Pagina's

woensdag 22 april 2015

Beetje bezig met ... plaatjes van kaarten


De winkel in het museum verkoopt voor elk wat wils. En ook accessoires voor thuis van het merk Clayre & Eef. Het klinkt internationaal, dat is het ook maar komt gewoon uit Limburg :-)


De folder van het vorige seizoen belandde op mijn bureau (waarvoor dank M.!). Binnenin stonden prachtige foto's in een soort college en collage-stijl. Ik bedoel: college als in stijl en collage als in foto's met elkaar combineren.


Ik heb de foto's op een kartonnetje bevestigd en nu heb ik mooie ansichtkaarten. College-collage-kaarten welteverstaan. :-)

donderdag 16 april 2015

Beetje bezig met ... Daan


Eens beschreef ik een romper voor Floris.
Van dezelfde opdrachtgeefster kwam nu een verzoek voor Daan.
 
 

Bij de opdracht was nog even vermeld dat de papa van Daan in zijn vrije tijd schapenboer is...


Dus dan is het idee zo gevonden. Ik kan zelf soms nog zo blij worden als het dan allemaal uitpakt zoals ik het bedacht heb! Bèèèh :-)

woensdag 15 april 2015

Beetje bezig met ... servetten

 

Onderin de la met "mooie papiertjes" verbleven al enige tijd ook een aantal servetten. Ooit eens gekregen en ik gooi niet zo gauw iets weg, maar ik ben ook niet het type dat knutselt met servetten. 
 

Dus tja, dan blijven ze liggen. Herken je dat? Tot onlangs, toen pakte ik (verdunde) boekbinderslijm en plakte ze op een kartonnetje en daarna nog eens op een kaart, met een kleurtje eronder.


Even een tekst er bij geschreven. Niet origineel wel functioneel. :-)


Dit is overigens geen servet, maar een tissue. Kan ook. Wel voor een meisje natuurlijk. Want oh, zo zoet....
Maar kijk aan hier: het kan nog zoeter :-)


En ook in meervoud, want servetten zijn vaak voorzien van een repeterend patroon. En ook hier weer een tekstje er bij geschreven. Ja inderdaad, je leest het goed: Dit soort zoetigheid durf ik alleen naar het buitenland te sturen, *geeft zij eerlijk toe* :-)

donderdag 9 april 2015

Beetje bezig met ... Bobbie


Deze romper reist met een omweg naar een nieuw meisje in Nederland.

Dat komt omdat het meisje een "vnučka" is van Jirka, onze ski-leraar in Tjechië.
Vlak voor de wintersport was Jirka grootvader geworden. Via de reisorganisatie (dankjewel Tiny!) kreeg ik een foto van het geboortekaartje.En stuurde ik een romper naar Tjechië. Zijn zoon woont in Nederland en met Pasen zouden ze overkomen naar hier en hem weer mee kunnen nemen....


En dat is dan altijd een beetje spannend... Zou-ie aangekomen en weer meegenomen zijn? :-)
Ik hoop het.

woensdag 8 april 2015

Beetje bezig met ... een oude kalender

Soms krijg ik wel eens wat van iemand die weet dat ik graag knutsel met plaatjes en papier. Deze keer kreeg ik een kalender uit 2011 van mijn collega M.


Mooie oude foto's erin. Hollandse beelden, voornamelijk uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Ik koos de mooiste - en meest Hollandse - plaatjes eruit en maakte er met een gekleurd vel eronder kaartjes van. Alle credtis zijn voor de fotografen, hun namen heb ik aan de binnenkant van de kaart gezet.Deze op een Amsterdamse kleuterschool uit de jaren vijftig vind ik zo schattig. Het had zomaar een tante van de Man in huis kunnen zijn....


Vanavond zag ik dat het Maxi-meisje het kaarten schrijven weer heeft opgepakt. Ze doet ook aan Postcrossing net als haar mama. En deze exemplaren zullen daarom goed van pas komen.

 
Hier nog een totaal overzicht. De kalender heb ik vandaag op de Weggeefhoek gezet. Opdat een ander van de overige 43 platen net zo veel plezier heeft.

zondag 5 april 2015

Beetje bezig met ... Pasen


Vanochtend hadden we ons traditionele paasontbijt op eerste Paasdag.
 

Het was gezellig, maar ik moet zeggen: er waren wat rare gasten bij... Die ene met dat ene oog, dat lijkt wel een minion, uit de film "De verschrikkelijke ikke"....


.


Oh, kijk! Het is hem echt! Maxi-meisje zette hem voor een echt Paashuisje!Midi-meisje tekende papa en mama. "Oeh jeg! Ze zoenen!", was haar reactie op deze pose. Maar dat mag als je acht bent.... En zoenen mag ook, nog steeds,  als je al 22 jaar samen bent :-)


Zelf zette ik nog wat puntjes op de ij eh... ei.... onee.... i.
De foto moest snel genomen voordat ze op tafel gingen, dus ze hebben allemaal een deukje opgelopen... 
Hierboven nog een verzameld werk van de effecten van een zwarte stift, wat oogjes, eieren en wat inspiratie van mezelf en het wereldwijde web (onder andere van Pinterest).
En hieronder de ultieme paaswens: 

 

Lekker hoor, morgen nóg een dag!

donderdag 2 april 2015

Beetje bezig met ... Tygo, Stella & LieuweEen medecursiste heeft een familie die lekker verjongd :-)Vandaar dat ze me vroeg een romper te maken voor Tygo.

Later kwam Stella daar nog bij.

Stella is het derde meisje in een gezin. Dat spreekt mij als mama van hetzelfde natuurlijk aan :-)En tenslotte kreeg ik ook de opdracht om voor Lieuwe een romper te beschrijven.
Blijkbaar staat het er strak op, want ook deze keer kreeg ik van iemand te horen hoe ik die letters er op plak.....Wat denk je? Zal ik toch maar een keer een schrijffout maken? Of een vlek of veeg? Of toch niet?  :-)

woensdag 1 april 2015

Beetje bezig met ... scraps/restjes


Het is weer woensdag. En als je de O weglaat, is het wensdag en vanuit dat thema is woensdag een dag met kaartjes. Deze keer gemaakt van restjes papier die ik in een la bewaar.


Vierkantjes in een patroon leggen. En de letters schreef ik er zelf bij.


Deze letters dan weer niet.... ;-) Deze zijn gestast. Ik heb sinds kort een Big Shot, een stans-machine. Ik ben nog even aan het ontdekken.En ook "Pluk de dag" schreef ik niet zelf. Dat is een recycle-plaatje geweest. Maar wel op mijn restjes papier. Fijne dag nog!