Het idee is dat ze ooit nog eens verzameld worden in een boekje. Ik ben al een eind op weg gekomen bij de voorbereidingen van deze dag...En zo ging aan het eind van de dag al mijn "handel" en spulletjes in 3 boodschappenkratjes weer mee terug naar huis.
 

Ik kijk terug op een geslaagde dag. Veel mooie dingen gezien en aardige mensen gesproken. En zeker niet zo geslaagd zonder de hulp van mijn lieftallige assistente (dankjewel Zussie xxx), van wie ook de meeste foto's hierboven zijn.
En trouwens, als iemand nog een stempel (zelf maken) wil? Ik heb nog gummen over, dus roep maar!! :-)

zaterdag 5 april 2014

Beetje bezig met ... stempelworkshop

Spannend! Vandaag doe ik een mini workshop stempels gutsen.
Niks nieuws toch? Jawel! Want ik ben de juf! Op de Kalligrafie- en Boekbindmanifestatie in De Bilt. Zie ook hier

Binnenkort op dit blog: een uitgebreid verslag van de situatie ter plaatse :-)