Pagina's

vrijdag 29 september 2017

Beetje bezig met ... Kinderkunstfestival
Weet je nog? Dat ik in juni schreef over het Kinderkunstfestival in ons dorp? Waar ik een workshop stempel gutsen gaf? Weet je het niet meer, klik dan hier de aankondiging en hier meer over Klaas Gubbels :-)

 


Bij het opruimen kwam ik de foto's tegen. Het was ontzettend leuk om te doen.
 
 


Ruim 50 kinderen kwamen naar mijn kraampje bij de kerk om een stempel te maken. En omdat ik 70 gummen uitgedeeld heb, kun je meteen uitrekenen dat het enthousiasme om er nóg eentje te maken groot was!
Gelukkig had ik hulp van vriendin D., want het was best intensief om te doen (ik heb nu eenmaal geen juffen-ervaring :-) ), er waren continu kinderen en het ging maar door. Het was wel ontzettend leuk. Het is gaaf om de reactie te zien, de verwondering over dat iets wat ze maken zo'n leuke afdruk geeft. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen!
 

Als dank voor de hulp en inzet van D. bij mijn workshop heb ik 2 weken later op de school waar ze werkt de workshop nog eens gegeven.Gezien de onbekendheid van de kinderen met stempels en inkt, was dit misschien wel nog leuker om te doen. Ook hier was het enthousiasme, de verbazing en verwondering als niets leidt tot iets,  onbetaalbaar. Daar kan ik echt van genieten. Zou ik ook zo nog een keer doen!


donderdag 28 september 2017

Beetje bezig met ... Floris, Floris & de superheldKlinkt als een spannend kinderboek. 't Zijn slechts rompertjes :-)
Deze hierboven was in opdracht. Voor vaderdag, voor de papa van Collin.En Floris is echt een naam van deze tijd! Mijn overbuurjongetje heet zo. Ook nog een ander jongetje op school. En de partner van mijn vader..... maar dan met haar achternaam :-D
En hierboven en hieronder dus ook al weer twee! Toevallig heb ik ook 2x  hetzelfde lettertype gebruikt, dat schreef blijkbaar prettig :-)


Nog even voor de record: laatste opdracht kwam weer via mijn collega B. Waarvoor dank :-)

maandag 25 september 2017

Beetje bezig met ... schrijven met penseelSchrijven met penseel, hoeft niet altijd met verf en kwast plaats te vinden. Er zijn tegenwoordig genoeg stiften in de handel, die ook een spitse punt hebben en waarmee je ook kunt schrijven. Zie ook mijn logje over De Posthumuswinkel.
De werkjes die je vandaag ziet, zijn echter allemaal geschreven met aquarelverf en een echt spits penseel.Als je me volgt op Instagram (Beetje Bezig) dan heb je wellicht al eens iets hieran langs zien komen :-)


Soms gaat er wel eens iets fout :-) Bijvoorbeeld een spelfout.... Dat is niet erg.


De kunst is dan om daar een draai aan te geven :-)


Net als bij kalligrafie en handlettering vergt schrijven met penseel veel oefening. Kilometers maken, noemt men dat. En alfabetten oefenen. De tekst hierboven is 1 van mijn favoriete pangrammen: een zin waar alle letters van het alfabet in zitten (inclusief de ij en y).

Overigens bestaat er een leuke cursus op internet: Schrijven met Penseel. Klik daarvoor hier. De eerste 3 lessen zijn gratis!! En als je Karin Joan of Schrijven met penseel opzoekt op Google, kom je ook een heel eind met filmpjes en uitleg, wat ze prima kan en ook nog leuk doet!


En blijf vooral oefenen! Succes.

donderdag 21 september 2017

Beetje bezig met ... Faya, Evi, & Roos


De opdracht voor Faya kwam uit Dokkum (Dankjewel weer Tine!).
Het is een prachtige baby, zo op de foto te zien. En wat een rijkdom: na 3 jongetjes tóch een meisje!Ook de opdracht voor Evi kwam via mail uit het noorden van Nederland en ging met de post weer terug. :-)In mijn inbox mail ontvang ik dan een foto van het geboortekaartje - waarbij ik altijd maar mag hopen dat de kwaliteit een beetje goed is :-) - en dat neem ik dan over op de romper.

Bij de ene soort romper lukt dat beter dan bij de andere. Tot nu toe ben ik erg tevreden met die van de HEMA. Maar de stretch-variant werkt minder prettig dan de gewone katoenen (daar loopt de inkt op uit) dus katoen is mijn standaard. En ze doen het goed. De opdruk blijft er goed opzitten. Ook na vele malen wassen. In de kookwas uiteraard.De opdracht voor Roos kwam via mijn collega B. Voor haar zusje Floor maakte ik ook al eens een romper. Ik wil nu het linkje plaatsen naar dat blogje, maar kan het even niet vinden. Gelukkig heb ik hem wel gepind dus zie je hem hier.
woensdag 20 september 2017

Beetje bezig met ... leer
De lokale koffiewinkel is bereid om sleutelhangers verkopen. Mooi van de Algemeer kan die leveren, op het leertje moet eigenlijk dan wel de naam van het dorp staan.Dus kwam men bij mij terecht. Ik moest de brander even lenen waarvoor dank!

Hierdan het resultaat van de samenwerking. Het resultaat is erg leuk gelukt, al zeg ik het zelf.
Enne.... niet hardop zeggen welke plaats in Gelderland dit is hoor! :-)

 

 

dinsdag 19 september 2017

Beetje bezig met ... stiften en De Posthumuswinkel
Easter? Pasen? Da's toch een poosje terug?


Moederdag? Dat is ook al een tijdje geleden!


Klopt helemaal! Wellicht heb je het ondertussen gemerkt: ik ben mijn foto-mapjes weer eens aan het opschonen. En kom nog zo veel leuks tegen van afgelopen jaar. Misschien heb je al eens iets op Instagram langs zien komen. Leuk, dan zie je het nog een keer. Of meer :-)


Zo mocht ik met Pasen een dagje in Amsterdam bij De Posthumuswinkel demonstreren. Niet tegen oorlog, geweld of voor wereldvrede. Nee, niets van dat: ik mocht een aantal mogelijkheden laten zien, wat je allemaal kunt met de stiften van het merk Tombow.
Ter informatie: De Posthumuswinkel is een winkel in de Sint Luciensteeg in Amsterdam-centrum en zij zijn gespecialiseerd in stempels en aanverwante artikelen (Echt een winkel voor als je stempelfanaat bent!). Ik mocht er al eens eerder laten zien (klik hier) wat je met kroontjespennen kunt doen. En op paaszaterdag was er dus aandacht voor de Tombow-stiften.

 

De stiften zijn verkrijgbaar in mooie heldere kleuren, die - vind ik - goed bij elkaar passen. De stiften hebben een 2 punten, een stiftpuntje en een penseelpunt. Met die laatste kun je - naast het penseelschrift schrijven - ook leuk bloemetjes en hartjes maken (zie bij Happy Easter en Pluk de dag hierboven).
Door met een verstuiver wat water over de kleuren te sproeien, lopen ze erg mooi in elkaar over.Hierboven kijk ik heel serieus en geconcentreerd maar zo'n dagje schrijven met zulke leuke spullen, in een fijne winkel, met leuke mensen in een gave stad is voor mij een feestje! Daar word ik heel blij van. En dat verhaal wilde ik je niet onthouden :-)