Pagina's

donderdag 20 juli 2017

Beetje bezig met ... Jonah, Sybren & JulietteVandaag 3 rompers in opdracht die de wereld overgaan. Eerst eentje met een draakje op een wolkje, deze werd kado gedaan door mijn collega D. van de receptie. Deze blijft waarschijnlijk gewoon gewassen in Gelderland.

 

Als je dit blog vaker bezoekt herken je wellicht het draakje. Het draakje Dirk en hij stond ook al eens op het rompertje voor Antonie (klik hier). 

Deze romper is voor Sybren, nij jonkje in Fryslan. Ik heb het in de stijl van zijn geboortekaartje gehouden, met een ster er bij.


Sybren heeft een grote zus en een grote broer: Brecht en Lútsen, voor wie ik ook al eens "romperde". Dat vind zo leuk, dat ik het voor de hele familie mag doen! :-)De laatste romper gaat wat verder weg en vliegt naar Curaçao. Een vroegere vriendin van mijn mama werd - in Nederland - oma van een overzeese kleindochter.


Echt tropisch met die flamingo's erbij.


En dat dushi in het Papiamento "schatje" betekent hoef ik er natuurlijk niet bij te vertellen :-)

donderdag 13 juli 2017

Beetje bezig met ... Inge


foto van Mooi van de Algemeer.


Kijk, dit is Inge. Wat een liefie hè? Ze ligt onder een dekentje met een eekhoorn, wat haar mama liet maken door één van de dames van Mooi van de Algemeer van een oude deken. Het lakentje is gewoon van de HEMA, maar met eekhoorntjes er op die ik dan weer getekend heb. Wat een goede samenwerking zo, met zo'n leuk resultaat!Om te kijken of het zou lukken met dat eekhoorntje - de mama van Inge had me een sjabloontje gestuurd "zo moet ie worden"- had ik er eerst een paar op een luierdoek getekend. Toen Inge geboren was, heb ik daar haar naam samen met nog meer eekhoorns aan toegevoegd.


Hier zie je het lakentje 1, met en zonder Inge.


Op het andere lakentje - want er zitten er 2 in de verpakking - heb ik ook weer eekhoorntjes getekend, maar nu niet meer kris-kras, maar op één lijn en met de naam van Inge erbij.


Dat was een totaalpakket aan eekhoorns.:-)
Hier kun je ook zien dat ik het lettertype van Inge's kaartje heb gebruikt.Toen ik op kraamvisite kwam, kon de romper natuurlijk niet ontbreken. Een mooie roze, echt een meisjeskleur. Maar nu zonder eekhoorn, maar met een aapje.

Dat komt namelijk zo: Inge is het zusje van Jelle en voor hem maakte ik bijna 4 jaar geleden een romper met hetzelfde aapje (klik hier). En het grappige is - zo werd mij toevertrouwd - die heeft Inge ook nog wel eens aan :-)

donderdag 6 juli 2017

Beetje bezig met ... Olivier, Philip, Simon, Xavi & Maxim


In de vorige weken waren er veel meisjes. Vandaag 5 rompers voor 4 nieuwbakken jongetjes!
Olivier en Philip zijn een tweeling van mei en de kleinzonen van een vriendin van mijn overbuurvrouw M.

Simon is het 8e kleinkind van mijn overburen H. & A. Op een middag stond ik met opa A. te kletsen, zo rond 17 uur, de baby was net een uur oud. En 's avonds om 19 uur gingen opa & oma met een romper naar het ziekenhuis op kraambezoek!!Ik had dit blogje dus ook "snelle rompers" kunnen noemen. Die van Xavi was er ook eentje in de vlugge categorie. Vriendin E. appte enthousiast dat ze weer tante was geworden. En of ze de volgende dag een romper mee kon nemen als het nieuwe neefje zouden gaan bewonderen. Dat kan niet altijd, maar nu lukte het wel. Overigens maakte ik voor het zusje, Livia, in 2015 ook al eens romper :-)
 

Het verhaal achter de laatste rompers van vandaag deed een beroep op mijn inventiviteit! Via de app kreeg ik de vraag van één van de juffen op school: "Graag 2 rompers voor hetzelfde kindje, hij heet Mixim". Nu ben ik qua namen best het één en ander gewend - zeker omdat ik rompertjes beschrijf - maar deze naam vond ik bijzonder en had ik nog nooit gehoord, dus ik heb nog expliciet even nagevraagd of alles OK was.
En het was OK. Op de achterkant de naam van het zusje, met streepje op de E. En op de andere de naam van opa & oma. Prima, iedereen blij. 

Maar je voelt hem al aankomen: toch niet OK. Want oma sprak mij aan dat de rompers super waren, maar dat de naam niet goed was. Geen Mixim, maar Maxim en of ik dat kon veranderen? Dat kon ik gelukkig. Met wat kunst- en vliegwerk. En als ik je dit niet had verteld, had je het nooit gezien toch? :-)