Pagina's

donderdag 20 oktober 2016

Beetje bezig met ... Amber, Lena & MairaBij het publiceren van rompers ben ik altijd voorzichtig. Want het is toch altijd jammer als het rompertje al op het blog staat, maar de baby (en de kersverse ouders) het kraamkadootje nog niet hebben ontvangen :-)Maar kleine Amber - een nieuw zusje voor schoolgenootjes van mijn dochters - is al weer een paar maanden oud, dus ze zal de romper ondertussen wel gekregen hebben :-)
 De romper voor Lena ging naar Duitsland waar mijn nichtje werd verblijd met een dochter. Klein detail toegevoegd, omdat Lena naast Duits toch ook Hollands bloed heeft :-)Tenslotte nog twee rompertjes voor Maira!De mama van Maira zit bij de Soroptimistenclub. En een aantal van mijn buurvrouwen ook!


 

Dus toen beschreef ik er gewoon nog eentje :-)


zondag 16 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #3Vandaag is de laatste dag van de kinderboekenweek. Onze traditie is dat de meisjes dan alle drie een (voor-)leesboek mogen uitkiezen bij de boekhandel. Heerlijk, om te zien dat ze zo blij kunnen zijn met nieuwe lettertjes :-)Op deze foto zijn de meisjes een stuk jonger. Mini-meisje was er toen nog niet eens. Het is een foto van ongeveer 8 jaar geleden, uit 2008, in Amsterdam. Maxi-meisje draagt haar favoriete blauwe jurkje, met Hello Kitty erop.


Midi-meisje en Mini-meisje hebben het jurkje ook nog gedragen en toen was het wel af. Maar om het favoriete jurkje nu weg te doen....Dus maakte ik er een boekje van! Ik verknipte de jurk en streek de stof op dubbelzijdig plakvlies, zodat het steviger werd. Daarna streek ik de stof op een karton en werd het een omslag, een kaft. En het lukte precies om het logo ook nog te kunnen hergebruiken.Het andere blauwe boekje is gemaakt van stof die al een plakzijde heeft. Ik vind het een mooie print, het is in Brazilië gemaakt (Panoah is het merk. Prachtige website met motieven en patronen overigens). Dit boekje is als cadeautje op reis gegaan bij een swap (= een ruilactie per post met andere creatievelingen), maar geluk heb ik nog een stukje stof over voor een volgend exemplaar :-)Deze gekleurde doek gebruikte ik driemaal als zwangerschapsband. Maar ja, daar heb ik nu niets meer aan. :-)Dus ook deze stof kreeg een laagje opgestreken en werd op een kartonnetje geplakt.... ... en kreeg ook een tweede leven.


Overigens hoef je niet met plakvlies aan de gang als je met stof een boekje wil bekleden. Bij de AC-tion verkopen ze stof met een plakfolie achterop. Dat kun je heel simpel als een sticker op een karton plakken. Enige nadeel daarvan is de maat, het zijn niet zulke grote stukken plakstof, dus het worden dan meer een soort notitieboekjes.
Daarom echter niet minder leuk! Bij die zwart-witte hierboven (het lijkt op een pied de poule patroon, maar is het nèt niet :-) ) heb ik er ook nog een applicatie gestreken, dat maakt het helemaal af.
Tot zover de stoffen boekjes met koptische bindingen :-)


zaterdag 15 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #2Zoals beloofd, vandaag deel 2 van een serie handgebonden boekjes met een koptische binding.
 

Het papier voor de omslag (de kaft) valt meestal in de categorie upcycling, oftewel papier dat al een ander doel heeft gediend, hergebruik dus.
 


De print om deze omslag is van het tasje van een houten-speelgoed-winkel in Westzaan, die helaas niet meer bestaat.


Dit is een klassiek, barok en roze patroontje. Het is kaftje is gemaakt van een tasje van Museum Bokrijk, het openluchtmuseum in België waar ik eens een afdelingsuitje had. Veel te mooi om weg te doen toch?

En de setting met deze muzikale mannetjes, is het inpakpapier van onze plaatselijke boekhandel. Ze hebben daar altijd heel mooi papier - ook dat van Nijntje dat je hierboven al zag - en de dames daar weten ondertussen van mijn creativiteiten en stoppen me ook wel eens een velletje ongebruikt papier toe. Word ik heel blij van uiteraard!En dit boekje tenslotte, met een omslag van Florentijns papier dat kocht ik op onze huwelijksreis. Als je dit blog volgt, dan weet je dat we onlangs onze rozen bruiloft vierden en dat het papier dus al 17 jaar lag te wachten om gebruikt te mogen worden :-)


En wat ik nu doe met die boekjes? Een aantal hiervan heb ik reeds cadeau gedaan of verkocht op een marktje. En van eentje heb ik een dagboek gemaakt. En daar had ik ook al wat mooie plaatjes voor gemaakt en bewaard. De rest was nog onbeschreven op het moment dat ik de foto maakte, echter nu je dit leest waarschijnlijk niet meer :-)

vrijdag 14 oktober 2016

Beetje bezig met ... zelfgebonden boekjes #1


 

