Pagina's

zondag 4 december 2016

Beetje bezig met ... Sinterklaas #1
Voordat de Goedheiligman het land weer verlaat nog even snel een update van de Klaas-activiteiten in dit huis. Allereerst hing de krans van mijn mama weer aan de deur! Elk jaar komt-ie weer terug, ook in dit blog trouwens. Want als je hier klikt, dan lees je het verhaal van vorig jaar (met betere foto's overigens).... :-)
 
Sint kwam dit jaar op 12 november al! We hadden de lichtjes van de lampionnenoptocht van Sint Maarten net uitgeblazen en de doos met Sinterklaasspullen moest al worden uitgepakt. Tot nu toe hing er altijd een slinger voor het raam, maar dit jaar wilde ik de krijtstiften eens uitproberen om Sint en Piet welkom te heten (met dank aan Ankepanke en Bijdeb voor hun inspiratie). 
De verticale strepen zijn de touwtjes van het gordijn :-)


Wel heel grappig... Toen ik de eerste tekening op het raam had gezet, stond het Mini-meisje naast me met de vraag of ze ook mocht tekenen (in Elsa-jurk en met rode laarsjes aan!). Dat is dan voor mij even een momentje waarin ik denk: oooooh keeeee en het dan ook moet loslaten..... :-)
Er waren nog meer enthousiastelingen! Toen Midi- en Maxi-meisje er bij kwamen, hadden we een hele middag lol en plezier. En dat is ook veel waard :-)De meisjes gingen op alle ramen helemaal los! Hier wat details van alle klazen en pieten (waarvan ik in het donker foto's heb gemaakt met een gesloten gordijn en die voor de duidelijkheid in een fotoprogramma wat lichter heb gemaakt, vandaar die gele vlekken).Ook de ramen van de tuindeuren waren niet meer veilig. Maxi-meisje kwam zelfs met een echt ontwerp aan. En toen het bedtijd was en de tekening nog niet af, heeft de Man in huis het rokje van Piet nog ingekleurd..... :-)
 


Uiteraard kwamen er ook letters aan te pas. De beste man en zijn knecht moeten toch wel weten wie er nu precies in ons huis woont!Tenslotte schreef ik op het raam naar de tuin nog wat regels uit sinterklaasliedjes....Dat schrijven inspirerend werkt voor een meisje in groep 3, blijkt wel uit de letters die het Mini-meisje op het raam bij haar speelhoek schreef. Let op de seriefjes (de streepjes aan de letters) bij de bovenste twee woorden. Want tja, mama doet dat ook :-).


Over mama gesproken.... Dit is mama en af en toe doet ze (ik dus) een beetje gek!
En mijn eigen mama zou naar aanleiding van dit berichtje gezegd hebben: Gekken en dwazen, schrijven op muren en glazen..... En zo is de cirkel van dit blogje weer rond :-)
Morgen meer Sinterklaas!


1 opmerking:

Sarah zei

Jullie leven je uit! Leuk!!
Ik naaide wat om in de stemming te komen. Kom je piepen bij mij?

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!