Pagina's

zaterdag 30 november 2013

Beetje bezig met ... Photochallenge November #3

Vandaag is de laatste dag van de maand en daarom hieronder de laatste 10 foto's van de foto-uitdaging van november, van het blog van Melissa.

Het idee van één foto per dag heb ik laten vervallen. Dat was een té grote uitdaging voor mij en niet haalbaar. Mijn eerdere serie foto's van 10 vindt je hier: Antwerpen en de Efteling.
Deze serie hieronder noem ik Thuis :-)

*  Dagelijkse gewoonte *

Sinds ik in juni van brood bij het ontbijt ben afgestapt, is dit mijn dagelijkse begin van de dag: 
250 gram yoghurt, wat gedroogde abrikozen in stukjes en een handjevol noten en/of pitjes.


 * Wat zit er in mijn zak? *

 
Afgelopen maandag met mijn zus een wandeling gemaakt tijdens onze lunchpauze.Veel te gezellig, dus veel te lang, maar dat terzijde. En tijdens het lopen kan ik het niet nalaten om dan wat stenen - die er mooi uitzien - op te rapen. Wellicht kan ik er ook nog iets mee, net als hier. Waar Minnie Mouse vandaan komt, weet ik niet meer, maar daar kan ook vast nog wel eens wat mee. :-)


* Zelfportret * 

De meisjes mochten vrijdag zelf pizza maken. Ze maakten een portret van ons, en dit ben ik.
Niet helemaal een zelfportret, maar dat komt nog, dat was nu een stapje te ver.....
De andere salami linksboven is overigens papa, samen waren we 1 pizza :-)


* Verborgen camera *

Dit is mijn nieuwe camera! Nog geen week oud. En half verborgen onder mijn zelfgemaakte - en in 5 minuten in elkaar geflanste gezette - telefoonhoesje. Met 8 megapixels! Met wifi, gps, what's app en nog een heleboel andere slimme functies. En oja, je kunt er toevallig ook mee bellen, ik heb net vanmorgen mijn tegoed weer opgewaardeerd. :-)
De foto is wat bewogen, laten we het er op houden dat het ontdekken van de mogelijkheden nog heel spannend is :-) 


* Ogen *

 Van wie zouden deze ogen nou zijn? Kerstman is NIET het goede antwoord :-)
Andere vraag is, waar hangt-ie? Wellicht dat ik dat nog eens laat weten :-)


* Dichtbij *

Drie pakjes van heel dichtbij 
voor drie meisjes van mij.
Eigenlijk drie meisjes van ons, maar dat rijmt niet ;-)


* Zwart Wit *

Labels met stempels. All made by me :-)
Laatste foto in dit subthema :-)


En toen kwamen de lastigere onderwerpen..... :-(

* Contrast *

 
 Dit beeld maakte ik van klei in 2008. Het staat nu naast een lampje op de piano. :-)
Qua contrast misschien een beetje overbelicht, door dat lampje, maar niet onaardig al zeg ik het zelf.


* Bokeh *
 
In dit thema heb ik me even moeten verdiepen. Bokeh heeft te maken met scherpte-diepte. Ik heb wel eens een foto gemaakt waarbij het per ongeluk lukte. Nu ik er echter in het kader van deze uitdaging mee bezig was, lukt het niet zo gemakkelijk :-( Dit was het beste resultaat, maar ik had er meer van verwacht. De achtergrond is nog veel te scherp en mijn lampjes zijn niet in de vorm van sterretjes, wat wel de bedoeling was. Gelukkig komt er straks weer een kerstboom in huis - lees: veel lampjes - en kan ik me opnieuw uitleven!


 * Liefde *

Kijk, dit is het sterretje dat ik geprobeerd had voor de lens te plakken (ik had ook al een hartje en een ruitje geprobeerd!) voor het bokeh-onderwerp. Daarnaast heb ik een hele lange sluitertijd gebruikt (ook bokeh-probeersel). Daardoor is de foto heel vaag geworden. Maar ik zie er nog wel heel vaag de ogen en de lach van Mini-meisje in! Als dat geen liefde is? :-)

Tot zover de uitdagingen van november. Het was leuk om mee te doen, zoals ik al schreef, ik keek toch anders naar dingen met in mijn achterhoofd de onderwerpen van het foto-lijstje. Ik ga zo een linkje plaatsen op het blog van Melissa, om haar te bedanken voor de lol die ik heb gehad :-)

Achteraf bezien heb ik toch wel duidelijk de moeilijkste onderwerpen voor het laatst bewaard. Maar niets menselijks is mij vreemd, want ik zag bij de Sierkip - door haar werd ik getriggerd, dankjewel nog! - dat zij dat ook een beetje had. Kijk even op haar blog, zij heeft ook mooie plaatjes gekiekt.

En gelukkig is er een herkansing!! En kan ik het opnieuw proberen! En jij ook!
Want binnenkort start er namelijk een nieuwe uitdaging:

 laat de winter maar komen

Een winterfotojacht! Met 15 opdrachten (en 3 bonus tracks!) om tijdens het winterse jaargetijde te fotograferen. En ook hier gaat het om onverwachte plaatjes schieten, creatief omgaan met thema's, (beter) leren hoe je toestel werkt en het plezier in het maken en bewerken van de foto's. en om natuurlijk aan het einde elkaars foto's te bewonderen. Kortom, het gaat om de lol en creativiteit!

Kijk gauw op het blog en doe mee, het wordt hartstikke leuk!
En ik heb zomaar het idee dat ik dat nog wel een paar keer zal schrijven :-)

3 opmerkingen:

Melissa zei

Oh dat ziet er leuk uit, super leuke foto's.. ja zoals mijn regels zeiden, er was geen regel, je moest gewoon 30 fotos hebben, ik zit op dit moment nog éné achter dus niet aantrekken zou ik zo zeggen:) super leuk je zelfportret! Ik ga je blog volgen!

Moon zei

Superleuke foto's weer!! Ook leuk dat je nu weer 10 foto's met het thema thuis hebt gemaakt en ook nog in de sfeer van de tijd van het jaar, heel goed! Je zelfportret is errug grappig :) Dank voor je linkje, dat waardeer ik heel erg! En dan een nieuwe uitdaging... Dymphie had al begin november gevraagd of ik mee wilde doen, maar ik wist het nog even niet. Nadat ik gisteravond laat even gespiekt heb op de Winterfotojachtblog weet ik het wel, ik ga meedoen!
Ik begin met volger worden, dan zie ik vanzelf wat ik nog meer moet doen. Leuk!

Dymphie zei

weer leuke foto's en leuke verhalen erbij! Dank je wel voor de reclame voor de winterjacht, er zijn al deelnemers, leuk :)

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!