Pagina's

zondag 31 maart 2013

Beetje bezig met ... vieze handen en veel lol


Vandaag (en de dagen hiervoor) gaf Dina Wakley workshops bij de Craftorij in Ede. Op de fiets naar een workshop! Dat was echt gaaf! En de workshop trouwens ook!!

We maakten een boekje met gesso, acrylverf, spray-inkt, mooie plaatjes, oude boeken en stokjes van cake-pops (echt Amerikaans!!). Het werd een kledderboel van heb ik jou daar, maar was zeer inspirerend.
Ik heb nu nog paarse handen!

Er waren maar 2 regels: NIET MOPPEREN ("ik kan het het niet, het lukt niet, zij daar maakt het mooier.... ") en NIET NADENKEN (dus gewoon doen). Behalve als het om kleuren gaat, dan moet je even nadenken wat bij elkaar past, zodat het bij het mengen niet bruin wordt. En dat vind ik dus zelf het moeilijkste bij het maken van iets: passende kleuren combineren. Als dat lukt, dan ben ik eigenlijk al op de helft. Dat is wat ik ook zo inspirerend vind aan de weblogs van Anneke en Dymphie (ook in het echt ontmoet!), de werkstukken daar ogen door de kleurencombinatie al zo mooi.

Mijn boekje dat nog niet af is
Tenslotte heb ik het boek van Dina gekocht (en laten signeren!). Tevens heeft ze me geadviseerd in de aankoop van kleuren. Ik ben nu in het bezit van Fresh Lime, London Blue en Bubblegum Pink. Nou moet het toch lukken!?

Boek met inspiratie en handtekening!

roze, groen en blauw

zaterdag 30 maart 2013

Beetje bezig met ... Elize

Een loopmaatje van mij is oma geworden. Vandaag hadden we na de training beschuit met roze muisjes en in ruil daarvoor een romper voor haar nieuwbakken kleindochter.

zaterdag 23 maart 2013

Beetje bezig met ... een snel verjaardagskadootje

Neefje is vandaag 1 jaar geworden. Hieperdepiep! Mijn repertoire stempels voor jongetjes is echter - met alleen meisjes in huis - minimaal. Dus vanmorgen nog even drie stuks met wielen gegutst en als de wiedeweerga op een rompertje gestempeld.
zondag 10 maart 2013

Beetje bezig met ... Battle of stamps

De uitdaging voor de Battle of stamps van Laëtitia was je favoriete kinderboek.
Zelf kon ik de keuze niet maken, dus heb ik de meisjes laten kiezen :-)

Het favoriete voorleesboek van Mini-meisje (bijna 3 jaar) gaat over Woezel en Pip, twee hondjes die samen avonturen beleven in de Tovertuin. Deze stempels heb ik al eens eerder gemaakt en gebruikt, onder andere hier.

The challenge for the Battle of stamps by Laëtitia was "livre des enfants" = favorite children's book. I could not make the choice myself, so I let my daughters choose :-)

The favorite read-aloud book of the Mini-girl (almost 3 years) is about Woezel & Pip, two little dogs that have som adventures together in the Magic Garden. I already made and used these stamps previously among other things here.

Woezel & Pip

Woezel en Pip / 1 + CD met meezingliedjes
Midi-meisje (6) houdt van Kolletje, een vrolijk en eigenwijs meisje die toversokken heeft gekregen van haar tante Laetitia. (!) En telkens als "Katharina Orselia Laetitia" zegt, gebeuren er wonderlijke dingen!

Midi-girl (6) loves Kolletje, a cheerful and stubborn girl who got magic socks from her aunt Laetitia. (!) And whenever she says her full name: "Katharina Orselia Laetitia", wonderful things happen!

Dolfje Weerwolfje wordt door het Maxi-meisje (9) graag gelezen. Dolfje wordt vanaf zijn zevende verjaardag bij volle maan een weerwolf. Hij springt dan uit bed, door het raam naar buiten, om lekker te rennen op vier poten en avonturen te beleven in het bos met zijn vriendinnetje Noura.

Dolfje Weerwolfje is liked by Maxi-girl (9). At full moon Dolfje will be a werewolf. He then jumps out of bed, through the window outside, to run on four legs and experience adventures in the woods with his girlfriend Noura.


Dolfje Weerwolfje
Dit was mijn bijdrage voor de Battle. Zie hier bij Laëtitia de andere inzendingen. Ik ben benieuwd wat de volgende Battle is! :) 
This was my contribution to the battle. Go at Laëtitia to see all the other stamps in this fourth battle! I look forward to the next Battle! :)

maandag 4 maart 2013

Beetje bezig met ... in nij Frysk berntsje

Friese vrienden van mijn zusje zijn 'grutske âlders fan in nij jonkje' geworden.
Dus ik kreeg weer een opdracht voor een rompertje voor een jongetje.


Het ging nog bijna mis! Ik had de dop niet op de rode stift gedaan en toen had ik een paar vlekjes! Suf! Ik heb ze weggekregen, alleen eentje niet :-(
Toen heb ik nog maar ergens anders een rood 'pompeblêd' geplant. :-)