Pagina's

maandag 29 februari 2016

Beetje bezig met ... verkoop van eigen makelij


Wat ik niet schreef in het jaaroverzicht 2015, maar wat ik wel deed: Ik stond op de kerstmarkt! Op uitnodiging van de dames van Mooi van de Algemeer mocht ik een stukje kraam delen.
 
 

Dus zo kwam het dat naast mooie tassen en prachtige kettingen ook mijn kaarten, boekjes en rompertjes uitgestald lagen....eh.... hingen!


Het weer werkte die 2 dagen niet mee en was pet: veel regen, vochtig en klam. En dag twee van de verkoop heb ik moeten missen helaas, omdat we met onze 3 meisjes naar K3 gingen (wat wel weer heel leuk was, maar dat terzijde). Toch viel de "omzet" voor zo'n eerste keer niet tegen. En belangrijker nog: er waren leuke reacties en er zijn heel veel visitekaartjes uitgedeeld :-) Dus wellicht wordt dit nog eens vervolgd......


Voor de prijs hoefde men de aankoop in ieder geval niet te laten! De rompers waren echt scherp geprijsd :-) De rompers die hieronder staan, heb ik nog op voorraad. Ze zijn allemaal maat 62/68 (alleen de laatste niet), de HEMA heeft het plaatje er al op gezet en ik schreef met de hand de letters er bij. Helemaal onderaan staat hoe je ze mag bestellen.

A - mooi LIEF
B - LIEF
C - OOOH baby BABY
D - KLEIN wonder
E - LIEF KLEIN wonder

F - AHOY
G - KRABBEL MIJ

H - stoere BINK
I - i am a STAR
J - I love PAPA (kleur is groen-blauw)
K - HELLO i'm new here (let op dit is maat 56)
Heb je interesse? In romper A, B, C, D, E, F, G, H, I, J of K?  Stuur dan mail met je adresgegevens en de letter van je romper naar keuze naar beetjebezig-apenstaartje-gmail-punt-com. Of een berichtje via Beetje Bezig op Facebook kan natuurlijk ook.

Voor € 8,50 inclusief verzendkosten, stuur ik hem naar je op. Wil je toch liever een persoonlijkere romper met de naam van de baby er op? Ook geen probleem! Op mijn Pinterest-bord met rompers vind je de rompers tot nu toe. Geef me de naam van de baby en ik maak hem voor je. En weet dat ik het leuk vind om te doen. :-)

vrijdag 26 februari 2016

Beetje bezig met ... Wiekebus
Als je mij volgt op Facebook, dan zag je deze bussen al langs komen. Ze zijn voor een echte  schoolschrijver! Schoolschrijvers zijn kinderboekenauteurs die het enthousiasme voor taal in al haar aspecten, vol passie en plezier overbrengen in de klas. De taalbeheersing van leerlingen wordt zo aantoonbaar vergroot, evenals het plezier in taal. (tekst even gekopieerd van schoolschrijver.nl)Wieke van Oordt bezoekt regelmatig 2 verschillende scholen in Amsterdam om daar met kinderen en taal te spelen, zodat de taalbeheersing, taalvaardigheid en het schrijfplezier bij de kinderen wordt vergroot. Natuurlijk zijn er ook vragen, verhalen of gedichten of wat dan ook met taal als de schoolschrijver niet op school aanwezig is en via deze Wiekebus, kunnen de kinderen haar post sturen.


Maar grijs is zo saai.... dus daarom gaf ze mij de opdracht om de bussen te pimpen.
Dus wat begint met een gekrabbeld schetsje.......... eindigt dan zo in twee vrolijke bussen. Gave opdracht was dit weer. (En uit betrouwbare bron weet ik, dat ze het ook goed "doen", er komt flink wat post uit!).

donderdag 25 februari 2016

Beetje bezig met ... Mateo, Florian & Odin,


Na de Dickensmarkt - waar ik onlangs al over blogde -  kreeg ik al snel een opdracht voor een persoonlijke romper.


Voor Mateo, broertje van Tiago en hij woont in Zwitserland.


Het lukte niet helemaal om de romper als kerst-cadeau vanuit Nederland mee te krijgen (ik kocht nieuwe textielstiften en die vlekten meer dan ik had gedacht, dus het moest opnieuw.....), maar uiteindelijk is de romper toch op de plaats van bestemming aangekomen. Dankjewel voor de opdracht Sophie :-)


De naam Florian schreef ik in opdracht van de man van mijn vriendin A. :-) en net als bij Mateo ook met mijn nieuwe stiften. Nu ik aan de dunne punt van de stift gewend ben, lukt het goed om ze te schrijven in het lettertype (Open Versalen) dat ik leerde op de workshop van An Vanhentenrijk.
De laatste romper vandaag is voor Odin. Zijn oma Bettie heeft een blog (Bertiebo) dat ik graag lees sinds ik haar deze kaart mocht sturen via Postcrossing.


Bettie volgt mij ook terug en na de geboorte van de zoon van haar zoon, vroeg ze om een romper. Klik hier om de enthousiaste blog van Bettie over het kraamcadeautje te lezen.

woensdag 24 februari 2016

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #27


Woensdag is een perfecte dag voor een paar wensen en quotes. :-)Wat ik wel grappig vind, is dat de kaarten zo mooi spiegelen. :-)

maandag 22 februari 2016

Beetje bezig met ... vakantielettersEén van mijn eerste blogjes was over een gebonden boekje.

Dat boekje nam ik vorig jaar mee op vakantie.Net als een paar gekleurde stiften van Posca.


En ik vulde ik een katern met losse tekstjes en tekening.


Als je dit leest, verblijven we weer in de sneeuw.


En is het boekje weer mee.


Eens kijken of ik weer tot schrijven kom :-)


donderdag 18 februari 2016

Beetje bezig met ... Joey


 

Gisteren las je het jaaroverzicht van 2015, daarin ontbraken de rompertjes. Ik maakte er 55 (!) vorig jaar en 2 daarvan waren voor deze 2 kleintjes (Gijs en Isabeau).
 

De eerste rompers van 2016 zijn ook alweer gemaakt, maar deze is nog uit december . Via de Whatsapp kreeg ik van collega B. de foto van dit guitige geboortekaartje.


Dat babykoppie vond ik een leuk plaatje om over te brengen op een romper!


En het leuke is, dat ik voor Bas - de grote broer van Joey - ook al eens een romper maakte in 2014. Dat zie je hier: Beetje bezig met Bas :-)