Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Beetje bezig met ... Halloween!!

Inspiratie gevonden op Pinterest!
En samen met het Maxi-meisje geknutseld voor haar Halloweenfeestje :-)

woensdag 30 oktober 2013

Beetje bezig met ... Dick Bruna kaartjes

Onlangs was ik aan het opruimen. Heerlijk vind ik dat: in mijn hokkie [of moet ik zeggen "studiootje"? :-)] alles door mijn handen laten gaan. Eén van de dingen die ik vond, waren plaatjes van Dick Bruna. Ooit gekocht op een CreaDoe. Daar ben ik al jaren niet meer geweest, dus ze kunnen zo15 jaar oud zijn.....
Maakt dus niet uit, want samen met wat foam had ik er een hoop lol mee. :-)En waarschijnlijk gaan ze straks allemaal met "greetings uit Holland" als Postcrossing-kaart de wereld over :-)

zondag 27 oktober 2013

Beetje bezig met ... Battle of Stamps #2

Vandaag is de deadline voor een nieuwe Battle of Stamps! Ik deed al eerder mee, bij het thema kinderboekillustraties, zie hier. Ilse (van Stampij) heeft deze keer het thema bedacht en koos voor herfst.
Herfst dat is voor mij vallende blaadjes, regenbuien, laarzen aan of gezellig binnen zitten.
Het feest van Sint Maarten en tegenwoordig Halloween horen er voor mij ook bij.
En als je de laatste 2 dan combineert, krijg je dit:

Today is the deadline for a new Battle of Stamps! I joined it before, with children's book illustrations, see here. Ilse (Stampij) pronounced a newe battle this time and the choosen theme is autumn.
Autumn for me is falling leaves, raining, wearing boots or cocooning.
And the feast of St. Martin and Halloween of course.
If you combine the last two, you'll get this:
Benieuwd naar de andere inzendingen? Klik dan hier.
Curious about the other entries? Click here.

zaterdag 26 oktober 2013

Beetje bezig met ... Stijn, Roos, Derek en Mila

Ha, dit is mijn 100e gepubliceerde bericht!
Het duurde even, want tussen dit bericht en het vorige zat een poosje. Maar dat gebeurt soms. Beetje bezig met andere dingen: ziekte, werk, 2 begrafenissen :-( en 2 weken zijn zo om.
Gelukkig heb ik niet helemaal stil gezeten! Hieronder wat eerste resultaten, maar er volgt meer....

Ik raak een beetje uit de baby's in mijn omgeving.
Behalve voor Stijn, maakte ik alles in opdracht voor anderen.Ook leuk :-)

 


 


 
 

 


 

Dit is een zwart-wit kopie van het geboortekaartje van Mila.

 

vrijdag 11 oktober 2013

Beetje bezig met ... Art Journal Freedom Challenge #5

Elke laatste zondag van de maand maken Anoeska en ik een werkstuk uit een hoofdstuk uit het boek van Dina Wakley. En hier kun je lezen over het hoe en waarom.
De zondag van september liet even op zich wachten, maar werd gemaakt op de 1e zaterdag van de maand: op de Artjournal-dag!

Chapter 6 was Color Basics: Kleur heeft emotionele kracht en kan informatie geven over de compositie.
Primair, secundair en tertiair, warm en koud, kleurenschema's, verzadiging, tinten en schaduw en hoe kleuren mixen, het komt allemaal langs. Belangrijkste leerpunt voor mij - en dat had Dina ook al een keer tijdens haar workshop gezegd - is het beperken van je kleurenpalet tot 3 kleuren, waarvan 1 dominant. Dat werkt goed heb ik ontdekt.

Eén van de opdrachten in dit hoofdstuk was om 2 verschillende pagina's te maken vanaf hetzelfde startpunt. Daartoe sproeide ik rode, gele en bruine inkt op een acrylblok. Ook sproeide ik water en ik maakte een afdruk en een spook-afdruk. Dat gaf twee dezelfde gekleurde rechthoeken op de pagina. Daarna gebruikte ik stempels van .... (ik weet het merk natuurlijk niet meer!), teksten van anderen en letters van mezelf. :-)Spookafdruk

donderdag 10 oktober 2013

Beetje bezig met ... Art Journaldag

Afgelopen zaterdag was het de 1e zaterdag van de maand en dan doe De Craftorij aan Art-Journal-zaterdag. Ieder neemt zijn eigen ArtJournal mee en met een uitleg van een techniek, een product of een uitdaging ga je dan aan de slag. Heerlijk vind ik dat, een dagje verpozen, spelen en inspiratie opdoen!


De eerste uitdaging voor mij was het overwinnen van mijn "witte-pagina-vrees". Lastige handicap, maar ik blokkeer vaak als er zo'n mooi nieuw boek (ik had natuurlijk een aanschafje gedaan) leeg voor me ligt.Enfin, het is dus een kwestie van doen en gaan! Met spray-inkt en stencils!
Lia was afgelopen zaterdag de "juf" en als uitdaging had ze gekozen voor Journaling & Lettering. Helemaal een schot in de roos voor mij!

