Pagina's

zondag 31 december 2017

Beetje bezig met ... Kerst 2017Met een top 2000 muziekje op de achtergrond doe ik op de laatste dag van 2017 nog even een verslag van de kerstactiviteiten. Hierboven de kerststal die Mini-meisje getekend heeft op het raam. Het gras op de tekening loopt precies over in ons eigen grasmatje. En de baby zegt wèèh.100 sterren stanste ik uit restjes papier met mijn nieuwe sterren-stans. Oké, het Mini-meisje hielp een beetje mee. Ze zijn gebruikt door de kleuters van school om de kerstboom in de kerk op te tuigen. Vorig jaar hadden we ballen, nu dus sterren.


Al een paar jaar loop ik met het idee om een krans te maken van kurk voor op de deur. Dit jaar had ik kurken gehaald bij de plaatselijke "slokkieswinkel" (zo noemde mijn mams deze winkel vroeger altijd :-) ). Maar de kurken wilden niet aan elkaar en aan de krans gelijmd blijven, dus dat liep niet goed af. Toen heb ik er maar ballen van gemaakt. Midi-meisje en Mini-meisje vonden dat ze geverfd moesten worden en uiteindelijk heb ik er nog een strik om heen gedaan. Nu hangen de ornamenten te sieren bij de voordeur....Dit jaar stond ik niet op een kerstmarkt.Toch heb ik nog diverse opdrachten mogen ontvangen voor kaarsen en lichtzakjes.Voor de vier zakjes (op de foto's zie je voor- en achterkant) had ik nog precies genoeg papier. Het is papier uit Thailand - meegebracht door mijn vriendin L. - en het is op. Ik heb dus een goede reden om in 2018 op zoek te gaan naar nieuw papier.... :-)Kaarsen had ik gelukkig genoeg. Met dank aan de HEMA. Het blijft elke keer een uitdaging om een leuke tekst bij een kaarsje te verzinnen. Weet jij er nog eentje? Dan neem ik die mee voor volgend jaar. :-)


Als je mijn blog volgt dan weet je dat ik kerststallen verzamel. En dan met name niet al te grote! Hierboven 3 nieuwe uit 2017. Er zijn er nog zeker 6 bijgekomen dit jaar :-)
 

Onder andere deze hierboven. Bij Aliexpress kocht ik afgelopen zomer een stansje van een kerststal. Ik heb er al veel plezier van gehad. Zoals bijvoorbeeld op deze kaars. Op dit moment leg ik alle stalletjes in huis (nu al ruim 40!) vast op camera want ik ben een beetje bezig met een apart blog over mijn verzameling. Wordt vervolgd dus.....Zo dat was kerst 2017. Hierboven nog even een impressie van menukaart en voorgerecht van ons kerstdiner. Nu op naar 2018. Ik wens je een fijne oudjaarsavond en graag tot volgend jaar!

vrijdag 15 december 2017

Beetje bezig met ... monsters

Monster van mijn Mini-meisje


Al eerder schreef ik dat ik mapjes aan het uitruimen ben, om straks met een frisse start te beginnen aan een nieuw creatief jaar. Vandaag is het de beurt aan het mapje met monsters!Ze zijn al van een poosje terug, maar ze blijven leuk en brengen jou wellicht op een idee? Ik maakte ze in de klas van het Mini-meisje, tijdens de kinderboekenweek. Het thema in 2017 was Griezelen, met als motto Gruwelijk eng!

Foto van Helmi Coenders

Nou, gruwelijk eng zijn ze zeker die monsters! Het idee zag ik op het blog van Helmi Coenders. De foto hierboven is een screen-shot daar van dat ik naar de juf stuurde, maar klik even op de link en je komt op het creatieve en inspirerende blog van Helmi.We maakten de monsters met een watervaste stift op muziekpapier en bladzijdes uit een atlas en de Flow. De losse onderdelen werden geplakt op een gekleurd vel. Het inkleuren gebeurde met waskrijt.


Het thema voor de kinderboekenweek 2018 - van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober - is vriendschap. Tegen die tijd verzinnen we wel weer iets anders. Of we sluiten vriendschap met de monsters in ons leven. Dat kan natuurlijk ook!

donderdag 14 december 2017

Beetje Bezig met ... Annemijn, Shaurya & Zoë


Deze is ook leuk! is 1 van de eerste blogs die ik een jaar of zes geleden begon te volgen. Hoewel er geen nieuwe berichten meer geplaatst worden, is het nog steeds leuk om daar rond te neuzen naar leuke creatieve ideeën.

