Pagina's

vrijdag 2 mei 2014

Beetje bezig met ... whimsical lettering

Onlangs kocht ik een boek: The Art Of Whimiscal Lettering van Joanne Sharpe.
En ik ben er zo blij mee!

"De Kunst Van Het Curieus Beletteren is een kunstzinnig instructieboek over het maken van gestileerde lettertypen en van expressieve kunstwerken met persoonlijke handschrift vaardigheden". Zo vertaalt Google de beschrijving :-)

Qua letters schrijven schaar ik mezelf niet meer onder beginneling (hoewel er weer een aantal leuke nieuwe varianten in het boek staan!). Maar nieuwe inspiratie en inzichten zijn altijd welkom natuurlijk. Joanne demonstreert 20 technieken, ook een beetje als verschillende opdrachten. Ik had net dit duwtje weer even nodig, want ik word weer helemaal blij van letters schrijven!

Bijkomend leuk is dat er ook een FB-pagina bestaat en dat iedereen daar haar ("zijn" is hier niet van toepassing voor zover ik het zie) resultaten laat zien. Joanne geeft er ook opdrachten tussendoor. De eerste was om een Lettering Journal te maken. Dus dat deed ik, dit is de voorkant:


Met een ringband bond ik het boek. Van bewerkt papier dat ik nog had. Ooit eens gemaakt en nog niets mee gedaan. Zoals bijvoorbeeld deze:Daar komen dus letters op. Wacht maar af :-)

En ja, dat ik de slag te pakken had, dat had je natuurlijk aan de blogheader al gezien :-)

1 opmerking:

Miranda V zei

Echt zo gaaf dat je dit zo mooi kan. Super leuk ook, de variatie. Ik vind je blogheader ook erg leuk. Vrolijk, leuke opzet en gezellige kleuren!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!