Pagina's

dinsdag 27 december 2016

Beetje bezig met ... Kerst 2016Kerst 2016 is weer voorbij.....


De aanloop naar kerst was wat vol maar ook zo leuk! De Dickensmarkt, waar ik eerder al over schreef, was gezellig en druk.


De lichtzakjes waren erg populair. Net als de kaarsen met tekst erop. Uiteindelijk heb ik op zaterdagochtend - de markt duurde 2 dagen - nog wat zakjes en kaarsen gemaakt om de voorraad aan te vullen. En na de markt had ik ook nog wat opdrachten gekregen die natuurlijk allemaal vóór Kerst af moesten zijn. Het is gelukkig weer gelukt, in de kerk op zaterdagavond deed ik de laatste overdracht :-)

 

Het is natuurlijk wel heel gaaf als ik dan via Whatsapp foto's terug gestuurd krijg, met de opmerking dat ze te leuk zijn om weg te geven :-) Dankjewel Marieke, Marianne en Annemarie!Op Facebook en Instagram (volg jij mij al?) had ik wat foto's van de kaarsen geplaatst en kreeg ik de vraag hoe ik er op schrijf. Hierboven zie je de teksten die ik op papier geschreven heb. In dit geval was het dun rijstpapier, maar het kan ook op gewoon printerpapier.
En als je het beschreven papier dan op de kaars legt, met een een stukje bakpapier er over heen, het dan verwarmt met een heatgun of een föhn, dan smelt het kaarsvet door het papier heen en komt de tekst als het ware op de kaars. Het resultaat is het mooist op witte, rustieke kaarsen. Dat zijn die wat ruwere kaarsen, zonder zo'n glimmend laagje. Ik koop ze gewoon bij Blokker, Kruidvat of Albert Heijn. Hier ook de link naar het instructiefilmpje van het blog van Bij Deb, zij legt heel helder uit hoe je het moet doen.
Tijdens de markt heb ik ook nog geschreven op kerstballen, gewoon zomaar spontaan met een witte pen. Hierboven zie je wat indrukken van ballen. Zal eens kijken of ik dat volgend jaar in de reprise kan gooien, want het effect was erg mooi. Ze hangen nu in de boom thuis :-)Over thuis gesproken, daar hadden we natuurlijk ook nog de nodige kerstversiering!

Zondag voor kerst moesten we als gezien verplicht het bos in :-) Op zoek naar natuurlijk materiaal waar het Maxi-meisje op school een krans van maakte tijdens een workshop.


Samen met mijn oudste dochters ging ik dinsdagavond kerststukjes maken. Die avond wordt jaarlijks georganiseerd door de plaatselijke groene bloei- en groeiclub. Tussen al die bloemschikkers halen we met zijn drietjes de gemiddelde leeftijd ver naar beneden, maar dat mag de pret niet drukken, we hebben ieder jaar grote lol. En mooie sfeerstukjes :-)


Mijn Mini-meisje was woensdag voor de kerst ziek of misschien ook wel schoolziek. Ze zag wit en was moe. Het is ook wel een drukke maand met Sint en Kerst. En als je dan ook nog moet leren lezen en schrijven, dan heb je zo tegen de vakantie aan- op zijn Zaans gezegd - "het end wel in de bek zitten". Ik heb haar thuis gehouden, want rust helpt dan. En maakten we rendieren van toiletrolletjes, chenille-draad, washi tape en wiebeloogjes.


Tenslotte maakte ik op kerstochtend nog "even" labeltjes met glitter waterverf, voor aan de kerstcadeautjes onder de boom bij mijn schone familie. Al met al weer een creatieve kerst. En nu dus lekker vakantie. Ik ga genieten hoor!

1 opmerking:

Alet Venhuizen zei

Je bent inderdaad flink creatief bezig geweest! Ziet er prachtig uit allemaal.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!