Pagina's

maandag 20 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... kunst en knutsels in huis #1

Het is zomervakantie en de meisjes hebben geen school. Mijn blog is ook even met vakantie en daarom - in ieder geval - op doordeweekse dagen foto's die "maar bleven liggen" in de mapjes op de computer.  Deze week: kunst en knutsels in huis.


Onlangs ging er hier in huis een nieuwe fase in, de commode ging eruit. Best even een emotioneel momentje :-) Ruim 11 jaar geleden verzamelden we zelf een baby-uitzet van Marktplaats en het Zweedse woonwarenhuis. De meubeltjes werden door de Man in huis ijverig in combinerende kleuren geschilderd. Het wiegje is onlangs door mijn zusje verkocht, het ledikantje hebben we doorgegeven aan een nicht die oma werd en het kastje is weggeven. De commode was het sluitstuk en is wordt nu gebruikt door Antonie. :-)Boven de commode hingen giraffen van Dick Bruna, die ik toen uit triplex gezaagd had en geverfd met dezelfde kleuren verf. Ik vroeg me toen nog af of de verflucht (op terpentine basis) schadelijk zou zijn voor de ongeboren baby. Tot op heden overigens nog niets van gemerkt :-)

 

Het triplex zaagde ik grof voor met een decoupeerzaag. Dat maakte best herrie. Aan het schoppen van de baby in mijn buik, was dat daar ook geen prettig geluid. Tot op heden heeft het Maxi-meisje een hekel aan harde geluiden :-)
 De baby-uitzet was unisex gemaakt, dus voor een jongen of een meisje. Uiteindelijk heeft ook het Midi-meisje in hetzelfde kamertje geslapen. En toen we gingen verhuizen en nog een Mini-meisje kregen verfden we de muren in het nieuwe kamertje groen (het vorige was het oranje).En ook dit werkje is van mijn hand. Ijverig geborduurd in afwachting van onze eerste baby. Het lijstje hing boven de commode en alledrie hebben ze er de dieren en hun geluiden van geleerd. Nu zijn ze er te groot voor. Maar ja, wegdoen is ook zo wat. Heb jij nog een idee?

3 opmerkingen:

Ageeth Mooij zei

Van je borduurselfoto zou ik mooie afdrukken laten maken voor in de fotoalbums/bewaardozen van alle kinderen.
En verder bewaren voor de logeerkamer van de kleinkinderen :-)

Bertiebo zei

Ja ik zou het ook bewaren voor kleinkinderen. Ik heb nog maar 1 kleindochter, maar de merklap die ik voor mijn dochter borduurde toen ik van haar in verwachting was, hangt nu mooi te zijn in mijn kleindochters kamer. Ik wilde eerst een nieuwe maken, maar ik vond de oude zo leuk dat ik naam en datum er af heb gehaald en vervangen door de nieuwe naam en datum. Groot succes!

Moon zei

Weer eens wat anders dan standaard roze of blauw, leuke kamer in leuke kleurtjes!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!