Pagina's

zondag 14 juni 2015

Beetje bezig met ... workshop handlettering

Mooi detail op de camping en let op de zichtbare frisse wind :-) (foto van S.)
Samen met mijn vriendin S. (Samplicity) heb ik gisteren deelgenomen aan de workshop Handlettering die Martine (Studio Suikerzoet) gaf op Camping 3 Akers. En ondanks de reistijd - ik deed er 2x zo lang over vanwege werk aan het spoor - en de frisse wind die door het Noordhollandse landschap wapperde - waar we dus tegenin fietsten - was het een superdagje uit!

Zo'n bordje alleen al waarop heel positief een iets niet wordt toegestaan. En bovendien top geschreven!
De camping ligt op een eiland aan het Alkmaardermeer, in de buurt van mijn geboortegrond; dus dàt alleen al was heerlijk! Alles op de camping ziet er heel verzorgd uit (kijk op de site even naar de toffe pipo-wagens!) en er is echt gelet op de details. Daar hou ik van :-)De workshop was goed en gezellig met thee en zoetigheid. Martine vertelde als inleiding iets over letters en lettertypes. Niet te veel, want het belangrijkste is het plezier door zelf aan de gang te gaan. Doordat ik zelf al zoveel met letters bezig ben, zou je je af kunnen vragen of ik daar wel op mijn plek was? Maar dat viel echt mee hoor. De lol zat hem natuurlijk in het dagje uit met mijn vriendin, maar ik steek er toch ook altijd wat op - tips over papier, ideetjes, enzovoorts. - en daarnaast is het gewoon heel ontspannen om een middagje bezig te zijn met schrijven, tekenen en gummen. :-)

Resultaat voor het gummen.....
Mijn persoonlijke uitdaging van de dag zat hem in de comfortzone, en juist om daarbuiten te gaan. :-)  Ik heb dus ook andere lettertypes gebruikt als waar ik normaal mee schrijf en ook de lay-out vond ik spannend. Overigens is dat "buiten de comfortzone treden" gedeeltelijk gelukt: Toen we de resultaten anoniem aan het thuisfront lieten zien, kon men direct zien van wie welk resultaat was, omdat mijn postertje zo strak was. Ik zal het maar als compliment opvatten dat ik een eigen stijl heb :-)


Kortom, het was een topdag! Op Samplicity schreef mijn vriendin ook over deze dag en zie je ook haar - goed gelukte - eindresultaat. En voor de volledigheid hier nog een extra linkje naar Studio Suikerzoet op Facebook.

4 opmerkingen:

Miranda V zei

Wat een geweldig leuk resultaat. Heerlijk toch, zo een gezellig dagje met een vriendin. En of je nu al vaker met letters bezig bent of niet, zo een workshop is altijd leuk om te doen.

Rensina Steursma zei

Dat lijkt me ook nog eens leuk, zo'n workshop handlettering volgen.
Lijkt me mooi om eens te leren.
Je poster is goed gelukt.
Groetjes, Rensina

Ageeth Mooij zei

:-)
Het plezier straalt er vanaf!

Nicole Orriëns zei

Fijn zo'n dagje uit waarbij je ook nog nieuwe dingen leert over iets wat je graag doet!

Huisvlijt

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!