Pagina's

zaterdag 29 augustus 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #7


  Vandaag is de reünie voor de deelnemers van de Zomer Challenge. Op Facebook hebben we elkaars creaties al gezien, maar nu kunnen we ook "live" de kaartjes bekijken. Dan zijn ze nog mooier, want de kleuren komen veel beter uit. Hieronder mijn laatste 11 kaartjes.


  #CZC51: Gebruik een stencil


  Achtergrond is een kladje, gebruikt van een gelliplate. Dit lettertype is toch echt wel één van mijn favorieten. Het gaat me steeds makkelijker af. Maarja.... oefening baart dan ook kunst :-)

  #CZC52: Scrap een kaartje zonder mixed media


  Met een mesje heb ik de letters uitgesneden. Zonder ze overigens eerst te tekenen met potlood, dus uit de losse hand. Dat was best een uitdaging voor mij :-)

  #CZC53: Gebruik restjes (scrap)papier


  Restjes papier uit de blauwe papier doos met wat pajetjes (hoe schrijf je dat?). Opmerking van het Midi-meisje toen ze dit las: "Ja Mam, deze tekst is wel wat voor jou, want jij kan nooit zo goed loslaten". #oei #raak

  #CZC54: Sterren
  Echt een toevalstreffer is dit: ik zocht een tekstje met sterren en kwam tot deze quote van Marilyn Monroe. En toen zat er ook een bijpassend kaartje in het Flow-vakantiepakket. #helemaalblij

  #CZC55: Hart


   "Uit liefde komt niets dan liefs".
  En zo is het.

  #CZC56: Stempel je gek


  Even een graai gedaan in het stempelsetje van één van mijn dochters....En toen nog even een roze pen gebruikt :-)

  #CZC57: Bling, bling


  Letters uitgesneden uit dubbelzijdig folie en glitterfolie gebruikt om ze te vullen. Ik kreeg het door het glimmen gewoon niet goed op de foto :-)

  #CZC58: Inkt


  Ecoline-druipertjes. Al heel lang gewaard om "iets" mee te doen. Tekst is gewoon met viltstift.

  #CZC59: Party!

   

  Mijn eigen quote verzonnen! Hihi.

  #CZC60: Vierkant/blokken 


  Een echt vakantiekaartje: met stiften ruitjespapier gevuld om te verpozen toen Mini-meisje aan het kleuren was. En toen kon ik het mooi voor deze opdracht gebruiken!.....

  #CZC61: Vrije uitwerking in 15 tot 20 minuten
   

  En dit is de laatste. Tot ziens! Bedankt CZC-team voor de opdrachten en iedereen voor de prachtige uitwerkingen en de likes op Facebook! Het was weer een grote uitdaging om alle kaartjes te maken, maar ik heb er weer enorm veel lol in gehad!

  vrijdag 28 augustus 2015

  Beetje bezig met ... Zomer Challenge #6

   Hier weer 10 kaartjes uit de serie Zomer Challenge 2015. Klik op de link en je ziet ook mijn vorige creaties. Ik plaats ze op volgorde van de gekregen opdrachten, maar bij de uitwerkingen hield ik me daar niet zo aan en liet ik mijn inspiratie de volgorde bepalen :-)

   #CZC41: Paleis / Kasteel
    

    Dit is typisch een vakantiekaartje: zo minimalistisch mogelijk. Want tja, ik kon niet mijn hele ateljeetje meenemen :-) Dus alleen met acrylstiften. En een tekst die me aan mijn Oma doet denken :-)


   #CZC42: Teken / schilder een varken
    


   Achtergrond is met roze Dylusions-inkt en zoutkorrels. Varkentje is een beetje van het wereldwijde web en van mezelf. De tekst is een kinderversje. Ik kende het niet, maar mijn dochters wel :-) 

   #CZC43: Verwerk (een stukje) textiel


   Hoe kom je op vakantie in Frankrijk aan een stukje textiel zonder meteen je t-shirt stuk te knippen? :-) Uiteindelijk hadden we een daguitje naar de Decathlon. Het was meer een soort achterstallig onderhoud voor onze meisjes en kochten daar van alles op sportief gebied: badmintonset, jeu de boules-ballen, volley-bal, duikbril, gymschoenen en ook shirtjes om in te sporten. En aan de laatste zaten lusjes.....Ja! Die zijn voor mij, riep ik toen :-)

   #CZC44: Gebruik gesso   Gesso met een bolletjes-stencil op de kaart aangebracht (voor de vakantie, want toen wist ik de opdracht al). En in Frankrijk bewerkt met aquarel-verf en met dezelfde kleuren de letters geschreven.

   #CZC45: Letter A


   Dit tekstje is een lipogram, dat wil zeggen dat er 1 letter is weg gelaten in de tekst....
   (Bron: Opperlans!)


