Pagina's

donderdag 24 september 2015

Beetje Bezig met ... Pieter & MaudDe mama van Pieter was vroeger mijn collega, ze werkt nu ergens anders. Pieter heeft een grote broer, Olivier, en voor hem maakte ik ook al een romper. Grappig, dat was in februari 2013, op het blog staat-ie samen met een shirtje voor Daphne en zij heeft ondertussen ook een zusje gekregen waarvoor een romper komt, wordt vervolgd.... :-)


De romper voor Maud ging richting Friesland, dat blijkt wel uit de tekst achterop: oerbeppesizzer. Volgens mij heeft Maud nog een overgrootmoeder :-)


donderdag 10 september 2015

Beetje bezig met ... Bo, Gijs & Isabeau


Vandaag weer een aantal rompers die op verzoek zijn beschreven.


De romper wordt geleverd in een zelfgemaakt kado-tasje (dit keer van papier uit Museum Bokrijk in België).Voor de romper van Gijs liet ik me inspireren door een foto van het geboortekaartje. Die kreeg ik toegestuurd via Whats App. En deze fotograaf had even geen vaste hand :-)

Geeft ook niets. Als ik die vaste hand maar heb :-)En tenslotte een rompertje voor Isabeau, het nieuwe nichtje van mijn overburen.


Voor haar zusje Sophie maakte ik 3 jaar geleden ook een rompertje, (ik link even door naar Pinterest).Terwijl haar oom gitaar speelde bij ons thuis met mijn eigen Gitaarman, beschreef ik de romper.


Vandaar ook de wat donkere foto's, want onder een lamp is het effect toch nooit zo mooi als bij daglicht. Dus.... in het echie nog mooier!

woensdag 9 september 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #9 (slot)
Hier zie je alle kaartjes die ik maakte voor de Zomerchallenge 2015.

Bij sommige kaartjes maakte ik er twee, als in "eentje voor de breek". En soms maakte ik een kaartje en was het niet naar mijn zin en kwam er toch een andere.... Van de left-overs heb ik toch weer nieuwe kaarten kunnen maken... En die zie je hier.


Opdracht 8: Uitroepteken! Als je op de link klikt, kom je bij het uiteindelijke resultaat dat ik gebruikt heb voor de challenge


Opdracht 6: Upside down, uiteindelijk heb ik de landscape-variant kaart gebruikt voor de uitdaging.
Bij opdracht 56 : Stempel je gek maakte ik een verjaardagskaartje van de reserve-kaart. De stempesl zijn van de HEMA.


Dit zijn varianten op opdracht 13: Een gedichtje en opdracht 17: Mandala.


De mandala was eerst rond, op 2 kaartjes..... :-)
Opdracht 45: de letter A  - of zoals in mijn geval: juist niet! want hij zit niet in het tekstje - maakte ik ook dubbel. Het is een Opperlandse tekst. (Opperlands is Nederlands zonder het akelige nut dat aan die taal nu eenmaal kleeft, zie ook Wikipedia).


En tenslotte nog opdracht 28: de zelfgemaakte stempel.
Ik maakte flink wat proefdrukjes :-)
 

Veel leuke reacties kreeg ik op het ontwerp met de vogel. En waar of ik dat idee dan vandaan had....??

Vaas van Ageeth
Dat verklap ik dus bij deze :-) Klik even op het onderschrift dan kom je op de blog Ogenzalf van
Ageeth, die vaak leuke kringloopvondsten doet.

 
Dankjewel Ageeth voor de leuke inspiratie! Stuur me even je adres, dan stuur ik jou een kaartje :-)

maandag 7 september 2015

Beetje bezig met ... Huisje-boompje-beestjeOp de laatste woensdag van augustus kocht ik op de kinderkleedjesmarkt in ons dorp een doos Huisje-boompje-beestje.
 

Natuurlijk - althans voor mij is het vanzelfsprekend - hebben we dit pionnenspel voor kinderen al jaren in de kast liggen, maar deze (overigens intensief gebruikte) aankoop kreeg een ander doel.


Het speelbord sneed ik in 4-en en de snijrand plakte ik af met washi-tape. Van eenvoudig 90 grams teken-papier maakte ik katernen. Het boekje meet nu 14,5 x 14,5 cm.


En met de video van Sea Lemon voor mijn neus oefende ik verder op de koptische binding.
Oeps, ik zie een foutje op de foto :-(


Nu alleen nog bedenken wat ik met deze 16 vrienden ga doen, want die passen niet in het boekje. Iemand een idee?
 

zondag 6 september 2015

Beetje bezig met ... washi-tape uitdagingIn juli had ik een jarige collega die vlak daarna op vakantie zou gaan naar Italië. Namens de afdeling maakte ik een felicitatiekaart: Geheel in Italiaanse stijl :-)En je raadt het vast, met al die kleurtjes tape die ik in huis heb, kan ik heel Europa aan! Dus het smaakte naar meer en zie hier :-)


Nederland
België
Frankrijk
Spanje
Duitsland
Miranda laat op haar blog altijd ontzettend leuke kaarten met washi tape zien. En vandaag eindigt de washi-challenge (de uitdaging om een kaartje te bedenken met washi tape) die ze organiseerde. Dus met dit blogje ben ik nog precies op tijd om mee te doen. :-)

En als jij nog een vlag, land of teskt weet, laat het dan achter in de reacties. Wie weet komt het nog eens voorbij in een vervolg-blog.

zaterdag 5 september 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #8


Zoals ik al aankondigde was vorige week was dus de reüinie van de Zomer Challenge 2015.


In de winkel van De Craftorij hadden de aanwezige deelneemsters hun boekjes uitgestald en konden de kaartjes met opdrachten bekeken worden. Prachtig om de creaties live te zien!


Het was een volle bedoening: aan de grote tafel was er een Make & Take o.l.v. Rianne: een klein knutselproject om te proeven aan verschillende materialen. Deze keer werd er een tag (een label) gemaakt met gelli-plate en stencils. Thuis maakte ik er een kaartje van door hem op een stukje blauw papier te plakken.

En er was ook nog een workshop! Vorig jaar maakte ik dit schattige boekje, gebonden met kraaltjes.
 

Dit jaar was een postdoosje het onderwerp van de creatie. Ik doe hieronder even snel een kleine uitleg:


Eerst met gesso het doosje insmeren. Hier op de foto zie je ook de leuke stempelset die als goodie bij de workshop zat.


Daarna wat stukjes boek- en muziekpapier vast plakken met gel medium.


Van het verf- en stempelproces heb ik geen foto's, maar zoals je hier op de foto ziet, kreeg ik er in ieder geval vieze handen van :-) Overigens is de kunst om het aantal kleuren tot 2 of 3 te beperken, dat geeft het mooiste resultaat.


Zie hier de resultaten! Erg leuk om te maken. En zeker voor herhaling vatbaar.


Tenslotte heb ik mezelf nog verwend met nieuwe stiftjes.... Wat een fijne dag weer!