Pagina's

donderdag 21 april 2016

Beetje bezig met ... Rosalynn, Bart & Noa Olivia
Rosalynn  wordt later vast een mooi roze prinsesje! :-)

Eigenlijk is ze het nu al, denk ik! Buurvrouw L. appte me in ieder geval haar geboortekaartje en ik beschreef de romper in hetzelfde thema.


Vanuit Zeeland kreeg ik een opdracht voor een rompertje voor Bart. En aangezien Bart met zijn papa en mama in Sneek woont, verzon ik er een klein ieniemienie bootje bij.

 En in opdracht van één van de (meer dan 300!) volgers van mijn Facebook-pagina schreef ik een kleurrijke romper voor Noa Olivia, in een nieuw lettertype. Do you like? :-)

woensdag 20 april 2016

Beetje bezig met ... wenskaarten #3Van Ageeth (van het blog Ogenzalf) kreeg ik post.Nu kreeg ik dat al eens eerder post van haar, met een heerlijke reep chocola er in die ik had gewonnen! En ingepakt in pakpapier met van een zelfgemaakte stempel van een sneeuwklokje.Deze keer zat er een kwartetspel in, van het Zuiderzeemuseum. Met kaartjes met daarop tegeltjes met prachtige plaatjes van ouderwetse kinderspelen.
 

Nee, ik voelde me niet verplicht om er iets mee te doen. Maar ik kon het ook echt niet laten liggen!!


Na een ontspannend avondje knippen en plakken met kaarten, stiften en blauw papier, had ik weer een hele serie met kaartjes. Voor bijvoorbeeld Postcrossing. Of voor een andere liefhebber....

Wil jij een kaartje van mij? Deze of een andere? Stuur dan even je adres naar het mailadres rechtsboven. Dan komt er een envelop naar je toe :-)

donderdag 14 april 2016

Beetje bezig met ... Evi & EvyTwee meisjes met dezelfde naam, die toch weer anders is: Evi & Evy.


Voor collega B. en oppas T. mocht ik een romper in opdracht beschrijven.

 
 


Bij Evy was het geboortekaartje in de stijl van Hello Kitty, een Japans katje wat ook bij mijn meisjes favoriet is. Ik maakte ooit een stempel van gum voor het Midi-meisje en die heb ik nu hier ook kunnen gebruiken als hulpmiddeltje :-)

woensdag 13 april 2016

Beetje bezig met ... wenskaarten #2
Bij het maken van deze serie kaartjes met washitape heb ik me laten inspireren door de kaartjes van Miranda. Klik hier voor haar blog.


Miranda maakt er hele leuke kaarten mee. En daar waar zij stempels gebruikt, gebruik ik letters van mijn hand.

 

Zij heeft (bijna?) net zo'n grote verzameling teepjes als dat ik heb. En dat zijn er veel hoor!! Hoewel mijn verzameling de laatste tijd wel kleiner wordt en ik vaker een leeg rolletje tref. Het Mini-meisje heeft het papieren plakband ook ontdekt! Mama, mag ik een dikke met bloemetjes?" :-) 
 

Als je hier klikt, dan vind je 25 manieren om washitape in een kaart te verwerken. En hier is een linkjes naar mijn bord op Pinterest, ook met kaarten en teepjes. Kortom inspiratie genoeg!
De kaarten die je in dit logje ziet, zijn al bijna allemaal weer op. Gauw weer eens nieuwe maken, want ook dat is een voordeel aan washitape: het is snel klaar!!
 

maandag 11 april 2016

Beetje bezig met ... een afscheidsboek


Eén van mijn collega's is vanaf afgelopen woensdag geen collega meer, maar gepromoveerd tot een papier-vriendin. Dit omdat ze een baan heeft aangenomen als conservator bij het "andere" openluchtmuseum. :-) Qua werk hadden we weinig met elkaar te maken, het is papier wat ons linkt en bindt en stof tot kletsen geeft. Dus toen er een geheim plan ontstond voor een afscheidsboek, bood ik aan de bijdragen van haar directe collega's in te binden.


Het boek is uitgevoerd met de kleurencombinatie van het nieuwe logo van het Nederlands Openluchtmuseum: blauw, rood, oranje met wit. Ik schreef daar hier al eerder over en had als "cliffhanger" een volgend project met een stempeltje. Het resultaat zie je hierboven en hieronder, waar ik de schutbladen van het boekje mee heb bestempeld.

 

De 15 katernen maakte ik van het 300 grams gekleurd papier (van de plaatselijke boekhandel).Op elk rechterblad van een katern kwam een (zeer creatieve!) bijdrage van de collega's. Hierboven een kleine selectie zonder al te veel prijs te geven (copyright hè? :-) ).


Voor het binden koos ik de koptische binding, in de kleuren van de katernen en genaaid met gewoon haakkatoen (wat ik langs bijenwas heb gehaald). Het innaaien had met iets minder gaatjes afgekund (9 gaatjes en 15 katernen + 2 omslagen = 153 keer insteken en doorhalen!), maar dat komt omdat ik eerst nog twijfelde over een ander soort binding (Secret Belgian Binding). Uiteindelijk koos ik voor de koptische want de kleuren komen hier zo mooi mee uit.


Op het omslag plakte ik nogmaals het nieuwe logo, gemat op een stukje oranje en op een stukje handgeschept papier uit het museum, om het af te maken. 

Het is uiteindelijk een prachtig boek geworden, niet in het minst door de inhoud die ik hier verder (uiteraard) niet laat zien. Ik vond het een mooie klus om te doen, fijn om iets te kunnen bijdragen en de reactie na ontvangst van het boek maakte me nog blijer. Dankjewel Hilde en tot gauw!

donderdag 7 april 2016

Beetje bezig met ... Milou, Isabella & Hessel Jan

Uit Friesland kwam de opdracht voor wel 3 rompers! Met het verzoek om een uiltje.....
 


.... een vlindertje......
 


.... en een paar blauwe voetjes, want dat stond op het geboortekaartje. En dat is gelukt! Bedankt voor de opdracht Tine!

woensdag 6 april 2016

Beetje bezig met ... wenskaarten


Het is al weer een poos geleden dat ik kaarten publiceerde op woensdag-wensdag. Aan het fotomapje op de computer kan ik dat ook zien, want dat stroomt over. Dus daarom in april even een paar woensdagen met wenskaarten :-)


Zonder tekst en met 3D techniek (dus meerdere keren een plaatje uitknippen en opplakken met foamstickertjes). Zeldzaamheid dat ik die maak. Van deze konden de plaatjes me wel bekoren, dus vooruit dan maar :-)