   #CZC46: Chaos / messy

    

   En toen werd ik op een ochtend wakker in ons vakantiehuisje en bleek dat ons Mini-meisje (5) een prachtig kunstwerk gemaakt had met de rolletjes washi-tape die Mama mee had genomen. :-) Toen heb ik er nog maar een tekstje bij geschreven......(met dank aan het lay-out idee aan mijn vriendin Sam :-) )

   #CZC47: Hekwerk

    

   De achtergrond is gemaakt van..... tja? Ik weet het ook niet meer. Het is een kladje, gevonden tussen mijn andere rommel-papiertjes en left-overs, in de daarvoor bestemde la. Voor mij is het dan de kunst om een bijbehorend tekstje er bij te zoeken en te schrijven. En deze vond ik wel van toepassing.

   #CZC48: Gebruik een verpakking van een reep

    

   Voor mij blijft het altijd Raider  :-) En dat dieet werkt natuurlijk prima!

   #CZC49: Gebruik je favoriete stempel(s)

    

   Handgegutste stempel, mijn favoriet van dat moment. We hadden op vakantie in Frankrijk heel veel van deze beestjes rond onze accommodatie lopen. Zelfs ook ìn het zwembad. De stipjes zijn gewoon met stift willekeurig in bolletjes neergezet.

    #CZC50: Bloemen


   Super CAS (= Clean & Simple). Lettertype zag ik in een Engelse krant die Man in huis gekocht had. Nog even wat meer oefenen, maar ik ben er blij mee :-) 

   Dit waren er weer 10. Morgen het laatste stukje. Leuk dat je tot hier kwam kijken :-)

   donderdag 27 augustus 2015

   Beetje bezig met ... Quinn   In maart plaatste ik deze romper voor een nog niet geboren jongetje: het achterneefje i.o. van één van de creatieve dames van Mooi van de Algemeer. Nu wilde ik net terug linken naar dat blogje, kan ik het toch niet meer vinden! Blijkbaar per ongeluk verwijderd!!! Echt heel suf. :-( Dus ik plaats de foto's nog een keertje.   Enfin, ik had dus een sport-auto gemaakt, omdat zijn papa van snelle auto's houdt. Met inmiddels traditioneel op de achterkant de namen van de nieuwe papa en mama :-)


   Dus toen Quinn geboren was en zijn naam op een blauw geboortekaartje stond, tipte zijn oud-tante (oei dat klinkt oud!) mij met een nieuw idee voor een kraam-kado: een luierdoek.


   Daarom vanaf heden in "ons" assortiment: luierdoeken met de naam van de baby er op!


   Dat ziet er gaaf uit toch!?


   En omdat ik zo blij was, heb ik er tóch nog maar een rompertje bij gedaan. Deze keer eentje waar het visje al door de HEMA was gedrukt en ik de letters er zelf bij heb gezet, in de stijl van het kaartje :-)

   woensdag 26 augustus 2015

   Beetje bezig met ... Zomer Challenge #5


   Het is al weer een poos geleden, maar in juni plaatste ik de eerste resultaten (hier, hier, hier & hier) van de kaartjes die ik maakte voor de Zomerchallenge 2015. Alle kaartjes zijn nu af. Aanstaande zaterdag is de reünie, dus ik heb nog precies tijd om de overige 31 te publiceren. Vandaag 31 tot en met 40.

   #CZC31: Ogen


   Dit is een versje van Hans & Monique Hagen en de lettertjes zijn van mij. Zal ik een geheimpje verklappen? In de Zomer Challenge van vorig jaar zat de opdracht Ogen ook (#CZC47). Toen maakte ik 2 versies en deze viel af.... Nu kon ik hem toch opnieuw gebruiken. Fijn!


   #CZC32: Moodboard


   Goed, we waren dus op vakantie. En ik zag overal leuke plaatjes en lettertiepjes die ik wilde onthouden. Dus ik heb een vrije interpretatie gemaakt van de opdracht Moodboard. Raad eens waar wij vakantie vierden!


   #CZC33: Gebruik washitape


    
   Voor een collega maakte ik de Italiaanse vlag met tape en toen was ik meteen geïnspireerd! Letters geschreven op een ander stukje karton en met foam iets verhoogd opgeplakt. Onze vakantiebestemming van afgelopen zomer is nu wel echt overduidelijk.


   #CZC34: Zomer   Deze sneeuwpop hoort voor mij echt bij de zomer! De tekst is uit zijn liedje en ik schreef het erbij. Elke keer als ik het hoor, moet ik glimlachen. En voor de mensen die niet 3x of meer per week de film zien of horen (zoals ik!): Dit is Olaf uit de Disney-film Frozen, een sneeuwpop die van zomer houdt....


   #CZC35: Mannen
   Op Pinterest heb ik dit lettertype ooit gepind en het is ondertussen al bijna 5.000 keer ge-repind. Nu heb ik het zelf eens gebruikt. De oorspronkelijke website is van Society6.


   #CZC36: Gebruik een stempel én een detail van hetzelfde stempel


   De stempel is gemaakt door het Maxi-meisje, nadat ze de film had gezien. De tekst vond ik via Google en de letters zijn van mij.

