Pagina's

donderdag 29 juni 2017

Beetje bezig met ... Jaxx, Fardau &, Fleur
Beetje bezig met ... 2 uiltjes een een motorfiets. Zo had dit blogje ook kunnen heten...Vriendin Y. wilde graag een rompertje voor haar oude buurjongen, waar ze vroeger nog op had gepast.En creatieve vriendin D. (van Mooi van de Algemeer) wilde graag een romper voor Fleur, grappig want zo heet haar dochter ook, maar die is al uit de rompers!Graag met het uiltje van het kaartje en achterop het logo van haar werk. Dat laatste deed ik al eerder, want Aaron (klik hier) was ook een collega-kindje van haar. Grappig detail: de dochter van de opdrachtgeefster heet ook Fleur :-)


Tenslotte nog een opdracht via Facebook vanuit Dokkum. Ook met een uiltje. Ook van het geboortekaartje.donderdag 22 juni 2017

Beetje bezig met ... Lieve, Jinthe en de kleine prinsesLieve is de kleindochter van mijn vriendin M. en voor haar zusje Pien maakte ik ook al eens een romper. (Klik hier)


De illustratie is een stempeltje dat ik ooit maakte naar aanleiding van een voorbeeld uit het boek van Jenny Doh (klik hier)


De opdracht van de romper voor Jinthe, kwam van mijn "kleine" zusje en ik schreef hem in een lettertype dat ik snel en netjes kan schrijven.
En tenslotte nog een opdracht van mijn jongste nichtje. De babynaam was nog niet bekend, maar dat een meisje zou worden stond wel vast. En ook deze keer is de  handlettering helemaal van mij :-)

Mocht je ook een keer een persoonlijke romper willen? Laat het me weten en ik maak hem voor je. Voor vorige voorbeelden kun je rondkijken op mijn blog of op mijn bord op Pinterest
Je kunt een berichtje hieronder achterlaten of een mail sturen naar beetjebezig (at) gmail.com

zondag 18 juni 2017

Beetje bezig met ... Birgit Koopsen 2


Vorig jaar september volgde ik 2 workshops bij Birgit Koopsen. In de ochtend-workshop maakte ik dit mooie schilderijtje. Het verslag van die dag vind je hier.
 "Pimp your journal" was het middagprogramma. Maar ik maakte slechts een kaft, een journal was het nog niet.

Sinds deze week echter wel! Want op het moment dat je dit leest, volg ik wéér een workshop bij Birgit! En ik vond van mezelf dat ik dan het boekje klaar moest hebben!Ik heb het gebonden met behulp van de zogenaamde Secret Belgian Binding, dat betekent dat de kaft is gebonden met een - in dit geval katoenen - draad die buitenom loopt. En binnenin "hangen" de 10 katernen van 8 bladzijdes elk daaraan. Een dik boek dus. Wat zal ik eens schrijven?


Hier nog een close-up van de achterkant. Met washi-tape, foam en gipsplakband uit de doe-het-zelf-zaak. Ja, wij kunstelaars weten overal de handigste spullies te vinden!

zaterdag 17 juni 2017

Beetje bezig met ... Klaas Gubbels2


Als ik naar mijn werk rijd, en ik rijd niet via de snelweg, kom ik langs dit mooie pand. Hier is ook het atelier gevestigd van Klaas Gubbels, kunstenaar bekend om zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Wanneer je de foto goed bekijkt, zie je een grote koffiekan van hout voor het atelier staan.
 

En morgen staat deze Arnhemse kunstenaar in het thema van mijn workshop voor kinderen. Onder mijn leiding mogen ze van een gum een stempel gutsen tijdens het Kinderkunstfestival in ons dorp.
 


Gisteren schreef ik al een blogje waarin je de kaarten zag die ik maakte met de stempels à la Klaas. Vandaag laat ik zien dat je met stempels ook meer kan.

 

Bijvoorbeeld stempelen op licht- of lampezakjes. Of op een kaars!


Stempelen kan ook op een stukje mooi papier, waar ik dan weer met gekleurde kartonnen katernen (de binnenin-bladzijdes) een boekje van gemaakt heb. De afmeting van de boekjes is 13 x 13 cm, precies groot genoeg om foto's van Instagram in te plakken. Of andere leuke foto's natuurlijk.


En ik stempelde ook een slinger. Die hangt vandaag in mijn kraam. Die kun je "live" komen bekijken. Of ik schrijf er binnenkort een blogje over. Tot gauw!
vrijdag 16 juni 2017

Beetje bezig met ... Klaas Gubbels


Door alle voorbereidingen (en een Avondvierdaagse!) zou ik het bijna geen tijd hebben om reclame te maken voor de workshop die ik ga geven.....Reclame voor mijn workshop, morgen, op het Kinderkunstfestival in het dorp. Verspreid door het centrum kunnen kinderen (en iedereen voelt zich wel eens kind toch? dus stiekem ook voor volwassenen) 15 verschillende workshops volgen, die een thema hebben rondom een bekende kunstenaar.


