Pagina's

vrijdag 24 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... kunst en knutsels in huis #5

Het is zomervakantie en de meisjes hebben geen school. Ik hou met mijn blog ook een beetje vakantie en neem even rust na een eindsprint! Tot de scholen beginnen elke doordeweekse dag - en soms ook in het weekend - een greep uit de foto's die "maar blijven liggen" en nog niet gepubliceerd zijn alhier.....  Deze week: kunst en knutsels in huis. 
Vandaag is de woonkamer aan de beurt. Toen we nog in de Zaanstreek woonden, waren we lid van de kunstuitleen. Elke maand een nieuw schilderij aan de muur. Echt ook heel fijn als je pas samenwoont en elkaars smaak nog niet helemaal weet ;-) Toen we verhuisden hadden we met al dat lenen een tegoed opgebouwd, waarvan we onder andere deze slang kochten. (En ook een zeefdruk van Jan Wolkers, maar dat ben ik vergeten te fotograferen...).


De slang is overigens gemaakt door kunstenaar Niloc Pagen.Dit plaatje is al eens eerder langs gekomen, in een blogje over klaprozen: De Man in huis kwam voor wijn werk vaak in Finland en nam eens een lap stof van Marimekko mee naar huis. Bij de AC-tion kocht ik een canvas en daar is het omheen gespannen. De vis is oorspronkelijk een onderzetter.


Ook uit Finland. Dit is een vaas, de Aalto van Iittala. Hij ligt op zijn kant, want dan valt het licht er het mooiste door heen, vind ik ;-) Rood glas is vrij kostbaar om te maken, dus de meisjes mogen niet te dicht in de buurt komen...


Dat ik fan ben van het tijdloze Scandinavische glaswerk van Iittala - en de Man in huis ook, want hij neemt het mee ;) - blijkt ook uit de verzameling waxinelichtjes. Hier heb ik ze voor de foto even op elkaar gezet.


Maar als ze branden ziet het er geweldig uit door al dat licht met kleur. In dit geval gaat "Less is more" niet op!


Deze jongens staan ook al een poosje bij ons in huis. Ter herinnering aan het feit dat we er ooit geweest zijn, op deze afgelegen plek op aarde (maart 2003).

 

Deze papagaaien vallen in de categorie impuls-aankopen. Ik zag ze eens staan bij de plaatselijke schoenenwinkel (hoezo branche-vervaging?) en ze pasten qua kleur zo mooi in ons interieur, dat het duwtje van mijn zusje net de aansporing was om ze te kopen.


Dat ik een allergie heb voor katten zou je niet zeggen hè? (Ik ook niet, maar ik heb een heel Pinterest-bord vol!). Deze poezen schilderde ik in 2006 en werd geinspireerd door Lili Safari (ik kan helaas geen oorspronkelijke link meer vinden).

 
 


En toch nog wat letters hier! Toen we hier kwamen wonen, hingen er gordijntjes voor het raam. Dat wilde ik niet. En met luxaflex en rolgordijnen had ik qua vettigheid ook geen goede ervaringen. Maar ik wilde wel af van de inkijk en de vervelende spiegeling 's avonds. Daarom koos ik voor deze oplossing met plakfolie. En het is ook heel gemakkelijk: iedereen weet altijd waar de afwas heen moet ;-)

1 opmerking:

Moon zei

Goeie smaak hebben jullie! Ik ben ook fan van Iittala, heb ook 2 van die waxinelichtjes, de vaas zou ik wel willen hebben ;) Wat een goed idee om die mooie print op stof van Marimekko (ook fan van:) op canvas te spannen, kan dus heel goed aan de muur. Ook die letter op het keukenraam vind ik een goed idee, net even anders!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!