Pagina's

donderdag 28 mei 2015

Beetje bezig met ... Emma & NoraErgens in het land - in Zuid-Limburg dit keer - werd een tweeling geboren. Het waren twee meisjes en ik mocht rompers maken en versturen.
 
Via een what's app berichtje kreeg ik een foto van het kaartje en de rest was aan mij.

Ik hield de rompers in de stijl van het kaartje, qua kleur en qua vis.


Het was wel even passen en meten - de meisjes zijn nummer 3 en 4 in het gezin - maar alles staat er weer netjes en gelijk op. 

Inpakken, kaartje erbij - met daarop dat ik namens die en die een presentje mocht sturen -  postzegels er op. En nu maar hopen dat het aangekomen is..... Zal toch wel? Wat doet een postbode nu met rompers? :-)

woensdag 27 mei 2015

Beetje bezig met ... beterschap en tape

Op het werk sturen we regelmatig kaartjes naar collega's als er iets te vieren valt. Of juist niet, omdat iemand troost nodig heeft of de wens om beter te worden.De voorraad beterschapjes was behoorlijk verminderd, dus het verzoek was om een nieuwe serie.Dus ik schrijf een middag letters en ik plak en knip daarna nog wat.


En dan is hier het resultaat. Ik hoop dat het nog heeel lang duurt - lekker veel gezonde mensen - voordat ze weer op zijn....

vrijdag 22 mei 2015

Beetje bezig met ... nieuw lettertype #6


  

De kaartjesmakerij naar aanleiding van mijn give-away op Facebook had nog een staartje! Ik maakte er nog een aantal in fluoriserende kleurtjes :-)

Zie hier groen. Ik vond het erg gewaagd met rood, was bang dat het iets te "kerst-erig" zou worden, maar het valt mee. Ik dacht: ik fotografeer ze bij een groene graspol in het terras, maar die valt helemaal weg door het zon-schaduw licht.... :-(


Rose... lekker zoet. En 3 maal 2 dezelfde tekst...


En tenslotte oranje. Die zijn ook wel lekker fel. Ik had nog wat vilten bloemen en vlinders en met wat washi-tape, getrokken lijntjes en een tekeningetje weer helemaal af :-)

donderdag 21 mei 2015

Beetje bezig met ... Janno

Ontwerp en illustratie door Cecile Hooijdonk
Dit is (een deel van) het geboortekaartje van Janno. Het ontwerp is van Cecile Hooijdonk, klik op haar naam en je komt op haar website.

Eén van de plaatjes heb ik gebruikt voor het rompertje. Ik vond het varkentje het schattigste.
 

 

Tenslotte alles in een zakje en weer een projectje afgerond.

woensdag 20 mei 2015

Beetje bezig met .... nieuw lettertype #5
De Facebook-pagina van Beetje Bezig bestond dus 1 jaar en ik trakteerde op mijn letters: als je een quote achterliet op Facebook en je was de vijfde, tiende, enz. reactie, dan stuurde ik je een kaart. Maar uiteindelijk maakte ik voor elke reageerder een kaart :-) Veel te leuke quotes!


Lekker oefenen met letters en er daarna er met bijkleurende papiertjes een kaart van maken, is erg ontspannend, vind ik.


Alle testjes met ecoline en waterverf die ik ooit maakte, bewaarde ik. En nu kwamen ze goed van pas.


De meisjes waren weg van deze, want tja roze met paars hè? Typisch kleur voor meisjes.


"Happy Postcrossing" (rechtsboven) is natuurlijk geen quote die achter gelaten was, maar altijd reuze handig voor mijn andere kaartjes-verstuur- hobby.

 

Deze zijn meer uit mijn "blauwe periode" hihi.


Groen, geel of roze in combinatie met craft-papier kan natuurlijk ook.


En deze zijn typisch uit mijn oranje fase:-)


De eerste lichting is nu op de bus gegaan. En er komen er nog meer, kijk vrijdag op dit blog voor nog een felle kleurtjes-batch! Enne, heerlijk dat het weer zo lang licht is buiten. De tuintafel is een goede achtergrond :-) Heb je mijn schoen ook al gespot? 'k Kreeg hem van één foto niet afgesneden :-)

vrijdag 15 mei 2015

Beetje bezig met ... nieuw lettertype #4


Mijn nieuwe lettertype begint al aardig in mijn hand te zitten. Onlangs kreeg ik een verzoekje om iets te schrijven. En ik kan je vertellen: oefenen is nog leuker wanneer iemand je vraagt om iets te (be-)letteren.