En in mijn workshop kun je stempels leren gutsen à la Klaas Gubbels. Ik gaf al eens eerder workshops: dat zie je hier, maar nog niet eerder met Gubbels in het achterhoofd :-)Gubbels is vooral bekend van zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen. Zijn werk is heel abstract - wat zich goed leent voor een stempeltje - en ik vind het grandioos om te zien op hoeveel verschillende manieren hij een koffiekan kan tekenen of op een andere manier tot uiting kan laten komen, bijvoorbeeld in een zeefdruk, een collage, wandschildering, glas of metaal.En ik maakte dus stempels van zijn kannen. En kaarten... van de afdrukken.
Er zijn zoveel verschillende variaties mogelijk! En dus ook verschillende variaties van kaartjes :-)Morgen dus. Tegenover de grote kerk in het centrum. Vanaf 11:00 uur ben je van harte welkom!!


Meer informatie over Klaas Gubbels staat uiteraard op Wikipedia.donderdag 15 juni 2017

Beetje bezig met ... tweemaal De Bongerd


Dit blogje zou ook kunnen heten: Beetje bezig met ... baby's die nog niet geboren zijn. :-)


Mijn vriendin D. is leerkracht (en intern begeleider) op een school in het volgende dorp.


Bekend met de rompers van mijn hand had ze bedacht dat een romper met het logo van de school er op als promotie- en kraamkadootje een reuzeleuk idee is. Let ook even op de tekst op de achterkant, het motto van de school = zo van toepassing :-)


Ze meldde me laatst dat de 1e romper al cadeau is gedaan. Dus wie weet, volgen er meer :-)

vrijdag 9 juni 2017

Beetje bezig met ... Art Journaling Round Robin #3
Round Robin betekent creatief bezig zijn en het resultaat op de post doen. Van oktober tot en met mei kreeg ik om de 2 weken een opdracht, 15 in totaal, om op voorbewerkte pagina's met gaatjes uit te werken. En ik zal ook 15 uitwerkingen van anderen ontvangen, die ik door middel van die gaatjes en speciale ringetjes kan samenbinden tot een boekje. Nummer 15 is op het moment van schrijven nog niet klaar en mijn eigen boekje ook niet, dus dat komt nog.


De opdrachten 1 t/m 6 staan hier en 7 tot en met 11 vind je hier. Hieronder opdracht 11 tot en met 14.

11. Herhaal een vorm


Deze pagina's gingen naar Friesland. De vorm is een patchwork-sjabloontje. En de teksten heb ik gespot op een Pinterest-bord van de ontvangster. De ondergrond heb ik met acrylverf blauw gemaakt en het papier is allemaal restjes uit de "blauwe doos". Handlettering van eigen hand.


12. Gebruik letters en/of tekst

 

Lastig hoor voor mij om letters en tekst te gebruiken. Grapje! De visjes zijn van pagina's van een oud boek gemaakt dat ik gekleurd heb met ecoline. Ze slaan op de tekst die ik schreef: dat is namelijk een pangram, een zin waarin alle letters van het alfabet zijn verwerkt. En ik vind het ook een ontzettend handig lettertype, omdat het allemaal tussen 2 regels past. De achtergrond is bewerkt met acrylverf en letterstempels. De kleintjes zijn van de HEMA, de grote - met de naam van de ontvangster - zijn door mij gemaakt. Heel lang geleden, want toen had ik nog geen blog.13. Gebruik design papier


Design papier of dessin papier. Ik wist het even niet. De blokjes mozaïek-papier had ik in huis, maar nog nooit gebruikt. Ik meen dat ze van de AC-tion komen. Het was nog best een klus om ze op te plakken. En ik heb er nog een heleboel, ook in andere kleuren. Wil je een handje? Stuur me dan een mailtje!
De teksten zijn per ongeluk allebei in het Nederlands en in het Latijn. De linkse is een bekende, de linker stond op de rouwkaart van mijn mama, 5 jaar geleden.


Omdat ik wist dat de ontvangster ook kort daarvoor een periode van rouw had meegemaakt, deed ik er nog een extra tekstje op een kaartje bij.


14. Gebruik een brayerEen brayer is een verfroller. Ik heb hem voor deze pagina's gebruikt, maar je ziet het bijna niet. Rechtsboven zit nog een zichtbare streep, weet ik. Verder ben ik hier helemaal los gegaan met boekpapier en mijn spirograaf. Dat was leuk ouderwets. Ik werd er helemaal blij van. De cirkels heb ik gekleurd met ecoline-stiften. De tekst heb ik handgeschreven op een boedha uit een tijdschrift die ik zwart geverfd heb. Een techniek die ik leerde uit het boek van Dina Wakely. Dat kocht ik toen ik dit blog pas begon, kijk hier maar eens. Wow, da's alweer een tijd terug!

De laatste pagina's en mijn eigen boekje met kaft staan nog op de planning. Als het klaar is, laat ik het zien.