Pagina's

woensdag 30 juli 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #15

Mijn 15e kaart alweer op woensdag.
Met veel plezier zelfgemaakt. :-)

Deze keer een beetje getekend, gekleurd, geplakt en geschreven. Wie is er jarig vandaag? Dus wie krijgt er bloemen van deze kleine beer?


Detail. Close ups met mijn telefoon blijven moeilijk :-(
Ach, zo zie je ook niet álle kleine foutjes... :-)woensdag 16 juli 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #13

Restjes papier, wat glimmertjes en een tekeningetje dat ik ooit eens natekende.
Simpele ingrediënten voor een simpel kaartje.


En binnenin zelf nog wat letters geschreven en met een eveneens zelfgemaakt stempeltje opgeleukt.


dinsdag 15 juli 2014

Beetje bezig met ... kistletters

Deze foto plaatste ik vorige week op mijn Facebook-pagina:

Beetje Bezig met een opdracht. Hier een tipje van de sluier. Nieuwsgierig naar het resultaat?
Hou mijn blog in de gaten!
Het duurde even, maar hier is dus het vervolg!
En dat begon zo:

Onze oude buurvrouw (ze is niet oud, maar ze is wel verhuisd) heeft een zoon die de basisschool gaat verlaten. Als afscheidscadeau van de leerlingen bedachten ze een kist voor de gevonden voorwerpen op school. Er moesten letters op en toen dacht ze aan mij!

Dus men neme de combinatie van de foto hierboven, namelijk:
1. De kist
2. Sjabloonletters 
(Oh, die wilde ik altijd al graag hebben en nu had ik toch een goeie smoes reden om ze aan te schaffen! Ik kocht ze hier!)
3. Zwarte acrylverf en een tamponeerkwast

en als extraatje een vrije zondagmiddag.
Voeg dit samen en je hebt een resultaat!De voorbereidingen, het uitmeten en uitlijnen, waren nog het meeste werk:Maar daarna begon het leukste stukje: het tamponeren. Niet te veel verf op de kwast en pok-pok-pok-pok, kwasten maar. Het was een leuke klus om te doen. En ik ben tevreden met het resultaat en belangrijker: zij ook!


Aan de binnenkant van het deksel staat nogmaals de naam van de school en zullen alle kinderen van groep 8 hun naam nog schrijven.
Miek, bedankt voor de opdracht! Graag gedaan!!!

maandag 14 juli 2014

Beetje bezig met ... synchroonkijken

Synchroonkijken?
Bestaat dat?
Ja, dat is zoiets als tegelijkertijd naar hetzelfde kijken!
Of zoals Else Kramer - die het initiatief hiertoe nam - het noemt: De werkelijkheid uitklappen in duizenden foto's. Je verwonderen over hoe anders de ander kijkt - of zien hoeveel overeenkomsten er eigenlijk zijn.  

Synchroonkijken dus. Afgelopen week kreeg ik elke ochtend een opdracht in de mailbox (en met mij gemiddeld 2100 anderen!!). Mijn foto plaatste ik op een speciale pagina op Facebook en vanaf daar werden ze gepind op Pinterest. En dat gaf een onwijs leuk resultaat!


Dag 1: Fotografeer knoppen

Maandag 7 juli 2014
Dit zijn de knoppen van de stokrozen in onze tuin (van onderen gezien...).
En dit is het bord met alle knoppen foto's op Pinterest.


Dag 2: Fotografeer frustratie

Dinsdag 8 juli 2014
Mijn to-do-lijstje. Met - als je goed kijkt - allemaal leuke privé dingen, dat wel. Maar het frustreert wel eens dat ik te weinig tijd heb om het allemaal te doen. Dus het blijft keuzes maken.....
Veel frustratie ook op Pinterest.


Dag 3: Maak elf oranje foto's. En plaats de elfde.


Woensdag 9 juli 2014

Dit is de elfde oranje foto, met de opstelling voor de wedstrijd Nederland-Argentinië voor die avond.
:-) En dit zijn de andere 10 foto's met een oranje tintje:
Ook veel oranje op Pinterest.

Dag 4: Fotografeer schoonheid
Wat vind jij prachtig? Heerlijk om naar te kijken? Schitterend mooi?