Kijk mij eens lekker bezig :-)


Er was een mooie hand-out met voorbeelden van Pinterest
detail
Morgen nog wat meer resultaten!
woensdag 9 oktober 2013

Beetje bezig met ... een award en mezelf!


Wauw! Ik heb een prijs gewonnen!! De Liebster Award, een virtuele prijs die als doel heeft om beginnende bloggers en hun weblog beter te leren kennen, door hen te laten antwoorden op 11 vragen. Daarna nomineert de winnaar 11 andere bloggers en stelt weer 11 nieuwe vragen.

Uiteraard ben ik zeer vereerd en blij! Dankjewel Rensina! Het is altijd een fijn idee dat anderen mijn blog leuk vinden om te lezen en te bekijken. Maar om andere bloggers te selecteren voor een nominatie?! Dat lukt me niet hoor! Dat zijn er veel te veel, ik weet er wel meer dan 11! En ik kan niet kiezen :-). Er zijn zoveel leuke blogs op het wereldwijde web! Dus daarom draag ik de nominatie op aan al mijn volgers en medebloggers!! Bij deze! :-D

En de vragen van Rensina zal ik natuurlijk beantwoorden :-) Het is wel veel tekst hoor! Je kunt ook besluiten hier gewoon te stoppen. :-) Bij Round Robin boekjes zitten altijd een aantal pagina's om jezelf te introduceren. De foto’s hieronder zijn van mijn laatste 2 boekjes en geven een goede samenvatting van onderstaande tekst…


 


En hier de antwoorden:

1. Wat doe je in het dagelijks leven en wat zijn je hobby's?
In het dagelijks leven ben ik de vrouw van de Man hier in huis, ben ik de mama van 3 prachtige dochters (nu 9, 7 en 3 jaar) en ben ik collega op een financiële afdeling. Daarnaast ben ik ook nog dochter, (schone) zus, tante, vriendin, buurvrouw en klassenmoeder. En als die functies allemaal vervuld zijn en er blijft nog tijd over, vul ik die met creatief bezig zijn, internetten, sporten en slapen :-)

2. Waarmee/waarbij kun je nou echt je creativiteit kwijt?
Mijn creatieve interesse is heel groot, ik vind zoveel leuk – daar is mijn blognaam ook van afgeleid: beetje bezig met van alles en nog wat – en ik kan slecht kiezen. :-)  Ik doe het meeste met papier: kaarten maken, boekbinden & kartonnage, papierknippen, origami, collages maken, boekselen, artjournaling…. Maar ik guts ook zelf stempels, ik schilder, teken en doodle wel eens wat, ik heb aan keramiek en mozaïek gedaan, ik weet hoe mijn naaimachine werkt en ook mijn fotocamera, ik heb nog box met draadjes om te borduren….  Eigenlijk is het overkoepelende van alles toch wel mijn liefde voor letters. Bij bijna alles wat ik doe op creatief gebied, verwerk ik toch wel de 26 tekens van het alfabet.

Kalligrafie en Letteren, dat is echt mijn ding :-). Ik ben autodidact zoals ze dat noemen, ik heb het mezelf geleerd. Volgens mij kreeg ik op mijn 15e mijn eerste pennenset (en dat is dus al heeeel lang geleden) en heb ik in de loop der jaren cursussen gevolgd bij Lense Elsinga en Evert van Dijk en workshops gedaan met Elmo van Slingerland, Babs van der Graaf, Michel d’Anastasio, Gerda Drop, Trudie Demoed, Wim Gesink, Carry Wouters, Mary Koperdraat, Margreet Wanst, om er maar een paar in willekeurige volgorde te noemen.
Kortom: cijfers zijn mijn werk en letters mijn hobby en daar kan ik mijn creativiteit goed in kwijt.

3. Waarom ben je gaan bloggen?
Van alles wat ik maakte en weggaf, maakte ik foto’s. Ik heb mapjes vol op de computer. Maarja, het is veel leuker om het te laten zien, en mijn familie- en vriendenkring weet onderhand wel zo’n beetje wat ik maak :-s. Dus om één en ander gestructureerd vast te leggen en te laten zien, heb ik vorig jaar de stap gezet om een blog te beginnen. Ik vind het nog allemaal heel spannend, want ik vind het best (nog steeds) eng om mijn werk te showen. Maar de – veelal positieve – reacties zijn onwijs gaaf en helpen wel. Ze geven me de moed om door te gaan. En het lijkt ook wel of ik er creatiever van word :-).4. Wat zou je het liefst elke dag willen eten?
Gezond! Want ook bij mij gaat elke pondje door het mondje! Sport en ik zijn geen vrienden, toch probeer ik twee keer in de week een rondje te lopen. Gezond leven en eten met de schijf van vijf, je kent het wel maar dropjes en chipjes vind ik ook zo lekker!


