Pagina's

maandag 27 mei 2013

Beetje bezig met ... Art Journal Freedom Challenge #2

In april startte ik de uitdaging met Creanoes om iets te doen met een hoofdstuk uit het boek van Dina Wakley. De uitdaging is vervolgd en nu deden we hoofdstuk 3. Thema was White space, Continuance en Closure. Drie principes die helpen bij het bepalen van een compositie.
Witruimte is een handigheidje om ruimte te maken in de compositie waar het onderwerp niet is. Continuance - er zal vast een NL-woord voor zijn, maar die heb ik even niet bij de hand - heeft te maken met het feit dat ogen lijnen willen volgen, ook zijn ze niet direct zichtbaar. De lijnen kunnen de kijker letterlijk de compositie rond trekken. En closure laat invullen wat er niet is, het oog vult zelf de ontbrekende details in.
 
In elk hoofdstuk bestaat uit een stukje theorie, heel veel foto's van Dina's werk - gerelateerd aan het onderwerp uiteraard - wat uitdagingen en tot slot nog een stapsgewijze opdracht.
Evenals de vorige keer heb ik [netjes ;-s ] de stapjes gevolgd en mijn eigen draai aan het werk gegeven. En dan krijg je dit:

 


detail

 
Het is zijn er twee geworden. Dat beviel de vorige keer ook goed. Eentje voor de breek, of misschien eentje om nog een keer te variëren? Het werkt fijn zo dus ik weet het niet, maar het is nu een tweeluik.
 
Als ik nu de theorie er nog eens op nalees, weet ik niet of ik die zo letterlijk heb toegepast? Na een nachtje slapen, zie ik ook altijd weer nieuwe dingen die goed zijn (dat valt mee (-: ) of juist verbeterpunten. Enfin, dat is de lol van zo'n challenge, dat je er ook nog iets van opsteekt en dat doe ik dus.
 
Zo'n uitdaging elke maand is trouwens wel even een uitdaging ;-). Ik dacht eerst: "waar ben ik aan begonnen om dit óók nog te doen, in mijn al zo volle leventje?". Maar toen ik eenmaal begonnen was - dit keer vrijdagavond - en lekker bezig, heb ik er wel weer veel plezier in gehad. Het dwingt me om van bestaande patronen af te wijken (mixed media is nieuw voor me) en door de tijdsdruk (afspraak met Anoeska) kan ik niet te lang twijfelen of al te precies of perfectionistisch zijn. En laten die punten nu net mijn valkuilen zijn! Wat mij betreft doen we op 30 juni de volgende Art Journal Freedom Challenge met hoofdstuk 4. Wie doet er mee?
 
And last but not least: hier staat wat Anoeska heeft uitgedaagd. :-)


zondag 26 mei 2013

Beetje bezig met ... tasjes

 
Eigenlijk zou ik vandaag de 2e uitdaging met Anoeska plaatsen. Maarja, ik was vanavond te laat klaar en nu kan ik geen foto's meer maken, dus die blog gaat naar morgen.

Daarom even iets anders:
Vriendin A. ging een weekendje weg met stellen en een heleboel kinders. Ze had nog cadeautjes nodig als prijs voor de spelletjes. Voor de meisjes (waarvan de meesten al puberaal) kocht ze tasjes met een opdruk en of ik ze dan even...? Want ik kan zo mooi schrijven? Maar natuurlijk, lieve A. Dat doe ik graag !!!


donderdag 23 mei 2013

Beetje bezig met ... knippen

Heerlijk creatief weer vandaag weer!
De laatste tijd vaak eigenlijk. Daarom onlangs lekker met de meisjes kleedjes geknipt.

Inspiratie uit een boek van Corry Riemers, nog een boek van Röttger & Klante en de kristallen van internet.

