Pagina's

maandag 25 september 2017

Beetje bezig met ... schrijven met penseelSchrijven met penseel, hoeft niet altijd met verf en kwast plaats te vinden. Er zijn tegenwoordig genoeg stiften in de handel, die ook een spitse punt hebben en waarmee je ook kunt schrijven. Zie ook mijn logje over De Posthumuswinkel.
De werkjes die je vandaag ziet, zijn echter allemaal geschreven met aquarelverf en een echt spits penseel.Als je me volgt op Instagram (Beetje Bezig) dan heb je wellicht al eens iets hieran langs zien komen :-)


Soms gaat er wel eens iets fout :-) Bijvoorbeeld een spelfout.... Dat is niet erg.


De kunst is dan om daar een draai aan te geven :-)


Net als bij kalligrafie en handlettering vergt schrijven met penseel veel oefening. Kilometers maken, noemt men dat. En alfabetten oefenen. De tekst hierboven is 1 van mijn favoriete pangrammen: een zin waar alle letters van het alfabet in zitten (inclusief de ij en y).

Overigens bestaat er een leuke cursus op internet: Schrijven met Penseel. Klik daarvoor hier. De eerste 3 lessen zijn gratis!! En als je Karin Joan of Schrijven met penseel opzoekt op Google, kom je ook een heel eind met filmpjes en uitleg, wat ze prima kan en ook nog leuk doet!


En blijf vooral oefenen! Succes.

5 opmerkingen:

Sarah zei

Wat leuk! Ik hou er van al die kleurrijke letters. En inderdaad oefenen is de boodschap.

Ageeth Mooij zei

Oefenen in geduld! Ik vind het zo mooi Bernardine, de teksten en de letters en kleuren!

Mariken zei

Prachtig zeg, ik vind dit zo leuk! Ik heb alle materialen in huis, nunogbeginnen. En wat je zegt, niet uitstellen en starten...dank je voor het duwtje! Fijne avond!

Nota Bene zei

Echt prachtig, die letters van jou!
Groetjes, Nele

Miriam's creablog zei

hele mooie verzameling Bernadine! Groetjes Miriam

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!