Pagina's

woensdag 16 januari 2019

Beetje bezig met ... jaaroverzicht 2018 #8


Het ruimt al lekker op in mijn fotomapjes van 2018. In deze maand januari kijk ik terug naar wat ik vorig jaar deed. De aflevering van vandaag heet CREATIEF MET KINDEREN (dan niet mijn eigen meisjes, want die komen later nog aan de beurt ;) )


Net als vorig jaar (klik hier) hielp ik in juni van het afgelopen jaar mee bij het Kunstfestival voor Kinderen in ons dorp. Door het hele centrum stonden tenten waar kinderen hun creativiteit kunnen botvieren in tekenen, schilderen, dansen, zingen, bouwen, enzovoort.


Ik stond samen met kunstenares Monique Grolle in de tent met de grote witte dieren uit de  Bennekomse Beestenbende.


In onze tent mochten de kinderen een koe en een varken beschilderen met kleine schilderijtjes, op een schildpad doedelen (zentangle noemt men dat tegenwoordig) en handletteren op een hond.Als voorbereiding op het festival had ik vooraf een (Wallisch) geitje onder handen genomen en beschreven met "-gheid-woorden". Was het nou gekkigheid? Of juist een gekke geit? Hierboven zie je een filmpje van het geitje.

Mijn inspiratiebron was mijn oma. Zij schreef vroeger brieven naar ons vakantie-adres en dan besprak ze het wel en wee uit haar dorp: Dat was toch allemaal wat, al die "beroerde geit" (beroerdigheid).


Dit is de DIY-tent in Kinderdorp, op de avond voor de start :-)

Nog meer creatief met kinderen: Kinderdorp! Traditiegetrouw in de één-na-laatste week van de zomervakantie en in 2018 was ik er weer bij! In de DIY-tent, de creatieve tent, zat ik voornamelijk aan de tafel met handlettering.... Verrassend niet?

Er kon op hout geletterd worden of op papier.

Kijk die fanatieke koppies nou toch! Het was een groot succes.
Ik had voorbeelden gemaakt met quotes en alfabetten, op geel papier (uiteraard!) en die geplastificeerd.

Het allergaafste was nog dat aan het eind van de week de helft van mijn voorbeelden gejat was!!! Ja echt! Niet tof natuurlijk, maar als ik het omdenk en het positief zie dan is het eigenlijk een mooi compliment! En gelukkig had ik overal kopietjes van gemaakt, dus nieuwe voorbeelden zijn zo weer gemaakt.


En tussen de bedrijven door moesten er natuurlijk ook nog allerlei subopdrachtjes met letters uitgevoerd worden voor andere medewerkers.... :-)Het zal je niet ontgaan zijn dat geel de kleur van Kinderdorp is. Niet helemaal mijn kleur, maar die ene week per jaar dus wel. Ging jij vroeger ook naar (een) Kinderdorp?

3 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Leuk bezig allemaal! Dat enthousiasme .................

Mariken zei

Wat een toffe blogpost! Heel leuk om al de fotos’s te zien!

Sarah zei

Heel tof!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!