Kristalsterren, het weer was er naar :-(


Werk van Midi-meisje (6,5)woensdag 22 mei 2013

Beetje bezig met ... Jente

Vorige week op kraambezoek bij mijn neef en zijn vrouw en een kersverse meisje.
 

dinsdag 21 mei 2013

Beetje bezig met ... slabben

Dit keer geen kraamkadootje, maar gewoon voor eigen gebruik.
Het Mini-meisje eet 's ochtends nog een bordje pap en draagt daarbij een slab. [Voor ons gemak welteverstaan. Als er dan iets mis gaat, hoeft ze niet compleet verschoond te worden :-) ]

De gewone baby-slabjes werden een beetje te klein en aangezien de naaimachine tegenwoordig meer stand-by staat, heb ik me op gastendoekjes, bias-band en nog wat restjes stof en applicaties gestort.
Zie hier het resultaat.


Lekker groot dus!

zaterdag 18 mei 2013

Beetje bezig met ... doedelen op het werk

Donderdag had ik een vergadering op het werk.
En terwijl ik luisterde, was ik lekker bezig. :-)

vrijdag 17 mei 2013

Beetje bezig met ... boekje met tekeningen #2

Vervolg van gisteren met nog meer tekeningen uit het tekenboekje uit 2009.
Pandabeer

3 katjes [heb ik thuis ook :-) ]

Geïnspireerd door Lis Paludan

Geïnspireerd door Keith Haring

Rutje & Ruben (geïnspireerd door Griet Bertels)

Sleutelhanger met varkentjeGeinspireerd door Lili Safari


woensdag 15 mei 2013

Beetje bezig met ... boekje met tekeningen #1

In 2008 begon ik de (part-time) opleiding Creatieve Handvaardigheid. Met deze tweejarige parttime opleiding ontwikkel je enerzijds je eigen creativiteit en anderzijds bereid je je voor op het begeleiden van groepen, aldus de website. Het eerste aspect was toch wel het hoofddoel voor mij, het tweede mooi meegenomen. Het is een leuke opleiding, waarin ik allerlei technieken heb geleerd met hout, papier, metaal, klei, textiel, tekenmateriaal enz. In het 2e jaar ben ik gestopt, want in verwachting van het Mini-meisje werd de combinatie onmogelijk.

Onlangs kreeg ik het tekenboekje terug, dat ik toen aan de de docente had gegeven om te laten zien aan andere studenten. De opdracht was om tekeningen te maken met Oost-Indische inkt. Erg leuk om weer te zien, dat vonden de meisjes ook, want ze herkenden hun speelgoed terug :-)
Voorkant van een boekendoos

Bumba lampion

Muis is een zelfgemaakte trekpop van papier

Zwart Pietje van een wc-rol. Tekenboekje is duidelijk in de herfst gemaakt :-)

Snake Swimming Rainbow by Niloc Pagen

Mevrouw Playmobil

Look at the birdie! = camera van Fisher Price

Hello Kitty springtouw

dinsdag 14 mei 2013

Beetje bezig met ... blogverjaardagje, kaarten en een dolfijn

 
Afgelopen vrijdag was het een half jaar geleden dat ik mijn blog begon. Zonder het blog aan de grote internetklok te hangen, dus zonder publiciteit en alleen door zelf af en toe elders te reageren, word ik al door 9 dames gevolgd (waarvoor dank!). Afgelopen weekend passeerde ik de 1000 pageviews.
Oké, daar zitten er een paar van mezelf bij, want ik ontdekte pas later dat ik dat ook weer uit kan zetten. :-)

Het wordt hoog tijd om weer eens wat eigen werk op het blog te zetten. Maar ja, niet alles is voor publicatie geschikt! Vind ik :-) Zo heb ik afgelopen weekend verstelwerk gedaan: Gaatjes gedicht in leggings, knoopjes aangezet, broeken hersteld, je kent het wel. Ook wel creatief, zij het op een andere manier.
En met het vullen van de boekjes voor het Round Robin Notebook-project ben ik ook lekker bezig. Morgen hard aan de slag met het boekje van Anne. Ik maak er ook foto's van, maar die kan ik nog niet plaatsen, want dan is de verrassing voor de ontvangster er van af.

