Pagina's

maandag 21 januari 2019

Beetje bezig met ... jaaroverzicht 2018 #11
Blue Monday is het vandaag. Vorig jaar plaatste ik blauwe kaartjes, dit jaar zijn het blauwe boekjes.

Zoals ik vorige keer al schreef, volgde ik in september afgelopen jaar een workshop foto-album maken bij Papierrivier in Amsterdam. Dus toen ik thuis was, smaakte dat naar meer.....


Heerlijk klusje vind ik dat: de kleuren van de buitenkant, binnenkant, concertina en draad uitzoeken en op elkaar afstemmen.


De concertina, dat is dat als harmonica gevouwen deel bij de binding, zorgt voor een mooie kopse kant van het boek, maar ook dat je het boek kunt vullen met foto's, omdat er wat ruimte ontstaat tussen de bladen (de katernen). Albums die je in de winkel koopt, hebben dat ook.


Dit prachtige Japanse papier met bloemetje kocht ik afgelopen jaar in Parijs, bij Adeline Klam.
Echt weer een snoepwinkel als je van papier houdt. En van Parijs :-)Dat ik een papierliefhebber ben, blijkt ook uit dit aqua-blauwe boek.
Het papier waarmee ik het linnen en de binnenzijde heb gedecoreerd is een oud papieren tasje van een speelgoedwinkel in Westzaan die niet meer bestaat......Te mooi om weg te gooien :-)Donkerblauw is een moelijke kleur om mooi op de foto te krijgen!
De katernen in dit boek zijn zwart, mooi in combinatie met het binnenwerk binnenin en de grijze draad. Het staat ook erg sjiek.

Het aqua- en donkerblauwe album hebben allebei 32 pagina's en zijn 21 x 21 cm.


Nog een donkerblauw exemplaar maakte ik. Wederom met een koptische binding. Hier heb ik de binnenzijden voorzien van pagina's uit een oude atlas. Mijn geboortegrond staat net niet op de foto :-)
Dit boek heb ik in gebruik genomen als art-journal. Ik heb al een pagina gevuld!


Het groene exemplaar is niet meer in mijn bezit. Het ging mee naar Finland afgelopen kerstvakantie,en is daar ter plaatse gemaakt tot foto-album en gevuld met foto's van een familievakantie en ligt nu mooi te zijn bij mijn papa in de kast. :-)


Ondertussen ligt in mijn studio-kamer alweer een stapeltje met nieuw linnen en papier klaar om gesneden, gevouwen, gelijmd en gebonden te worden.... Zo gauw ze klaar zijn, laat ik ze zien!

2 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Prachtig, zou ik zo willen leren.

Sarah zei

Ook dit overzicht is gaaf. Boekbinden is ook zo tof! Ik maakte er 1, maar ik ga dat zeker nog doen.
De dochters leren dit ook op school.
Ze zitten op een steinerschool.
Schrijven of tekenen in een zelfgemaakt boek is zo tof.
Dat Japans papier is mooi!x

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!