Pagina's

donderdag 30 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... post #4

 
Het is zomervakantie. Ook voor dit blog. Vandaar wat "makkelijke" postjes met foto's die eens gemaakt zijn, maar nog niet vertoond. Deze week: zelfgmaakte kaartjes.


Postcrossing doe ik al een poosje. Ik doe het al een poosje en vind het leuk om te doen. Eén van mijn eerste kaartjes was naar Bertiebo, - toen ik nog geen blog had en zij al wel - en tegenwoordig  leest ze hier ook mee :-)


Het concept is je een kaartje stuurt naar een adres dat je via internet verkregen hebt. En als de ontvanger de code heeft geregistreerd, krijgt een ander in de wereld jouw adres om je een kaart te sturen.


Je stuurt dus kaarten over de hele wereld en krijgt ze ook weer van overal terug. Soms hele mooie - in mijn profiel heb ik wat voorkeuren opgegeven zoals kaarten met letters, met illustraties uit kinderboeken en met kunst - soms ook de standaard multiviews of het plaatselijke kasteel. Ook leuk en bovendien zit er dan vaak wel weer een prachtige postzegel op!


Uiteraard probeer ik veel kaartjes zelf te maken (omdat ik het leuk vind en oké ook eerlijk: het scheelt in de kosten), ik stuur echter ook gekochte of gekregen exemplaren in lijn met de wens van de ontvanger. En bijkomend persoonlijk voordeel voor mij is natuurlijk dat  ik me helemaal kan uitleven op het schrijven van de enveloppen. :-)


2 opmerkingen:

Bertiebo zei

Nou zeker lees ik hier mee. Leuk! (En Postcrossen doe ik ook nog steeds!)

Melissa zei

Ik hou van postcrossing, alleen heb ik laatste tijd geen kaartje gekregen, ondanks dat ik er heb gestuurd! :(

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!