Pagina's

zaterdag 18 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... vroeger werk #6

Het is zomervakantie en de meisjes hebben geen school. Mijn blog is ook even met vakantie en daarom - in ieder geval - op doordeweekse dagen foto's die "maar bleven liggen" in de mapjes op de computer.  Deze week: werkjes van vroeger.


Les in kalligrafie kreeg ik van Lense Elzinga en Evert van Dijk. Bovendien was/ben ik geabonneerd op het tijdschrift Letterpalet (voorheen Letters & Letters, voorheen De Letterberg) en ben ik lid van de verenigingen Mercator en Scriptores, die ook een tijdschrift uitgeven. Daar worden ook regelmatig workshops aangekondigd.

Hierboven een oefening uit de workshop Schrijven op rijst papier onder leiding van Mary Koperdraat. Rijstpapier is doorzichtig, dus laagjes over elkaar heen zijn het mooiste. Ik weet niet meer precies hoe lang geleden het is geweest. De workshop was in Oosthuizen, dus waarschijnlijk rond 1999?


Bij Mercator kreeg ik les van o.a. Wim Gesink (Capitalis Quadrata - augustus 2003), Michel d'Anastasio (Cola-pen-schrift - januari 2005) en Margreet Wanst. Zie hierboven een kladwerkje met uncialen uit de les van Trudie Demoed (Uncialen - februari 2005).Het rijtje leraren kan vervolgd worden met Babs van der Graaf (oktober 2005, april en november 2006) en Elmo van Slingerland (Lettertekenen - oktober 2007). Hierboven mijn resultaat van zijn workshop. De maandag na de zaterdag van de workshop lag ik in het ziekenhuis met een - waarschijnlijk - acute longembolie. Gek toch dat je sommige herinneringen aan andere gebeurtenissen kan ophangen.


Hier nog een resultaat van een workshop van Carry Wouters (Laagjes - september 2012) met plaatjes uit de Happinez, gecombineerd met inkt en verf. En tenslotte heb ik ook nog letter-workshops gevolgd bij Wilbert Wegman (3D letters - oktober 2012) en  Merel Schouman (Achtergrond & Tekst - september 2013, klik hier). Ik denk dat ik nu wel compleet ben... :-)


En tot slot nog de resultaten van een workshop Schrijven op canvas van Gerda Drop, ik denk uit 2007 (ik gaf nog borstvoeding, ook zo'n rare herinnering :-s), waar ook de bovenste foto van dit blogje bij hoort (Hij hangt nog steeds bij mijn paps in de keuken en heb ik toen speciaal voor mijn mams gemaakt). Deze twee kleintjes (30 x 10 cm) hangen nu op onze slaapkamer en zijn geschreven met een trekpen. Leuk om nu terug te zien dat mijn handschrift zich ontwikkelt, maar dat de basis er toen al in zat.

Tot zover werkjes en lessen van vroeger. Volgende week een ander onderwerp in de zomervakantie.

2 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Ook geen wonder dat je kalligrafie echte kunst is. Oefening (en aanleg) baart...
Mooi!

Moon zei

Mooi!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!