Wel heb ik gisteren nog diverse kaarten gestuurd voor Postcrossing. Waarvan 3 zelfgemaakt:
voor Renata in Rusland [met een beetje hulp van het Midi-meisje :-)]

voor Marina in Rusland
:
voor Emily in Hongkong


Hier ook nog even kiek van een schilderij dat het Maxi-meisje onlangs op tekenles heeft gemaakt. Zelf vindt ze hem zozo. Maar ik vind hem tof!


zondag 12 mei 2013

Beetje bezig met ... creatieve ruimte

Vroeger - als klein meisje - logeerde ik vaak bij tante Nenne (zo heette ze natuurlijk niet echt, maar haar eigen naam was waarschijnlijk te moeilijk) en die had een hutje. Althans zo noemden we het kamertje waar zij creatief was (voornamelijk met een naaimachine maar ook met papier). Ik heb er heel wat uurtjes doorgebracht met vouwen, knippen en plakken. Misschien ligt daar de basis? Jammer dat ik het haar niet meer kan laten weten.

Tegenwoordig ben ik zelf ook tante. En heb ik ook een "hutje". Mijn dochters noemen het de werkkamer, want er kàn ook gewerkt worden: er staat een computer waarmee ik kan inloggen op het werk ;-) Er stond ook een piano, die hebben we de afgelopen week verplaatst naar de woonkamer (hopelijk bevordert dat het gebruik ervan?).

Er kwam dus ruimte vrij in mijn volle kamertje! De IKEA was weer blij met mij en ik met Ivar! Helaas heb ik geen foto genomen van de vorige indeling, maar ik heb het iets anders ingericht en kijk nou toch eens wat een ruimte: 2 bureau's, 2 muren met kasten met nog lege plekken erin (!), mijn naaimachine stand-by, niets meer op de vloer en nog steeds een heleboel papier en paperassen.... ;-)
Zoals ik al zei: ik ben er ontzettend blij mee. Wat denk je? Zal het creativiteit-verhogend werken?


Ik kan nu achter het knutsel-bureau naar buiten kijken.

Foto vanuit de deuropening.

Naaimachine standby :-)

Nieuw stukje kast, zie je niets van toch? :-)

zaterdag 11 mei 2013

Beetje bezig met ... mijn boekenplank

Onlangs heb ik tijdens het verpozen ;-) al mijn creatieve boeken op een board op Pinterest gezet. Het was fijn om weer eens te zien wat ik allemaal heb. Tot nu toe zijn het er 120 en de conclusie is: Ik heb nog inspiratie voor jaren!!
Wat me overigens niet weerhoud om af en toe iets nieuws te kopen. Dit boek komt - als het goed is - volgende week binnen. Ik kan niet wachten!!
vrijdag 10 mei 2013

Beetje bezig met ... meisjesportretten

Tekenen doe ik graag, maar om het nu talentvol te noemen? Soms lukt het wel.
En natekenen gaat - tot groot geluk van de meisjes hier thuis - altijd goed.
En tekeningen van meisjes voor meisjes zijn helemaal top!
Inspiratie opgedaan via Pinterest
Uit een Topmodel boek

Uit een manga tekenboek

donderdag 9 mei 2013

Beetje bezig met ... internetjes en alfabetjes

Soms (nou ja, soms) klik ik wel eens een avondje weg achter de laptop. Op zoek naar iets "leuks".
Laatst tikte ik "creative lettering" in het zoekvak van Google.
Toen vond ik een boek waar een leuk lettertype in staat en dat probeerde ik dan ook even:
Of ik zie een filmpje van Martha Lever via Pinterest waarin ze prachtig schrijft en wat ik dan ook wil kunnen:
En soms vind ik wel eens wat, en dan weet ik niet meer waar... Dat geldt voor deze:

Leuk hoor, af en toe een nieuw lettertiepje proberen. Volgende stap is er een tekst mee schrijven :-)