Pagina's

donderdag 17 december 2015

Beetje bezig met ... Marly & TygoTweeling-rompers zijn zo grappig om te maken. Een beetje hetzelfde en toch verschillend wil ik ze laten zijn. Bij een jongen en een meisje is dat niet zo moeilijk met blauw en roze.


De opdracht kwam van een vriendin die ik niet uit mijn eigen rompertijd ken, maar het komt er wel heel dicht bij in de buurt :-)

 

Hier zie je de achterkantjes van de rompertjes, die op elkaar liggen. Omdat de tweeling ook nog een grote broer heeft, was het nog wel even een gepuzzel met zoveel letters. (Het ging ook een keertje fout... :-(  Maarja, dat risico hoort bij het vak.)

woensdag 16 december 2015

Beetje bezig met ... kaartjes voor Facebook


Kaartjes voor Facebook? Wat zijn dat nu? Facebook is er toch juist in plaats van kaarten? :-)Ik hoor het je bijna denken ;-)


Nee, hier zie je kreten die je ook onder Facebook-berichten zou kunnen zetten. Probeer maar eens :-)
Hoewel.... In het echt liken is natuurlijk veel leuker! -> Beetje Bezig


En je kunt ze natuurlijk ook gewoon versturen. Dat zal ik zeker doen!

Dit lettertype is geschreven met een ruling pen. De tutorial staat in deze video van Kellie Moeller van Salt & Light Calligraphy (Zie hier haar  pagina op Facebook).

donderdag 10 december 2015

Beetje bezig met ... Nout, Brent & JoepRompers voor jongetjes vandaag!
Zonder geboortekaartjes, maar wel met mijn eigen letters!
En met leuke stoere namen! :-)Het rompertje voor Nout beschreef ik voor vriendin Y. Het is het jongere broertje van Derek, die ook al eens een romper van mijn hand kreeg. Klik hier.


Brent is de zoon van mijn collega. Zij houdt erg van blauw en gelukkig had ik die kleur (met een beetje groen en grijs) gebruikt.

 


En Joep is de kleinzoon van mijn masseur. Ik mocht eens sokken lenen van zijn vrouw - want die van mij waren nat geregend - en voor dat gebaar bedankte ik met een handbeschreven romper.

woensdag 9 december 2015

Beetje bezig met ... wenskaarten met letters


Vandaag gewoon een paar foto's van wenskaarten met letters van mijn hand.


Met washi tape.

 

Met restjes (zelfgemaakte) marmer als achtergrond.


Met restjes papier met inkt en wat glitters.
Met oude tekeningen en knutsels van het Mini-meisje.

 Of met kaarten van een ander (in dit geval het Leger des Heils) waardoor de uitstraling veranderd.

Het maakt ook niet uit. Ik oefen er in ieder geval mijn lettertjes mee. Tot volgende week!

donderdag 3 december 2015

Beetje bezig met ... Cas & Thom


De opdrachten voor het beschrijven van rompers komen van overal, ook vanuit het buitenland! Vandaag een dubbele opdracht uit Zwitserland!

Foto is een beetje bewerkt om de flits te verzachten.
Mijn nichtje woont daar en via Facebook stuurde ze een foto van het geboortekaartje van een tweeling.


Het vliegtuig heb ik even gelaten voor wat het was :-) Maar met het lettertype (Mistral) en de sterren kon ik genoeg kanten op.

Oeps, foto is iets bewogen.....

De verzending ging eigenlijk ook eenvoudig. Want met een gezellig bezoekje van mijn oom en tante kon ik het pakje meegeven voor de export naar "die Schweiz". En tja, ik kon het niet laten om daar dan een lekker Hollands cadeautje van te maken..... :-)

woensdag 2 december 2015

Beetje bezig met ... kaartjes met kunst


Veel van de kaarten die ik verstuur bij Postcrossing, maak ik zelf . Een plaatje, een restje papier en een blanco kaartje en er ontstaat weer iets nieuws.
Excuus voor de overbelichte foto, maar ja het origineel is al verzonden naar ....? :-)


Niet alleen in folders (van musea!) en sommige tijdschriften vind ik plaatjes. Zie hier het Sint-Nicolaasfeest van Jan Steen van de verpakking van speculaas van de Appie.

Van Gogh, Klimt, Vermeer, Rembrandt of Matisse (uit de folder van de tentoonstelling die ik bezocht!).


Van deze twee kaartjes weet ik de schilder niet meer, maar dat heb ik wel aan de binnenkant gezet.


Zo'n gekleurd papiertje erachter accentueert de kleuren uit het schilderij en haalt het mooi op.


