Pagina's

dinsdag 31 mei 2016

Beetje bezig met ... schrijven met penseel #3


Vandaag het laatste deel van de uitdaging van mei: elke dag een tekstje schrijven. Eigenlijk moet het zijn "schrijven met penseel(-stift)", maar dat is niet helemaal gelukt (ik heb 3 van de 31 x niet met penseel geschreven) en mag de pret niet drukken. Net zoals dat er "januari"op de oefening staat en we (uit de FB-groep) hem in mei deden. Het gaat om de lol. En die was er :-)


Vandaag de laatste 11....


Dag 21: Confidence



Dag 22: Joy


Dag 23: Patience


Dag 24: Compassion
Het dunne lettertype zag ik afgelopen zomer in een kop in een Engelse krant in Frankrijk. Toen heb ik alle letters in de rest van de krant bij elkaar gezocht en het alfabet uitgeschreven en in mijn "letterboek" geplakt...



Dag 25: Fearless
Jammer dat de verschillende soorten blauw die ik gebruikte, op de foto niet tot hun recht komen. Dit is overigens met een écht penseel geschreven.


Dag 26: Brave


Dag 27: Magic
Achtergrond met spray-inkt vond ik mooi bij de tekst passen.


Dag 28: Cherish


Dag 29: Believe
Kapitalen met penseel. Cursieve tekst met een fineliner.

Dag 30: Thrive
To thrive betekent tieren volgens Google-translate.  :-)

 
Dag 31: Calm
Restje papier van lang geleden: van toen het - nu twaalfjarige - Maxi-meisje als vierjarige de doos met stempelkussens gevonden had, samen met een vriendinnetje. Tekst is met gouden fineliner en dito penseelstift.
 

Hier nog een kiekje van mijn buro met de kladjes...Ik vond het een leuke uitdaging. 


Ik hoop dat er nog eens eentje komt. Want zoals je ziet: nog restjes met mooie papiertjes  genoeg :-)

zaterdag 28 mei 2016

Beetje bezig met ... zandsculpturen


Een lettervriend van mij op kalligrafieles - Maxim - bouwt professioneel zandkastelen :-). Dat doet hij onder andere voor het Zandsculpturenfestijn.


Samen met de andere leerlingen uit ons clubje :-) had hij ons in maart al uitgenodigd om het festijn in opbouw te bezichtigen.
De links met plastic ingepakte bak met zand resulteerde in de marktkoopvrouw hieronder.





En hier zie je een lettervriendin poseren in een bak met zand die uiteindelijk resulteerde in een beeld met letters en honden.


Dame in Zeeuwse klederdracht uit een boek van Rien Poortvliet

Het festijn heeft een binnen- en buitententoonstelling. De beelden van zand zijn gemaakt in het thema over het leven en werk van Rien Poortvliet.



En binnen zijn er ook nog een stuk of 40 spreekwoorden uitgebeeld.


Omdat ik het voorstadium reeds had gezien, wilde ik ook het uiteindelijke resultaat zien en togen wij met het gezin naar Garderen.

Stukje uit de Ark van Noach


Een bezoek op Tweede Pinksterdag was niet echt het meest goed getimede moment, want oef..... hoe druk!! Voetje voor voetje liepen we de paden af en ondertussen vermaakten de meisjes zich in het treintje dat boven de tuin rond reed.


Zelf was ik natuurlijk het meest geïnteresseerd in de letters in het zand :-) Dat zou ik ook nog wel eens willen doen!


Omdat ik Maxim ken, had het uitje voor ons echt een meerwaarde. Het was bijzonder om te zien hoe het geheel er uit ziet als het af is. De beelden zijn prachtig gemaakt, echt vakmanschap.

Hierboven nog een aantal spreekwoorden. Herken jij ze?

Het Zandsculpturenfestijn is nog te bezoeken tot 29 oktober.

donderdag 26 mei 2016

Beetje bezig met ... Nout, Esmee, Mia & Pip


Vandaag allemaal rompers in opdracht. De romper voor Nout maakte ik voor D. van Mooi van de Algemeer.





Net als de romper voor Esmee, die was voor A. van  Mooi van de Algemeer. :-) Het geboortekaartje heb ik per ongeluk van mijn telefoon verwijderd, maar gymschoenen met sterren er op, was het thema :-)
 


De romper voor Mia - ook met het geboortekaartje als inspiratie - maakte ik voor lettervriendin L.

 



De romper voor Pip was voor schoolmoeder-vriendin Y., zij werkt (ook!) met veel jonge collega's. Onlangs zei ze dat ze binnenkort weer een bestelling doet, want een medewerker bevalt binnenkort. Leuk-leuk-leuk, het blijft leuk om ze te beschrijven.

Wil je ook graag een unieke en persoonlijke romper? Voor € 6,50 (exclusief verzendkosten) schrijf ik er op wat je wenst. Stuur me een mailtje of zoek naar Beetje Bezig op Facebook en laat een berichtje achter. Vind-ik-leuk!

woensdag 25 mei 2016

Beetje bezig met ... Dick Bruna



Onlangs kreeg ik van Mamalous een oude kalender met plaatjes van Dick Bruna. En voordat ik hem weer in de doos met "mooie plaatjes" stopte, ben ik een avondje gaan zitten plakken en knippen.

 


Het resultaat was weer een serie kaartjes, die ik onder ander gebruik bij het opsturen van de rompertjes op bestelling :-)




Sterker nog, in de doos met "mooie plaatjes" zaten nog meer knipsels. Ik hou van de eenvoudige doch strakke stijl in combinatie met het minimale palet aan kleuren.



Het is een avondje werk met papier en snijmachine, maar toen had ik de voorraad kinderkaartjes weer aangevuld. :-)


zondag 22 mei 2016

Beetje bezig met ... schrijven met penseel #2

Vorige zondag liet ik al de eerste resultaten zien van de uitdaging Schrijven met Penseel die ik via Facebook doe: elke dag een woordje met een penseel.....
Hier de volgende 10:



Dag 11: Focus




Dag 12: Elevate



Dag 13: Celebrate


 

Dag 14: Health

 

Dag 15: Kindness (ik koos voor "kind")



Dag 16: Illuminate


 
Dag 17: Authentic



Dag 18: Love


 Dag 19: Faith




Dag 20: Action (geen actie in de tekst, maar toch ook weer wel :-) )

Volgende de week de laatste 11. Even aanzien of dat me lukt....