   #CZC37: Haar   Tekst van ~Shanti:
   "And at the end of the day, your feet should be dirty, you hair messy and your eyes sparkling"

   Deze opdracht bleef heel lang liggen, ik had geen inspiratie. En toen - plop - was het er wel. Zo fijn als het dan toch lukt.

   #CZC38: Border / sierrandje  


   Ondergrondje uit mijn rommel-papiertjes-lade. Border/randje met blauwe en witte acrylstift (Posca) en tekst in het midden met een penseelpen. Inspiratie vond ik in het boek van Joanne Sharpe. Ondertussen hebben al een aantal mensen gevraagd hoe ik de achtergrond gemaakt heb.... En ik weet het echt niet meer :-)


   #CZC39: Gebruik waterverf
   Typisch vakantiekaartje: een hele snell met 2 kleuren aquarelverf en een kwastje.....:-)

   #CZC40: Lichtblauw met paars  


   Nog een snel vakantiekaartje: met alleen papier en pen........ en een beetje roze en wit :-)


   Morgen is het weer donderdag = romperdag, maar vrijdag en zaterdag meer van dit. Kom je dan weer? :-)

   dinsdag 25 augustus 2015

   Beetje bezig met ... Zomer Challenge #4


   Het is al weer een poos geleden, maar in juni plaatste ik de eerste resultaten (hier, hier en hier) van de kaartjes die ik maakte voor de Zomerchallenge 2015. Alle kaartjes zijn nu af. Aanstaande zaterdag is de reünie, dus ik heb nog precies tijd om de overige 41 te publiceren. Vandaag 21 tot en met 30.


   # CZC21: Vlecht eens met papier
    

    Op Pinterest vond ik een idee. En deze is ook nog met een woordgrapje :-)

   #CZC22: Je favoriete kinderboek


   Dit is al jaren mijn favoriete kinderboek om voor te lezen, want de grapjes zijn voor volwassenen ook om te glimlachen :-)

   Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Eigenlijk heet ze Katharina Orselia Laetitia, maar dat is natuurlijk veel te lang. En daarom noemt iedereen haar Kolletje! Voor haar verjaardag krijgt Kolletje toversokken van haar lievelingstante en als ze die aan heeft, kan ze daarmee natuurlijk van alles....! Geschreven door Pieter Feller en getekend door Natascha Stenvert.   Het stempeltje heb ik al eens eerder op dit blog laten zien. Klik hier.

   #CZC 23: Gezicht / Gezichten


   Dit gezicht is van Matisse. Ik ben naar de tentoonstelling geweest in het Stedelijk Museum in Amsterdam en ik vond zijn tekeningen - en met name die van overwegend vrouwen getekend met een paar lijnen - prachtig! Kijk hier voor een verslag van de tentoonstelling.
    
   #CZC24: Rond/Cirkels 


   Achtergrond is een staaltje behang uit een bouwmarkt. Letters zijn geschreven met een witte pen.

   #CZC25: Gebruik een foto


   Dit beeld staat in de tuin van mijn ouders. De foto en tekst hebben we gebruikt bij het overlijden van mijn mams in 2012, maar toen schreef ik hem niet zelf. Nu wel :-). Het beeld is gemaakt door kunstenares Marga Hessels, over haar schreef ik ook eens een blogje.
    
   #CZC26: Tijd


   Deze tekst is zo ontzettend van toepassing op mezelf.... Ondergrondje is een kladje van een gelliplate.

   #CZC27 Teken/schilder een fantasiefiguur


   Dit monstertje is getekend met behulp van dobbelsteen-tekenspelletje: de dobbelsteen bepaalt dan wat je tekent. Echt een aanrader om te doen. Met of zonder kinderen :-)

   #CZC28: Maak zelf een stempel en gebruik deze
    

   Al jaren snij ik mijn eigen stempels. Klik maar eens op het label stempels, hier rechtsboven, dan vind je mijn gegutste stempels. Met een gutsje en een gum, het is onwijs leuk om te doen.

   #CZC29: Poëzieplaatje


   Gedichtje van Toon Hermans. Plaatje van Marjolein Bastin. Ik heb nog een hele verzameling van dit soort plaatjes, maar poëzie-albums zijn helemaal niet meer in.....Helaas.

   #CZC30: Vingerverven


   Tja.  En toen was ik dan op vakantie in Frankrijk en maakte ik deze opdracht. Vingerverven met aquarelverf, dat was best een uitdaging :-)
   De tekst is een liedjes dat het Mini-meisje afgelopen jaar op school leerde en dus bij deze vastgelegd :-)    Leuk dat je tot hier kwam kijken. Morgen de volgende 10!

   maandag 24 augustus 2015

   Beetje zomervakantie met ... einde zomervakantie
   Vandaag begint de school weer en heb ik meisjes in groep 2, 6 en 8.
   Hier nog even de juffen-kadootjes (en eentje voor een meester!) die we voor de vakantie hebben gegeven: een waardebon voor een plaatselijk kopje koffie in ons dorp.


   En ook eentje voor de oppas..... :-)