Pagina's

vrijdag 11 januari 2019

Beetje bezig met ... jaaroverzicht 2018 #3
In januari kijk ik terug naar de plaatjes van vorig jaar. Het thema vandaag is GELLIPLATE.
Vorig jaar januari gaf ik een workshop met de gelliplate aan mijn letter-vrienden (lees: mede-cursisten in  de kalligrafielessen bij Mary Koperdraat).Er was een heerlijk koek van de bakker in Spakenburg om de pret te verhogen. 


Allereerst maakten we de achtergrond-prints. Dat is echt een cursus in "Loslaten". Hoewel je probeert te sturen hoe de vormen en kleuren gaan lopen, kan dat helemaal niet, kiest de verf zijn eigen weg en is het elke keer weer een verrassing wat er onder het papier tevoorschijn komt. Zo fijn!Na het maken van de ondergronden, hebben we foto's ge-transfer-d. Raar woord is dat, maar het komt er op neer dat je een foto (geprint met een laserprinter en het kan ook drukinkt uit tijdschriften) op je gekleurde print afdrukt. Ik heb het al eens eerder gedaan. Daarover lees je hier.

Mocht je meer informatie over gelliprinten willen, zoek dan op YouTube even naar Birgit Koopsen. Zij is echt een kunstenares met de gelliplate.


Bij de foto's van de kraai en die van mijn ouders op ons huwelijk heb ik nog wat letters toegevoegd, wat lijntjes en wat washitape. Dat maakt het af.Mini-meisje houdt ook wel van een beetje kliederen en loslaten en wilde daarom graag eens printen.Grappig: de foto hierboven met kladjes en testen zat ook tussen de foto's bij dit thema. Je ziet het: ik gooi zelden papier weg. Alles wordt hergebruikt!Samen met Mini-meisje koos ik foto's uit tijdschriften om af te drukken op de gelliprints.

 
En bond ik uiteindelijk alle losse bladen tot een gekleurd boekje met allerlei soorten prints.


Tenslotte nog een voorbeeld van een afdruk met de gelli-plate: op houten bloemen lukt het ook.
Deze staan nu te pronken naast de oranje bank van mijn zusje :-) 
Er komt vast nog een keer een blog met kaarten en quotes gemaakt met al die mooie afdrukken....

Spelen met de gelliplate is niet moeilijk maar wel ontzettend verslavend. Wil je het ook eens proberen? Mail me en dan maken we een afspraak! Rechtsboven staat mijn mailadres en via Facebook en Instagram ben ik ook te vinden. 

3 opmerkingen:

Mariken zei

Wat een gezellige, vrolijke en kleurrijke post! Gelli-platen (is dat een werkwoord?) is zo gaaf, de resultaten zijn top! Logisch dat mini meisje dit leuk vindt. En grote meisjes ook! Fijn weekend!

Ageeth Mooij zei

Heerlijk, al die kleuren en combinaties. Zo’n workshop ‘loslaten’ is wel wat voor mij.

Sarah zei

Dat heb ik nu nog niet gedaan.
Ziet er wel leuk uit en dat lijkt me echt iets om samen te doen...

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!