5. Wat vind jij een eng beest?
Daar moest ik even over nadenken. Laten we het erop houden dat iets met meer dan 4 poten mijn voorkeur niet heeft.

6. Wat is je favoriete seizoen?
Lente! Omdat het nieuwe leven zo mooi zichtbaar wordt.
Zomer! Omdat we dan zo heerlijk buiten kunnen leven.
Herfst! Omdat er zoveel gezelligheid in zit en knutselen dan weer kan.
Winter! Schaatsen, ijs, wintersport en dito pret.
Help! Ik weet het niet!

7. Waar haal je je meeste hobby artikelen?
Uit de vuilnisbak? :-) Als ik iets weggooi denk ik vaak: heb ik dit nog ergens bij nodig? Daarnaast heb ik een kamer met rommeltjes, pennetjes, verfjes, draadjes en ander knutselspul. Ik heb dozen vol met losse papiertjes (“scraps” vind ik een veel chiquere naam) die ik ooit nog wel eens kan gebruiken (denk ik). En tenslotte zijn er dan nog winkels: die in het hobbysegment bezoek ik uiteraard graag, maar ook bij de grootgrutter, de doe-het-zelf-zaak, bij de steeds verrassende en altijd voordelige drogist en de AC-tion koop ik spulletjes….

8. Welke blogs volg je op de voet?
Pfjoei! Dat zijn er een heleboel, meer dan 100 en te veel om zo 1-2-3 op te noemen.
Er komt ooit een lijstje met door mij gevolgde blogs hiernaast in de kantlijn. Wordt vervolgd…..

9. Wat maakt je blij?
Blij ben ik wanneer degenen die ik liefheb blij zijn.

10. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Inspiratie? Ook weer breed begrip! Ik ben een enthousiast pinner, dus Pinterest is wel een favoriete plek. Daarnaast heb ik 3 planken met boeken over creatieve dingen. En verder word ik natuurlijk geïnspireerd door andere bloggers en kunstenaars. En ook door foto's, kranten, tijdschriften, de natuur, musea, mijn meisjes, een bepaalde vorm, het ritme van tegels op de stoep…. Ik zie altijd wel ergens iets in :-) 

11. Welk boek lees je momenteel?
Boek? Lezen? Daar kom ik toch helemaal niet aan toe? :-) Bovendien hou ik toch het meest van plaatjes kijken :-) Mijn creatieveboekenkast heb ik onlangs gepind, dus neem gerust eens een kijkje.

Zo, dit ben ik dus. Niet in het kort, want veel tekst en informatie. En als je tot hier gekomen bent, dan vind ik dat wel erg leuk om te weten! Laat je een reactie achter? Super!!
Dankjewel!

zondag 6 oktober 2013

Beetje bezig met ... knipkunst-stempels #2


 Zoals al eerder gemeld: de afbeeldingen voor papierknipkunst zijn uitermate geknipt voor het maken van stempels!

Afbeelding uit Knip-pers september 2013

De oplettende lezer ziet hier naast de tulpen de katjes van afgelopen vrijdag :-)
En ik heb er meteen maar wat Hollandse kaarten van gemaakt. Dat stuurt weer lekker weg!

vrijdag 4 oktober 2013

Beetje bezig met ... knipkunst-stempels #1

Knip-pers is het kwartaalblad van de Nederlandse vereniging voor Papierknipkunst.
 

Papierknippen is al eeuwen oud. En iedereen heeft het wel eens gedaan. Denk maar aan het knippen van kleedjes op de kleuterschool. Sinds april dit jaar is papierknippen dan ook opgenomen als immaterieel erfgoed op de wereldranglijst van de Unesco (een lijst met belangrijke tradities/ambachten/gebruiken die mensen niet verloren willen laten gaan, zie ook Volkscultuur.nl).
Dat papierknippen ook heel modern kan zijn, blijkt - naast dit tijdschrift - uit het werk van bijvoorbeeld Hannah Biemold, Gerlof Smit en Kyleigh, om maar snel wat van mijn favorieten te noemen.

Tot zover deze educatieve informatie. Nu over naar de praktijk met inspiratie gebaseerd op de knipsels uit diverse Knip-pers. En met - hoe thematisch op dierendag - pinguïns en poezen...
En ja, die beestjes hadden afgelopen zondag ook al. Horen blijkbaar bij de favorieten hier thuis :-)


Wat is de stempel en wat de afdruk? :-)


donderdag 3 oktober 2013

Beetje bezig met ... knopen en kaarten

Struinend over Pinterest kwam ik deze en deze leuke pins met knoopjes tegen. Ze zijn van Ankepanke.
En ik ging er ook mee aan de slag...

Eerst een beetje imiteren...
... dan variëren...
... en tenslotte zelf creëren!Dankjewel Anke!