Pagina's

donderdag 14 september 2017

Beetje bezig met ... Sep, Sven, Matz & Jelrich


Het liefste schrijf ik de naam van de baby op een rompertje in mijn eigen lettertype, maar het lettertype (en de afbeelding) van het geboortekaartje overnemen blijft ook altijd leuk! En soms lukt het ook nog om met een klein detail mijn eigen "swung"er aan te geven.


Dit is het kaartje van Sep, met een guitig ventje er op. (Pas later zag ik - erg grappig - dat ik dat poppetje al eens eerder getekend heb op een romper voor Joey, dat zie je hier. Ik weet niet of het toen ook zo'n moeilijke tekening vond, want soms heb je met minder details een grotere uitdaging :-) )En hier staat het poppetje uiteindelijk op de romper, in opdracht van zijn tante A., die ook al eens een rompertje bestelde met Takkie er op, voor zijn grote broer Stijn. Klik hier om dat te zien.


Baby Sven is een museumbaby, het 2e zoontje van mijn collega, met een schattig - beetje maritiem - geboortekaartje (al zeg ik het zelf) waar ik het bootje uit koos om te "romperen".
 

Mijn bruine stift wordt niet vaak gebruikt, maar kwam hier goed te pas. En ik heb het ankertje als een klein detail op de achterkant gebruikt. (om uit te lijnen, zodat het toch in de tekst toch in het midden staat, maar dat zeg ik natuurlijk niet :-) ).
 

Matz is de kleinzoon van de buurman van mijn zusje, die eerste de buurman van mijn vader was :-).Zo dat klinkt ingewikkeld. Valt mee hoor, want voor zijn broer Levi maakte ik ook al eens een rompertje met een brandweerwagen, dat kun je hier zien, maar hier had ik genoeg aan de krans van blaadjes ter illustratie.
En tenslotte een rompertje voor Jelrich, een opdracht uit Dokkum. Ik word er elke keer weer blij van als ik een mailtje van T. zie in mijn mailbox met een verzoekje.


Grutske âlders - geweldige ouders zegt Google-translate - wat klinkt dat toch mooi in het Fries!
Het grote zusje is er helaas niet meer en daarom koos ik een vlindertje van de kaart om haar toch te gedenken.

Dit waren 4 jongens. Volgende week doen we de meisjes :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!