Pagina's

zaterdag 31 december 2016

Beetje bezit met ... jaaroverzicht 2016

In mijn mapje met foto's op de computer zitten nog zoveel kiekjes die ik nog nooit heb laten zien, dat ik besloten heb om ze maar in het jaaroverzicht te stoppen :-) En nu ik even terug kijk: dat deed ik vorig jaar ook al! Dus dit wordt een blogje met veel plaatjes en weinig woorden. Hoewel dat laatste me meestal niet makkelijk af gaat....
In JANUARI gaf ik mijn eerste echte stempel-workshop in Breda in het atelier van Ineke Vergeer. Ineke is boekbinder en ik heb haar leren kennen als één van de deelneemsters in het Grensland-project.

Hierboven het boekje - dat ik maakte van een groot vel papier en een tangram-stempel - waar alle workshoppers hun stempels voor elkaar in konden afdrukken, als herinnering aan de dag en inspiratie voor later.Linksboven zie je een boekje liggen met Beetje Bezig erop. Dat boekje heb ik vlak voor de workshop nog gemaakt met een spiraalbinding.Hier zie je er 2 bladzijden uit. Het is een verzameling eigen werk geworden met al mijn zelf gegutste stempels, al best een verzameling bij elkaar. Als je hier klikt, dan zie je ze ook allemaal :-)


FEBRUARI was een rustige maand, op het blog dan. Hoogtepunt was de brievenbus die ik mocht maken voor Wieke. Als ik het goed begrepen heb, hangt-ie binnenkort op een school in Amsterdam!In MAART mocht ik nog een keer een workshop stempels gutsen geven, samen met mijn vriendin D. Ditmaal voor Scouting Gelderland, ter gelegenheid van de Scouting Meidendag 2016.Kijk, hier staat juf Beetje Bezig uitleg te geven over wat precies de bedoeling is :-) 
De oplettende kijker ziet dat de scoutingdas niet de mijne is, ook niet die van mijn dochter, maar wel die van de Man in huis, omdat ik mijn oude das niet meer kon vinden.... Inmiddels wel trouwens :-).
 Van alle stempels die de meisjes maakten (in de leeftijd van 12-16 jaar), vroegen we op een groot vel een afdruk. Zie hier de mooie resultaten en dit blad zit nu ook in mijn stempel voorbeelden boekje!De dag erna kwamen er vriendinnetjes van de meisjes spelen en stonden de spullen van de workshop nog bij elkaar. Tja, toen was een mini-workshop thuis ook zo geregeld....

In APRIL deed het Maxi-meisje haar CITO-toetsen en had ik voor elke dag  kaartje gemaakt. Dat hoefde natuurlijk niet, aldus ons pubermeisje, maar stiekem vond ze het wel heel leuk.

Hoogtepunt in die maand was voor mij ook het boek dat ik mocht binden voor het afscheid van een collega.


CITO-toetsen, musical, kamp, afscheidsboek, fancy-fair (zie het affiche hierboven). Als ouders van een meisje in groep 8, was het best druk zo aan het einde van het schooljaar. Op dit moment doet het Maxi-meisje het prima in het voortgezet onderwijs. En hebben we even een jaartje rust, voordat het Midi-meisje volgend jaar in groep 8 begint.Ander hoogtepunt in MEI was mijn deelname op Facebook aan de SMP-Challenge, 31 dagen lang elke dag een tekstje schrijven in penseelschrift. Erg leuk om te doen! Klik voor alle kaartjes afzonderlijk hier, hier en hier
Niet alleen namen we een beetje afscheid van de basisschool (we hebben er gelukkig nog 2 rond lopen daar). Ook namen we in JUNI afscheid van onze hulp in de hut. Tja, afgestudeerd als ingenieur moest ze op zoek naar een andere job :-)Nog meer afscheidskaartjes in JUNI, ter gelegenheid van een overlijdensbericht en vanwege het vertrek van een collega.