Plaatjes worden bewaard in een doosje "Mooie Plaatjes". En als de doos te vol wordt, dan is-ie na een middagje plakken weer leeg :-)

zaterdag 28 november 2015

Beetje bezig met ... SinterklaasOok voor dit blog komt hij elk jaar uit Spanje... Zie hier de resultaten uit het verleden inzake de Goedheiligman. En ook elk jaar komt de doos van zolder met daarin allerhande sinterklaas-versiering waarmee ons huis wordt gepimpt.


Zo ook de krans, die elk jaar 3 weken aan de voordeur hangt. Deze foto komt uit dit blogbericht uit 2013. De laatste Sinterklaasavond (in 2011) waar mijn moeder bij was, was bij ons thuis en bij die gelegenheid kregen wij deze krans van haar, die daarvoor altijd aan haar voordeur hing.


Toen ik hem dit jaar uit de doos pakte, zag ik dat het papier van de cadeautjes verkleurd en versleten was. Althans, dat dacht ik. Toen ik beter keek, zag ik dat vrienden met snaveltjes aan de hoekjes hadden gepikt. Of vrienden met knaagtandjes, maar dat hoop ik toch maar niet aan onze voordeur :-( . Kortom, eigenlijk moesten de pakjes op de krans worden vernieuwd.Er zou eigenlijk een nieuw papiertje om de pakjes heen moeten. Maarja, mijn mams heeft de krans toentertijd met veel liefde en moeite - en met die dikke en gevoelige chemo-vingertjes - in elkaar gezet. En om dat nou te veranderen ...?Maar aan de andere kant, van die aangevreten presentjes aan je voordeur, dat is ook geen gezicht. Dus nam ik toch de gok en pakte de pakjes uit. Verrassing! Toen mama kleine doosje voor de krans nodig had, nam ze daar haar medicijndoosjes voor! Precies het goede formaat. Goed idee!


Nu heb ik de doosjes gewoon weer opnieuw ingepakt. In een ander kleurtje en met een beetje plakfolie er omheen, zodat er niet aan gepeuzeld wordt. En kijk, nu hangt-ie weer aan de voordeur. Met de herinnering aan mijn lieve mama er nog steeds bij.

vrijdag 27 november 2015

Beetje bezig met ... expressie-circuit 2015


Met de klok mee de (nog niet gevoegde) werkstukken van Anka, Femke, Sjors en Fieke.

Was ik vorig jaar als stempel-moeder paraat tijdens het expressie-circuit op de school van de meisjes, dit jaar mocht ik als mozaïek-moeder aan de slag. Gelukkig had ik al een beetje ervaring met 2 schilderijtjes en een tuintafel.


Drie vrijdagmiddagen werd er gewerkt aan mozaïek. Dit jaar mocht ik samen met nog 2 andere moeders een stuk of 15 kinderen begeleiden, waaronder toevallig onze eigen kinderen. In mijn geval het Maxi-meisje. 
 

Na een ontwerp (hou het simpel! was de opdracht :-) ) mocht er gekozen worden uit dienblaadjes en houten sterren om te beplakken.

Betonnen "stoeltje" voor op het schoolplein
Er waren ook 2 grote betonnen stenen die straks beplakt op het schoolplein mogen komen te staan.


Er kon gebruikt gemaakt worden van glastegels (op de foto's hier zijn die vierkant) en tegels die nog geknipt moesten worden met een tang. Drie middagen was net te kort, zo leek het. En uiteindelijk heb ik nog een extra woensdagmiddag ingeroosterd om alles klaar te krijgen (vandaar het eten en drinken op tafel).


Het Midi-meisje schoof die middag ook aan en maakte een oud mozaïek met een vlinder af waaraan haar tante ooit begonnen was en dat al jaren in onze kelder lag.

"I love skateboarding" van Lennard en een theepot links van Jill
De laatste middag werd er gevoegd en zag je het uiteindelijke resultaat. De directeur had bij de oudste meisjes in de groep nog opgemerkt, dat hij het mooiste werkstuk mocht uitkiezen voor de school. Gelukkig was het een grapje, want hij zou nog een moeilijke keuze gehad hebben.Aan het einde van de middag werd alles in de hal tentoongesteld, samen met de resultaten van de andere groepjes. Echt heel gaaf om te doen en om het resultaat te zien!Hier het werkstuk van het Maxi-meisje, vrijwel zonder hulp gemaakt. Vanwege de zwaan een herinnering aan haar Oma, mijn mama. Ik ben er beste een beetje trots op.


En in de tuin staan deze twee ook mooi te zijn naast elkaar. De rechter maakte ik al eens eerder (ik denk zo'n 5 jaar geleden, klik hier).


Voor de vlinder deed mijn zus het voorwerk en het Midi-meisje maakte hem af. De vleugeltjes zijn deels van spiegels gemaakt. Het resultaat is prachtig. Zuslief zal hem binnenkort wel op komen halen, maar voorlopig mag-ie nog even pronken in onze tuin. :-)