Donderdag 10 juli 2014
Dit is een deel van het doek in onze huiskamer. Het is Unikko, een ontwerp uit de collectie van Marikmekko. Het is al meer dan 50 jaar oud, maar ik vind het prachtig en kan er naar blijven kijken.
Wat anderen als schoonheid vastlegden, zie je op dit Pinterest-bord.


Dag 5: Fotografeer de achterkant
Fotografeer een kant waar je normaal nooit naar kijkt

Vrijdag 11 juli 2014
Nog meer achterkant op Pinterest.


Dag 6: Strepen

Zaterdag 12 juli 2014
Dit zijn streepjes van een zeefdruk van Jan Wolkers. De foto maakte ik 's avonds bij kunstlicht, door het grotemensen-feestje van het Midi-meisje was ik het bijna vergeten! Het schilderij heet "Hommage aan Noord-Holland".
Nog hier meer strepen....


Dag 7:  Fotografeer je favoriete ingrediënt

Zondag 13 juli 2014
Eigenlijk weet ik niet eens of ik koffie echt lekker vind. Maar het is wel heel gezellig, zeker op zondagochtend! Nog meer synchroon-gekeken ingrediënten op Pinterest.

Dit was een korte uitdaging. Maar daarom niet minder leuk. En het was ook genoeg, omdat ik ook (nog steeds!) meedoe aan de uitdaging bij De Craftorij. Dus daar ga ik gauw weer mee verder :-)


zondag 13 juli 2014

Beetje bezig met ... geldcadeautjes

Vandaag waren we dubbel geboekt :-) en hadden we 2 feestjes.
Eerst een feestje van ons buurmeisje. Ze werd afgelopen donderdag 13 en heeft een krulset gekocht. Althans... haar ouders schoten het voor en van het geld dat ze krijgt, mag ze hem terug betalen. Wij deden dus een kleine bijdrage (met binnenin een meervoud hiervan :-)


En daarna hadden we een BBQ bij de ouders van Stijn. Die vierde gisteren zijn grotemensen-feestje en wij mochten vandaag "restjes" eten. En dat was heel gezellig! Ook Stijn kreeg een kleine bijdrage voor zijn spaarpot!


Het idee voor de space-shuttele komt uit dit boekje van Laurent d'Haeseleer.
Overigens is het extra grappig - dat bedacht ik me toen ik de kaart in de envelop deed - dat de achternaam van Stijn ook iets met planeten te maken heeft :-)

woensdag 9 juli 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #12

Groetjes.
Een wens die het altijd goed doet. Hoe dan ook :-)
Gebruikte materialen: een ponsje, wat restjes papier, dubbelzijdig plakband (wat een uitvinding!), een zelfgemaakte stempel (van foam op een houtje geplakt) en een stempelkussen. Oh en nog een plaatje uit de Flow en wat zelfgeschreven letters. Dat is het.

dinsdag 8 juli 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #8

Zomer Challenge: Vanaf 1 Juni maak ik elke dag iets op een correspondentiekaart van ca. 10x15 cm. 61 dagen achter elkaar, eindigend op 31 Juli. Mijn resultaten in een groep op Facebook en hier op mijn blog!

#CZC29: Knopen


Restjes papier met knopen van de AC-tion en knopen uit de erfenis van mijn mams en oma.
De tekst is van het Klein Orkest en had ook nog mee kunnen doen aan #CZC23: favoriete songtekst :-)

#CZC30: Passepartout


Tekst in een lijstje. Van Herman Finkers, maar nog steeds leuk vind ik.
Met stift, washitape en een fineliner. Had het ook goed gedaan bij de volgende opdracht #CZC31: CAS :-)

En tot zover de eerste 30 van juni. Als je nieuwsgierig bent, dan staan alle eerdere kaartjes van de Zomer Challenge hier. Nu verder met juli:

#CZC31: CASCAS staat voor Clean And Simple en dat wil zeggen dat er zo veel mogelijk wit op de kaart is.
Ik twijfelde over deze kaart. Is-ie niet te wit? Ontbreekt er nog iets? Uiteindelijk heb ik hem toch maar geplaatst, want tja de volgende opdrachten staan al weer voor de deur....(zogenaamd dan hè?).
Dit is overigens de middelste kaart er zijn er 30 geweest + deze en er komen er ook nog 30 (althans dat is het streven).