In JUNI probeerde ik ook nog wat op het gebied van het snijden van letters, geïnspireerd door Kyleighs Paper Cuts. Ik ben nog niet helemaal tevreden, het is ook niet makkelijk en kijk nog even aan of het een vervolg krijgt :-)In JULI verjaarde mijn collega tot Abraham en hadden we de boel op kantoor een beetje opgeleukt. Hij komt uit Rotterdam, maar dat zou je niet zeggen toch?
In AUGUSTUS lag dit blog zeker stil, want ik had niet veel foto's. Mijn creativiteit had vast een behoorlijke concurrentie van vakantie, kinderdorp en buitenleven. Dus beperkte ik me tot het maken van visitekaartjes, enveloppen en cadeau-zakjes, daar hoef ik niet bij na te denken en heb ik later wel plezier van. Op het moment van schrijven heb ik trouwens - eindelijk - de ideale manier van zakjes vouwen gevonden! Wat wil je met al die lichtzakjes in december :-)Plezier heb ik ook van mijn aankoop op de rommelmarkt in AUGUSTUS: een echte ouderwetse strijkbout. Niet om te strijken, maar als gewicht. Om te gebruiken bij het boekbinden! Hij doet het!


Veel rompers plaatste ik in SEPTEMBER. Ik maakte er totaal dit jaar trouwens 65, meer dan 1 in de week dus. Op het blog die maand ook een verslag van de workshop van Birgit Koopsen bij de Craftorij, een winkel die vandaag haar deuren sluit helaas. En ik beschreef een kussensloop als cadeautje voor de Man in huis, ter gelegenheid van onze trouwdag. Leuk project en het smaakt naar meer. En nog wat inside-informatie: het sloop ziet er na vele keren wassen nog top uit en slaapt heerlijk.Verder maakte ik die maand nog wat werk in opdracht. En gaf ik ook nog een workshop, maar daarover later meer. Ik zal daar later (lees: volgend jaar) nog een apart verslag van maken.


Luierdoeken zijn dit jaar nieuw in het Beetje Bezig assortiment en ik schreef daar in OKTOBER over. En verder natuurlijk weer veel rompers te zien. Het najaar was vol in mijn agenda, zie ik als ik terugkijk. Veel te doen op het werk en thuis. Ter ontspanning gingen we af en toe uit eten, bijvoorbeeld een pannenkoekenhuis waar ze kinderen (en in dit geval ook de moeder) rustig houden met kleurpotloden....


Hoogtepunt voor mij in OKTOBER was de Paper Passion Beurs in Tilburg waar ik Karin Joan mocht assisteren bij de promotie van haar producten, waaronder de cursus Schrijven met Penseel.

Dit is het donderdag-team. V.l.n.r. Karin Joan, Ednalia, Miriam en Bernardine. Wies staat er helaas niet op.

De hele dag letters schrijven, praten met mensen die letters ook mooi vinden, uitleg geven over de cursus. En dat alles samen met geweldig leuke mensen. Topdagje!

.

En dan na zo'n gave dag ook nog met heerlijke spulletjes naar huis gaan: stempeltje, stencils, stansjes, ecoline stiften, boekbinderslijm, glansverf.....


In NOVEMBER deed ik mee via Facebook met de Colourtherapy-uitdaging van Else Kramer. De bedoeling was 10 dagen lang elke dag een kleur te fotograferen om een beetje kleur te brengen in die donkere tijd van het jaar. Voor mij was de uitdaging dan ook om het los te laten en niet te lang bij een foto stil te staan, maar klikken en doorgaan. Hierboven v.l.n.r.: blauw, rood, oranje, groen, roze, bruin, blauwgroen, wit en veelkleurig. De eerste dag was geel, maar die had ik gemist. Dat is ook loslaten :-)

Zo en toen was het alweer DECEMBER en is het jaar om. Het zijn toch meer woorden en plaatjes in dit postje geworden, maar dat had ik al bedacht. Ik ben nu wel weer bijna bij en klaar om een volgend creatief jaar te starten. Leuk dat je tot hier hebt gelezen, maak er vanavond een mooi einde aan en graag weer tot blogs in 2017!!

3 opmerkingen:

Sarah zei

Leuk! Bezig bijtje klopt echt!

Ageeth Mooij zei

Wat een heerlijk overzicht, om trots op te zijn!

Miranda V zei

Beetje boel bezig geweest, leuk gevarieerd overzicht!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!