Pagina's

dinsdag 14 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... vroeger werk #2

Het is zomervakantie en de meisjes hebben geen school. Ik hou met mijn blog ook een beetje vakantie en pak even mijn rust, zodat ik na de vakantie weer fris en fruitig de draad kan oppakken. Tot die tijd elke doordeweekse dag een greep uit de foto's die "maar blijven liggen" en nog niet gepubliceerd zijn alhier.....  Deze week: werkjes van vroeger.Gisteren schreef ik al: van de allereerste beginperiode van mijn letters is maar weinig bewaard gebleven. De oorzaak is de brand in mijn ouderlijk huis in 1991. Mijn eigen poëzie-albums zijn daar helaas ook bij verloren gegaan. Hierboven een foto uit het album van mijn vriendinnetje van toen (en nu nog steeds!). Erg leuk om terug te zien, ik vermoed dat het rond 1978 geschreven is. Ik weet nog dat ze heel "boos" was omdat ik geen echt poëzie-plaatje had gebruikt, maar een voorkant van een uitnodigingskaartje. Ik vond het destijds blijkbaar een leuk plaatje (en nu nog steeds!).En hier nog een stukje tekst van mijn hand uit 1991 in het album van mijn zusje. Blijkbaar duurde het even (ze was toen 10 jaar en had het plaatjes alvast zelf geplakt) voordat ik "tijd" gevonden had om een stukje te schrijven. Mijn gewone handschrift is de afgelopen 24 jaar heel stabiel gebleven, want eigenlijk schrijf ik zo nog steeds.

Poëzie-albums zijn eigenlijk niet hip meer, vriendenboekjes zijn het tegenwoordig allemaal. Mocht je nog een album bezitten en je weet dat ik een versje heb geschreven, dan zou ik het leuk vinden als je me een scan stuurt!

3 opmerkingen:

Rensina Steursma zei

Wat leuk zeg om zo alle 'schrijf' herinneringen op te halen.
Leuk om alles zo terug te zien lijkt me.
Groetjes, Rensina

Nicole Orriëns zei

Leuk zo'n poezie album! Ik heb de mijne ook nog ergens liggen : )

Huisvlijt

Moon zei

Wat een jeugdsentiment, heel leuk om dit te zien! Wat jammer dat je dit soort dingen kwijt bent door een brand. Je kon al mooie lekkers maken in 1991, knap!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!