Pagina's

maandag 26 mei 2014

Beetje bezig met ... Kattenkunst!

Op school hebben de meisjes op dit moment een project over kunst. Erg leuk. Ze maken zelf het één en ander, leren over schilders en kunstenaars (wat is kunst nou eigenlijk?) en zijn op pad geweest naar de bioscoop en het Kröller-Müller-museum.

Geheel toevallig was deze week ook de Open Atelierroute in ons dorp. Fietsend hebben we een aantal kunstenaars aangedaan die hun atelier open hadden gesteld. Eén daarvan was Sonja Kemp. De meisjes vinden haar schilderijen met katten prachtig - er hangt er ook eentje op school vanwege het project - en blijkbaar waren ze helemaal geïnspireerd. Terug op de fiets werd al aangekondigd dat er geschilderd moest gaan worden.... En zie hier de resultaten:

Maxi-meisje maakte een schilderij voor haar tante (en oom) die onlangs verhuisde van een schip naar een huis op de vaste wal. Nino en Luna zijn haar 2 katten en het schip heeft de naam van een sterrenbeeld. Inderdaad, Orion, zie rechtsboven :-)


Midi-meisje was helemaal weg van Annabel, een (uiteraard!) roze kat met een rood rokje aan :-)Wat ik zelf heel gaaf vond aan de schilderijen van Sonja is dat ze het bij sommige een beetje 3D maakt met wat glimmers. Dat was natuurlijk helemaal in het straatje van het Midi-meisje!


Gisteren hebben we het zwarte katten-schilderij naar het nieuwe huis van tante gebracht. Maxi-meisje had een feestje van haar BFF en kon niet mee, dus het cadeau werd voorzien van een kaart, waarop uiteraard bronvermelding van het idee...


Kortom: we hadden weer een top-middag. Sonja, dankjewel voor de inspiratie :-)

1 opmerking:

Rensina Steursma zei

Wat een superleuke schilderijtjes!
Is ook heel leuk voor op de kinderkamer.
Je dochters kunnen ook al goed tekenen/schilderen zeg!
Lieve groet, Rensina

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!