Stukje van het geboortekaartje...
Shaurya past prima in het rijtje van de namen van zijn zussen en broer!
Zo ging ik ook Papieren Avonturen volgen, een blog over papier, boeken en boekbinden. Met hele mooie foto's en weer veel inspiratie. Ook hier is de inhoud al een poosje niet veranderd. Gelukkig volg ik de dame achter dit blog ook via Instagram en zie ik daar toch weer enige creativiteit ontplooid worden, dus dat stemt me gerust (en maakt me blij!).Met dit blogje van mijn hand en de linkjes hierboven, heb ik dan meteen ook de link gelegd naar de  nieuw rompertjes van vandaag :-) Ze zijn ondertussen op de plaats van bestemming terecht gekomen. Bedankt voor de opdracht Dymphie!

 


woensdag 13 december 2017

Beetje bezig met ... opdrachten


Het einde van het jaar nadert en in de kerstvakantie maakt de Man in Huis altijd een back-up van de mapjes met foto's. Dus ik ben een beetje aan het uitruimen.... Zo ook het mapje met "opdrachtjes". Je kent dat wel: je schrijft graag letters en mensen weten je te vinden....

Neem nou mijn eigen Man in huis die een Spaanse gitaar voor de juf (juf Kyra inderdaad ja!) opknapte en het logo binnen in de behuizing liet vervangen door een persoonlijk merk.Of een klasgenootje van het Maxi-meisje. Hij had een konijn, maar het allerliefste konijn had een bordje nodig voor op zijn grafje :-(Mijn vriendin L. wilde een mooi kado voor haar dertienjarige dochter.Ik maakte 2 varianten en deed er een kaartje erbij.De keuze viel op de bovenste. En ook het kaartje kwam in een lijstje terecht, zoals de foto van L. laat zien. Overigens hangt keuze 2 nu op mijn werk boven mijn bureau mooi te zijn :-)Dit is het cadeau voor Tiny, ze werd in mei 65 jaar en kreeg een geldbedrag voor een weekendje weg. Ik mocht de cheque maken, maar het geldbedrag was nog niet bekend en is later ingevuld....Andere opdracht was van een werkgroep uit de kerk. Er werd door kinderen vormsel gedaan en er was een kaars nodig met naam en datum erop....

Bijschrift toevoegen


De dochter van mijn vriendin A. wilde graag een stempel voor op haar schoolboeken, met haar naam. "Zo'n soort vorm wil ze graag." was de begeleidende tekst bij de foto via What's App.En als het dan weer lukt om die gewenste stempel te gutsen, is dat wel kicken hoor!


Overigens mocht ik voor diezelfde vriendin ook een cadeau beschrijven. De namen van ons speciale  vriendinnenclubje op 2 Franse potten die mooi in haar nieuwe woning pasten.Mijn creatieve collega's bij Mooi van de Algemeer doen soms ook een verzoeknummer. Van gordijnstof met sterren - wat ik had aangeleverd - was een tas gemaakt. "Kan er ook een tekst bij?" was de vraag.En tenslotte weten mijn collega's ook steeds vaker de weg....
Mijn collega stapte over op een smartphone, maar ze wilde niet met haar gezicht op haar profielfoto. Dan maken we toch een alternatief met een beetje kantoorkalligrafie?


Andere collega mocht diploma's uitreiken en zocht nog een schoonschrijver!


En had de dochter van mijn collega een origineel cadeau bedacht voor haar BFF. En mocht ik de letters verzorgen.

Het is elke keer weer een uitdaging om net datgene te maken wat de vrager wenst. Maar als de ontvanger blij is, ben ik het ook.

Leuk dat je tot hier bent gekomen met het bekijken van dit ratjetoe aan foto's :-)

dinsdag 12 december 2017

Beetje bezig met ... servies & letters #2In november postte ik al een berichtje over schrijven op servies. Ondertussen vinden de bordjes gretig aftrek. Bovenstaande bordjes verwisselden al van eigenaar.En ook deze tekst schreef ik in opdracht voor iemand die het niet wil vergeten.


Nadat ik de tekst heb geschreven, worden de bordjes in de oven afgebakken, waardoor de inkt gefixeerd wordt. Ik heb het getest: daarna kunnen ze in de vaatwasser!En met de feestdagen voor de deur, is zo'n bordje met tekst wel erg lekker.... eh... leuk!
Dus mocht je nog geïnteresseerd zijn: Je kunt ze nog bestellen! Op dit blog zie je ze met tekst over chocola. Maar een eigen tekst of favoriete quote mag natuurlijk ook. Dat maakt een schaaltje met zoet nog specialer! 
 

De bordjes kosten € 4,95 per stuk exclusief verzend- en/of bezorgkosten (stuur me dan even een berichtje, zie mail-adres rechtsboven of een peebee via Facebook). Ik doe het graag!