Pagina's

dinsdag 25 augustus 2015

Beetje bezig met ... Zomer Challenge #4


Het is al weer een poos geleden, maar in juni plaatste ik de eerste resultaten (hier, hier en hier) van de kaartjes die ik maakte voor de Zomerchallenge 2015. Alle kaartjes zijn nu af. Aanstaande zaterdag is de reünie, dus ik heb nog precies tijd om de overige 41 te publiceren. Vandaag 21 tot en met 30.


# CZC21: Vlecht eens met papier
 

 Op Pinterest vond ik een idee. En deze is ook nog met een woordgrapje :-)

#CZC22: Je favoriete kinderboek


Dit is al jaren mijn favoriete kinderboek om voor te lezen, want de grapjes zijn voor volwassenen ook om te glimlachen :-)

Kolletje is een vrolijk en eigenwijs meisje. Eigenlijk heet ze Katharina Orselia Laetitia, maar dat is natuurlijk veel te lang. En daarom noemt iedereen haar Kolletje! Voor haar verjaardag krijgt Kolletje toversokken van haar lievelingstante en als ze die aan heeft, kan ze daarmee natuurlijk van alles....! Geschreven door Pieter Feller en getekend door Natascha Stenvert.Het stempeltje heb ik al eens eerder op dit blog laten zien. Klik hier.

#CZC 23: Gezicht / Gezichten


Dit gezicht is van Matisse. Ik ben naar de tentoonstelling geweest in het Stedelijk Museum in Amsterdam en ik vond zijn tekeningen - en met name die van overwegend vrouwen getekend met een paar lijnen - prachtig! Kijk hier voor een verslag van de tentoonstelling.
 
#CZC24: Rond/Cirkels 


Achtergrond is een staaltje behang uit een bouwmarkt. Letters zijn geschreven met een witte pen.

#CZC25: Gebruik een foto


Dit beeld staat in de tuin van mijn ouders. De foto en tekst hebben we gebruikt bij het overlijden van mijn mams in 2012, maar toen schreef ik hem niet zelf. Nu wel :-). Het beeld is gemaakt door kunstenares Marga Hessels, over haar schreef ik ook eens een blogje.
 
#CZC26: Tijd


Deze tekst is zo ontzettend van toepassing op mezelf.... Ondergrondje is een kladje van een gelliplate.

#CZC27 Teken/schilder een fantasiefiguur


Dit monstertje is getekend met behulp van dobbelsteen-tekenspelletje: de dobbelsteen bepaalt dan wat je tekent. Echt een aanrader om te doen. Met of zonder kinderen :-)

#CZC28: Maak zelf een stempel en gebruik deze
 

Al jaren snij ik mijn eigen stempels. Klik maar eens op het label stempels, hier rechtsboven, dan vind je mijn gegutste stempels. Met een gutsje en een gum, het is onwijs leuk om te doen.

#CZC29: Poëzieplaatje


Gedichtje van Toon Hermans. Plaatje van Marjolein Bastin. Ik heb nog een hele verzameling van dit soort plaatjes, maar poëzie-albums zijn helemaal niet meer in.....Helaas.

#CZC30: Vingerverven


Tja.  En toen was ik dan op vakantie in Frankrijk en maakte ik deze opdracht. Vingerverven met aquarelverf, dat was best een uitdaging :-)
De tekst is een liedjes dat het Mini-meisje afgelopen jaar op school leerde en dus bij deze vastgelegd :-) Leuk dat je tot hier kwam kijken. Morgen de volgende 10!

2 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Ik vind ze mooi! Die met de oogjes laat ik mijn middelste zoon zien, wat een geweldige boodschap!

Nicole Orriëns zei

Wat bijzonder eigenlijk, hoe een paar lijnen een gezicht vormen!

Huisvlijt

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!