Pagina's

donderdag 30 mei 2019

Beetje bezig met ... rompers en luierdoeken


Vandaag 2 maal een luierdoek en een romper voor babies die er op het moment dat ik de kraamkadootjes maakte nog niet waren.De collega van mijn vriendin Y. verwacht een tweeling, 2 jongetjes. Ze liet mij deze romper maken, voor in de kraammand die gemaakt wordt op het werk. 

Drie jaar geleden maakt ik voor Collin al eens een romper met een zeehondje er op (Klik hier). Voor zijn broertje of zusje hebben zijn ouders gekozen voor een vosje als thema.


woensdag 29 mei 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #5


De serie kaarten van vandaag maakte ik  met ecolinestiften en een zwarte, watervaste stift.


Met neme de volgende ingredienten:
  • ecolinestiften
  • een perspexplaatje (maar een insteekhoesje is ook heel geschikt)
  • een waterverstuiver (ik gebruik hier het flesje waar eerst anti-klitspray in zat)
  • aquarelpapier

Met de stiften kleur je wat vlekken op het perspex, verstuif er wat water over heen zodat de kleuren verlopen en druk daar een papiertje in. Simpel spel, snel resultaat.

Met wat letters er bij en bijkleurend papier er achter, maak ik er dan kaarten van :-)
  

donderdag 23 mei 2019

Beetje bezig met ... rompers in opdrachtNaast de school van het Mini-meisje maak ik regelmatig een romper voor een school in Ede. Zie bijvoorbeeld hier -> Link.Tegenwoordig is daar een nieuwe school bijgekomen! Een leuk kraamkadootje voor een nieuw broertje of zusje van een leerling!
woensdag 22 mei 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #4


Mijn zusje is nog niet zo lang geleden verhuisd. Bij het opruimen heeft ze veel weg gedaan of weg gegeven. In het laatste geval gaf ze mij veelal papier en knutselmateriaal.


Zo ook deze prachtige kaartjes met mooie patronen. Volgens het etiket zijn het bedankkaartjes. Ze komen uit India toen ze daar ooit op reis was. Zus kocht - waarschijnlijk voor een habbekrats - 2 sets: Eén voor mij en één voor zichzelf. Ik maakte er al eens kaarten van, lang geleden, in de tijd voor dit blog.

 
 
 
Dus je snapt dat ik heel erg blij was dat ze - na 20 jaar bewaren - haar eigen set kaartjes aan mij gaf!
Ik sneed het papier in stukjes en maakte er weer nieuwe kaarten van.


Het klinkt eigenlijk niet echt hip hè: kaarten maken. Het gaat mij ook niet altijd om de kaart. Het gaat mij om de ontspanning die ik krijg als ik zo met papiertjes en kleurtjes kan schuiven.
En dat ik er heel blij van word als één en ander dan matcht met elkaar. Dat is pas echt: Enjoy :-)


donderdag 16 mei 2019

Beetje bezig met ... Yasmine, Rosalie en Glorianne

Vandaag 3 meisjes in de hoofdrol:


De romper van Yasminie ging naar Engeland, de kleindochter van een sportmaatje woont daar en haar ouders houden erg van geel, dus het werd een zonnige romper!


De letters op de romper van Rosalie zijn geinspireerd door die van het geboortekaartje. Dit rompertje ging niet ver weg, naar Ede, naar het nieuwe buurmeisje van een oud-sportmaatje. (Klinkt wel gaaf, alsof ik enorm sportief ben :-) )


Dit is een collage van het geboortekaartje van Glorianne, kleindochter van een nicht van de Man in huis. En het karretje heb ik gebruikt voor het rompertje.woensdag 15 mei 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #3
Ons buurmeisje heeft afgelopen weekend een ongelukkige val gemaakt en heeft daarbij letterlijk haar tand door haar lip gestoten. Au! Het komt wel weer goed, maar nu heeft ze een hechting en moet ze zich even rustig houden. Echt heel sneu.
Mini-meisje is zeer onder de indruk en wil haar graag een kaartje sturen.

