Pagina's

maandag 18 september 2017

Beetje bezig met ... duo-workshop

Mijn allereerste creatieve cursus online was in 2012 en heette Let it Loose, gegeven door Marit Barentsen van http://www.maritspaperworld.com/nl/.
Ik zag op haar website dat de cursus op 18 september (vandaag dus!) weer start. Citaat van Marit over de cursus: "Niet van dat benauwde! Gooi dat “nette knip- en plakwerk” voor één keer overboord en vind het kinderlijke plezier terug in het spelen met papier, verf, potloden en nog veel meer!

Als je de mogelijkheid hebt, dan zeg ik doen. Bovendien is de prijs echt waar voor je geld!


Jenny de Bode ken ik van het boek "Creativiteit, géén kunst", een denk-, durf- en doeboek om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Echt een aanrader!! Later heb ik ook een boek over Art Journaling van Jenny gekocht. De linkjes verwijzen naar mijn boekenkast op Pinterest.

De docenten op de kiek: Jenny de Bode & Marit Barentsen

Dus toen deze 2 dames het voornemen hadden om samen een workshop te doen, was ik er als de kippen bij! Mocht je in Zeeland wonen: op 7 oktober is de workshop ook in Middelburg!


Samen met Hilde toog ik een half jaar geleden naar Hillegom om heerlijk een dagje prutsen, te  proberen en technieken te leren met een leuk resultaat.


Bij Marit gebruikten we spuitinkt (inktspray) en stencils om een achtergrond te maken.
Bij Jenny gebruikten we bister (een kleurpigment), een beetje aquarelverf en huishoudfolie. De bister droogt op en als je dan de folie er af haalt, krijg je een mooi oppervlak met vormen en lijnen.
Zo werden dus 1 vel papier door 2 verschillende kanten een bijzonder leporello- ofwel harmonica-boekje. De afwerking vond plaats door plaatjes uit tijdschriften te knippen. Happinez, Flow en National Geographic zijn daarvoor goed te gebruiken. Hierboven zie je mijn resultaat: een harde en een zachte kant (Hihi, dat past wel een beetje bij mij).

Hieronder eerst nog alle boekjes samen met de technieken volgens Marit en volgens Jenny. Tenslotte nog wat details van mijn eigen boekje. Als ik de foto's zo terug zie, dan gaan mijn handen jeuken om het weer te doen!!
 
Boekjes volgens Marit als resultaat van de workshop

Boekjes volgens Jenny als resultaat van de workshop
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!