Pagina's

woensdag 22 juli 2015

Beetje zomervakantie met ... kunst en knutsels in huis #3

Het is zomervakantie en de meisjes hebben geen school. Mijn blog is ook even met vakantie en daarom - in ieder geval - op doordeweekse dagen foto's die "maar bleven liggen" in de mapjes op de computer.  Deze week: kunst en knutsels in huis.


Vandaag staat in het thema keramiek. Deze dame maakte ik in 2008 van chamotte klei, met een ruw pikkeltje erin.


's Avonds bij een lampje ziet ze er zo uit.


Ook van klei, deze 3 meisjes. Gemaakt in 2009, toen ik in verwachting was van het Mini-meisje, dus het meisje met de krullen is een beetje unisex.


Ik ben blij dat ik er een foto van heb, want het beeld is er helaas niet meer. Ongelukje door een combinatie van meisjes met een bal in huis. Oeps...Van klei-jen en keramiek kreeg ik de smaak te pakken en heb een paar jaar een klei-cursus gevolgd bij een atelier in ons dorp. Daar maakte ik onder andere deze vaas. En letters blijven mijn ding, zoals je ziet.In dat atelier kon ook klei gedraaid worden. Dit is mijn eerste potje. Heel schots en scheef :-)


En dit zijn hele kleine potjes, ook door mij gedraaaid. De wasknijper erbij is om de grootte aan te duiden.Tenslotte nog 2 sierwerkjes. De hartjes maakte ik van restjes. En het reliëf was een opdracht voor mijn opleiding Creatieve Handvaardigheid (2009) en is gemaakt van witte en zwarte klei.

2 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Ik vind dat bovenste beeldje van de knielende vrouw echt heel erg mooi. Knap dat je dit zelf kun maken!

Huisvlijt

Moon zei

Wat ben jij mega creatief!! Mooie keramieken!!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!