Het koptisch binden van boekjes begin ik al aardig onder de knie te krijgen.....Hoewel ik in het bezit ben van een spiraal-binder voor het snelle werk.....
.... is het handmatig inbinden toch veel leuker om te doen.En vooral veel mooier. :-)


Voor de instructie van de koptische binding gebruik ik de video's van Sea Lemon DIY. Ik naai met haakkatoen, wat ik stugger heb gemaakt met bijenwas, dan draait het garen niet zo. Dat is ook een tip van Jennifer van Sea Lemon :-)
 


Meestal gebruik ik 1 lange draad voor het inbinden. Bij het boekje hierboven naaide ik met 4 naalden en 4 losse draden in verschillende kleuren, omdat de katernen ook losse bladen waren (en dus geen dubbel gevouwen papier).


Kijk, dat van die losse bladen zie je goed op deze foto. Ook daar is een tutorial van Sea Lemon voor :-) En de pagina's van dit boekje zijn al een beetje voorbewerkt met een kleurtje verf....Morgen zal ik nog wat meer van deze serie boekjes laten zien, want ik heb gelukkig de foto's nog :-).

donderdag 13 oktober 2016

Beetje bezig met ... Jorrit & ElineIn scoutingtaal betekent JOTA - behalve dat je er niets van begrijpt - Jamboree On The Air: Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar in het derde weekend van oktober via de amateurradio en het internet (JOTI).


Bij Scouting Gelderland organiseert een enthousiaste groep vrijwilligers dan ook weer de Joti-hunt:  een jaarlijkse interactieve vossenjacht waarbij de deelnemende scoutinggroepen jagen (‘hunten’) op vossenteams. Via een spelsite ontvangen ze hints om te ontcijferen om zo de locatie van de vossen te vinden.


Binnen het organisatie-team van de Jotihunt heeft zich de afgelopen maanden gezinsuitbreiding voorgedaan. Dus werd ik gevraagd om rompers in Jotihunt-stijl te maken.... Hierboven zie je mijn schetsjes.
 


Voor Eline en voor Jorrit.... En misschien ook nog wel voor meer Jotihunt-baby's, want dat heb je met scouting, daar komen de leukste huwelijken uit voort :-)

vrijdag 7 oktober 2016

Beetje bezig met ... luierdoekenEen poosje geleden kwam ik in het dorp Quinn tegen, een jongetje in een wandelwagen met achter zijn guitige koppie een luierdoek van mijn hand. (Klik hier voor het blogje). Die heb ik toen in opdracht gemaakt van mijn creatieve vriendin Marianne.


Een nieuw product in het assortiment riep ik toen nog. Maar ondertussen had Marianne een nieuwe opdracht voor me: Ëen luierdoek voor de pedicure graag en hier is haar visitekaartje".


Zo gezegd, zo gemaakt. Of zoiets. :-)Dit is nog een foto van de hele doek, maar die heb ik in het donker gemaakt en is niet zo goed, maar geeft een goed beeld.


 En dan nog "het staartje" bij de romper van Collin, waar ik het over had in het blog van gisteren.De mama van Collin deed ook een bestelling voor een hydrofiele luier. Gewoon van de HEMA, het merkje zit er nog aan, dus hij droogt goed. Ook als er letters van mijn hand op staan.


Dus bij deze officieel gelanceerd in de shop: luierdoeken! € 8,50 per stuk en bestellen kan per email of in een persoonlijk berichtje op Facebook.

donderdag 6 oktober 2016

Beetje bezig met ... Lonne, Jack & CollinDit is het (mooie) geboortekaartje van Lonne. Van mijn vriendin Y. kreeg ik de opdracht voor een rompertje.Het meisje vond ik iets te ingewikkeld, maar de eendjes, hartjes en het lettertype van het kaartje komen terug in de romper.

En dit hier is het kaartje van Jack. Van J. - een klassenmoeder van de klas van het Mini-meisje - kreeg ik de opdracht, naar aanleiding van de romper voor Fiep.Maar wat me zelden overkomt: van deze romper - waar de plaatjes van het geboortekaartje op terug komen - maakte ik geen foto! Alleen deze, toe-ie al in het zakje zat.... Jammer hè?!


En dit is het geboortekaartje van Collin. Zijn moeder was de oppas van mijn vriendinnen A. en A.


Van de laatste.mocht ik een romper beschrijven, met een pinguïn er bij.En die pinguïn kreeg nog een vervolg, maar daarover morgen weer meer.... :-)

Naschrift 05-01-2017:
Bij het opruimen van de I-pad vond ik nog wel foto's die ik had gemaakt :-)Zie hier het resultaat: de tekeningen van het kaartje van Jack op zijn rompertje verwerkt :-)