#CZC32: Alleen Tekst


Door een @#$%$-spelfout moest ik deze uiteindelijk 2x schrijven. Maar daardoor werd het wel een verbeterde versie. Volgens mij is er niemand van het vrouwelijke geslacht die het oneens kan zijn met deze tekst :-)

Zo.
En heeft de oplettende kijker al gezien dat ik voor 31 kaartjes in juli een extra uitdaging voor mezelf heb opgeworpen?

zondag 6 juli 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #7

Voor de Zomerchallenge van de Craftorij (elke dag een opdracht op een correspondentiekaartje maken) maakt ik in juni en juli werkstukjes. Hier de volgende 4:

#CZC25: BloklettersMet waterverf van de meisjes, restjes papier, alfabet stempelset van de HEMA en een fineliner met mijn eigen blokletters.


#CZC26: Schilder lijnen


En de tekst was hier goed op mij van toepassing! Ik twijfelde om hem te plaatsen, want ik zie wat puntjes die voor verbetering vatbaar zijn.... Toch maar wel gedaan, want tja, bij twijfel enz.....
Met diverse verfjes (Distress en acryl), viltstiften en een fineliner. Ik had op deze erg veel reacties van mijn mede-challengers. Leuk!


#CZC27: Gebruik papiersnippers


De ene opdracht schud ik zo uit mijn mouw, de andere heeft even tijd nodig. Deze valt in die laatste categorie. Bij het opruimen van mijn studio kwam ik het meisje tegen - ik tekende haar ooit na van een een hangertje van 2 cm groot - en later ook een Chinese krant die ik eens bij de afhaal had meegenomen. En toen was het idee er!


#CZC28: Washi Tape


Ik volg het blog van Miranda, zij maakt leuke kaarten met washitape. Eind juni hield ze een echte washi-week: elke dag een kaart met teep. Onderstaande kaart kwam ook langs in die week en die heb ik "gelift". 

http://creaties-miranda.blogspot.nl/2014/06/washiweek-5-brede-en-smalle-stroken.html

Liften wil zoveel zeggen als dat ik haar kaart niet gelijk heb nagemaakt, maar dat ik door deze kaart geïnspireerd raakte en ook iets van mezelf heb toegevoegd. Beetje van Miranda en beetje van mij, zeg maar. En wat heb ik dan toegevoegd? Mijn letters natuurlijk en mijn zelfgemaakte washitape van het washi-papier dat de HEMA nu in de vakken met schoolartikelen heeft liggen. Kijk maar, dat ene met dat kleine bloemetje.

zaterdag 5 juli 2014

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #6

Het was een beetje vol de laatste weken in mijn leven. Toch heb ik in ieder geval in de maand juni vol gehouden om elke dag een kaartje te maken (oké, soms maakte ik op 1 avond een inhaalslag maar dat mag de pret niet drukken). Hier de volgende 4 kaartjes en binnenkort volgen er meer, want ik ben bijna bij.

#CZC 21: Recycle iets


Voor deze opdracht vond ik in mijn doos met "mooie plaatjes" weer een stukje van een doosje, (ik bewaar echt van alles! Deze is van een doosje voor toiletartikelen voor meisjes, dacht ik?). Beetje washi-tape erbij, het nieuwste washi-papier van de HEMA en wat tekst in wit en klaar is Kitty!:-)


#CZC22: Je voordeur


Dit is de voordeur van ons huis uit 1935. Deze week is het huis geschilderd en zit alles weer strak in de lak. Op de voordeur had ik ooit onze familienaam geschreven. Die is er nu afgeschuurd, maar binnenkort mag ik weer een nieuwe zetten (alleen de tekst hoor, de naam blijft hetzelfde :-) )


#CZC23: Favoriete songtekst

 

Bijna 22 jaar geleden kende ik een leuke gozer met een gitaar die dit liedje voor mij zong.
Ik ken hem nog steeds trouwens, hij is nu de Man in huis :-)


#CZC24: Monochromatic


Monochromatic of wel: alles in 1 kleur. De tekst heb ik wel eens ergens op een stempel gezien, maar heb hem hier zelf geschreven. De achtergrond is met washitape, met acrylverf en gekochte en zelfgemaakte stempels. 

Op naar de volgende vier!

woensdag 2 juli 2014

Beetje bezig met ... woensdag-wensdag #11

Of dat nog een wens is op woensdag!
Jij maakt me heel gelukkig!


Met gekleurd papier, zwarte fineliner en een beetje washi-tape.