Verzoekje kwam van D. Haar vriendin ligt in het ziekenhuis, ziek maar gelukkig behandelbaar. En de patiënte vroeg haar iets inspirerends voor op het prikbord.De vraag werd doorgespeeld en dus kreeg ik de vraag of ik wellicht iets kon met één van deze vlinder-zinnen? Of het iets voor mij was, een beetje inspiratie om mee te "beetjebezigen"? Nou en of! Ik kreeg 3 teksten om uit te kiezen, maar ik kon niet kiezen en schreef ze alledrie 3!!


Oefenen doe ik vaak op restjes papier, maar dan wel mooie restjes :-) De groene achtergrond maakte ik ooit in 2000 (ja ik bewaar wel eens wat :-)) met waterverf op printerpapier. De gespetterde achtergrond is uit 2010 en gemaakt met een blaasstift-setje uit de speelgoedwinkel. De vlinder heb ik ooit eens van een kaart "gesloopt" die mijn moeder eens kreeg, deze is gemaakt met pergamano-techniek. Voor het schrijven van de tekst heb ik gebruik gemaakt van een viltstift met een spits penseel van Pentel. Ik kocht de mijn bij De Vlieger in Amsterdam, maar je kunt hem ook verkrijgen bij de webshop van Mary Koperdraat of bij bijvoorbeeld de Penstore.

donderdag 14 mei 2015

Beetje bezig met ... Stijn & LeahHEMA timmert lekker aan de weg met de acties met goedkopere artikelen. Langs deze reclame fietste ik onlangs en deze actie is natuurlijk erg goed voor mijn "winkeltje" met handbeschreven rompers.


En prompt bladerde ik even later in een oude LINDA. (februari 2015) en zag ik deze pagina met de tekst: Een rompertje blijft het perfecte kraamcadeau.Het perfecte kraamcadeau. Nou wat wil ik nog meer. Daar ben ik blij mee. En ik hoop de ouders van Stijn en Leah ook :-)
Ik schrijf met veel plezier de namen van nieuwe wereldburgers op rompers. Mocht je mijn hele "productie" eens bij elkaar willen zien, klik dan op mijn Pinterest-bord. En ga je binnenkort op kraambezoek en zoek je het perfecte cadeau? Mail me dan, het adres staat rechtsboven in de zijbalk.
Je kunt me ook via Beetje Bezig op Facebook contacten.

woensdag 13 mei 2015

Beetje bezig met ... nieuwe lettertype #3

Woensdag op dit blog betekent wensdag. En dat betekent dat ik dan 1 wenskaart publiceer. En meestal meer dan eentje... :-)


Als je dit blog vaker leest, dan weet je dat ik een nieuw lettertype aan het "instuderen" ben. Alle restjes papier worden voorzien van letters en tekst, want letters oefenen betekent dat ik kilometers moet maken. :-)


En van de beschreven stukjes waar ik tevreden over ben, maak ik kaarten.En die stuur ik dan naar jarige joppen.


Of naar iemand die het wel kan gebruiken.En ik gebruik ze voor Postcrossing. Ze gaan echt de hele wereld over!

En nu dus ook door heel Nederland. Want er loopt een give-away vanwege de eerste verjaardag van de pagina van Beetje Bezig op Facebook. Heb jij al geliked en gereageerd met je favoriete tekst? Doen hoor! Ik heb deze week vakantie en ik heb zin in het versturen van kaartjes.

dinsdag 12 mei 2015

Beetje bezig met ... nieuw lettertype #2Zoals gisteren al gezegd, ben ik lekker aan het oefenen met een nieuw lettertype. Het wordt geschreven met een spits penseel (en de donkerblauwe letters schreef ik met inkt en een ruling pen).


Het liedje met deze tekst staat op een CD van het Midi-meisje, ze is het nu aan het oefenen met haar papa op de gitaar. Dus het zit ook in mijn hoofd.


En deze tekst vond ik op het Pinterest-bord van mijn vriendin S. Midi-meisje zit bij een scouting-onderdeel dat Shanti heet (ik weet niet of het dezelfde is), toch denk ik elke keer aan hun plezier als ik deze tekst lees.


Van plezier naar verdriet kan zomaar in 1 zinnetje. Het kaartje met de vlinder stuurde ik onlangs naar de familie van een schoolgenootje van de meisjes waar een zusje is overleden. Het meisje was al heel lang ziek, ik hoop dat mijn respect en bewondering voor de familie in de tekst tot uiting komt. De tekst er onder stond op de rouwkaart, die heb ik niet verstuurd, maar vond hem erg mooi.

 

Geschreven op papier uit het paperbook van Flow behoeft deze laatste tekst geen verdere uitleg.

Op mijn FB-pagina vier ik de eerste verjaardag van Beetje Bezig op Facebook. Ik trakteer op handgeschreven kaartjes. Als je ook een kaartje wilt van mijn hand met jouw favoriete quote, lees dan wat je moet doen op in dit blogbericht of ga naar Beetje Bezig op Facebook.