Pagina's

vrijdag 15 september 2017

Beetje bezig met ...workshop gelli platePrecies een jaar geleden gaf ik een workshop met de gelli plate, op een warme zomeravond bij mij in de achtertuin.Een gelli plate is een gelei-achtige plaat waar je met een roller acrylverf over uit rolt en daar leuke motieven in maakt. Een vel papier erover leggen, aandrukken en klaar is je afdruk. Echt heel simpel.Een gelplaat kun je ook zelf maken. Dat heb ik - zoals je hierboven ziet - al eens geprobeerd met agar-agar (of gelantine) en glycerine als ingredi├źnten. Ik gaf namelijk al eens eerder een workshopje op de school van mijn dochters (zie hier) waar ik deze zelfgemaakte bij gebruikte.
 
Je kunt de plaat ook kopen. Dat is iets duurder, maar ook duurzamer op den duur. Want de zelfgemaakte gelplaat loopt ... eh ... op een gegeven moment weg :-)
Ondertussen heb ik er zelf 2 in huis en voor deze workshop kon ik er gelukkig nog een paar lenen.Het clubje creatieve vriendinnen begon de avond met thee en iets lekkers met echt zomerfruit.Daarna gingen ze aan de slag. Buiten, met een bouwlamp er bij voor het licht en de rand van het zonnedoek als droogrek :-)


De gelliplate werd uitgeprobeerd met verschillende soorten verf, papier en structuren (kwasten, stencils, sponsjes, etc.). Wat best nog een uitdaging was, in het donker.Halverwege de avond verhuisden we naar binnen, waar de gemaakte afdrukken gebonden werden tot een boekje met kraaltjes op de rug. Kijk dit zijn de eindresultaten.Als ik zo de foto's terug zie, vond ik het een zeer geslaagde avond. Bedankt dames! :-)

2 opmerkingen:

Nota Bene zei

O, wat een gezellige avond. En met hele mooie boekjes als resultaat. Zo leuk toch, die gelliplate...
Groetjes, Nele

Sarah zei

Geweldig!! Heel tof!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!