"Ik maak hem niet zelf hoor. Ik kies er wel eentje met 'sterkte' er op, uit jouw kaartenbak, Mama" was haar reactie en ze koos deze grijze ↑.Tja, ik geef toe, ze heeft een goeie smaak met haar keuze :-)
Ik maakte deze serie met restje papier, een gestanst cirkelpatroon en schreef er tekst bij met een witte acrylstift. Ik vroeg haar nog wel of ze grijs niet te saai is voor een meisje?Want eigenlijk zijn deze grijze kaarten bedoelt om te sturen als er iemand dood is, of dood gaat.
Omdat het dan ook fijn is om een kaartje te krijgen. Althans, dat probeerde ik uit te leggen. Hoewel dat niet hoeft natuurlijk, want "sterkte" is op meer momenten van toepassing.


We losten de problematiek echter heel snel op! Ik maakte een nieuwe kaart, of eigenlijk twee.
Met dezelfde layout, een andere stans, maar net even iets meer meisjesachtig, want roze.
Dat is beter, vonden we allebei :-)Wil je weten welke kaart uiteindelijk naar 6 huizen verderop verhuisde?
De linkse met de vlinder!


:-)donderdag 9 mei 2019

Beetje bezig met ... Ben
Deze romper voor Ben maakte ik in opdracht van Jeanne.
Zij is blogger op Sjannesblog en ik volg haar en zij volgt mij.

 


Ze stuurde een foto van het geboortekaartje met de vraag of ik daar iets mee kon. De nieuwe ouders hebben blijkbaar al 4 poezen en een schildpad :-) Het liefste zou ik het kaartje hier laten zien, maar daar ben ik - door ervaring - wat voorzichtiger in geworden. Het is duidelijk een uniek en op maat gemaakt kaartje en ik kan de naam van de maker niet vermelden, omdat ik die niet weet. Dan vind ik het niet zo netjes om het werk hier te showen.
 
 Maar van de tekeningen op de romper, krijg je best een goed beeld van hoe het kaartje er uit zag :-)
 

Ik stuurde het pakketje direct door naar de kersverse ouders, met een kaartje erbij namens de opdrachtgeefster. De letters maakte ik met mijn nieuwe stansen, daarmee kan ik letters uit papier snijden. Erg leuk om te doen, dus ze zullen nog wel eens langskomen.... :-)

woensdag 8 mei 2019

Beetje bezig met ... wensdag-woensdag #2Werken - en vaker spelen! - met de gelli plate vind ik ontzettend leuk om te doen. Het is echt een lesje in loslaten, want hoe je het ook van te voren bedenkt, toch is het resultaat telkens een verrassing. Tenminste.... voor mij :-)


En van die mooie monoprints, maak ik dan weer graag kaartjes.Dit keer kaartjes die een hart onder de riem kunnen steken in een minder vreugdevolle fase van het leven. Omdat een kaartje ontvangen dan juist zo fijn is.De letters zijn van mij. De illustraties zijn uit zwart papier gestanst.

vrijdag 3 mei 2019

Beetje bezig met ... wijndozen

Een poosje geleden kreeg ik via de Weggeefhoek dozen om een flesje wijn cadeau te doen.
Ik vond ze leuk, maar toch een beetje saai....Daarom heb ik ze met letters opgeleukt!


En op ook weer weg gegeven !

donderdag 2 mei 2019

Beetje bezig met ... Jesse, Vince en Finn 

Deze romper en luierdoek lagen ongebruikt en gloedje nieuw in de doos maar nog niet voorzien van een naam. Met een oproepje op de plaatselijke Weggeefhoek kregen ze - van naam voorzien - een nieuwe bestemming, namelijk als kraamkadootje voor Jesse.Een meisje bij het Mini-meisje in de klas kreeg een baby-broertje, Vince.
Dus ik beschreef in opdracht een romper met het logo van de school op de achterkant.De kleine man heeft echter ook nog een broer en een zus in 2 andere klassen van de school.
Uiteindelijk beschreef ik 3 nrompers! In 3 verschillende maten, dus hij kan even voort!


 Ook maakte ik felicitatiekaart met mijn nieuwe stansletters, waarover in een ander blogje later meer.


Dat logo heb ik overigens nogmaals gebruikt op een rompertje, nu voor nieuwkomer Finn, in opdracht van juf S. Het duurt echter nog een poos voordat hij bij haar in de klas komt.