Pagina's

maandag 5 december 2016

Beetje bezig met ... Sinterklaas #2
Pakjesavond hebben wij zaterdagavond al gevierd, vanavond rijdt Sint ons huisje voorbij. Dit schilderij maakte ik - nu doe ik een gokje - 8 haar geleden, toen het Maxi-meisje 4 jaar was. Ik tekende hem destijds na van een kleurplaat, maar kan die nergens meer vinden. En dit jaar heb ik hem eindelijk afgemaakt en ingekleurd met acrylverf. Nu kan-ie na vanavond gewoon in de doos met Sinterklaas-prullaria naar zolder :-)


Deze boot gaat in diezelfde doos. Hij zat als bouwpakket in de schoen van het Mini-meisje en samen hebben we hem op een zondagochtend geverfd, beplakt en in elkaar gezet.Er waren volgens mevrouwtje alleen te weinig Pieten aan boord. En op het pakpapier van de HEMA stonden alleen maar Pietenkopjes, daar was echter gauw een oplossing voor gezocht als mama er wel even voor kon zorgen dat de Pietjes bleven staan!De Pieten hadden de klas van groep 3 versierd. Maxi-pietje mocht meehelpen en samen hadden we de smaak van raam versieren te pakken en gingen helemaal los. Met plakkaatverf dit keer....
(Inspiratie vond ik via Pinterest, ik vermoed dat het origineel hier vandaan komt)Er kwamen ook letters aan te pas. Gelukkig herkent het Mini-meisje het handschrift van Mama-piet nog niet zo goed.Op school waren ook weer lootjes getrokken. Maxi-meisje is sinds dit jaar brugpieper en dus zelfstandig en weet daarom kwast en verf zelf te vinden. Zelfs zo snel dat ik geen eens een foto kon schieten van het eindresultaat (maar die zou ik hier dan toch niet mogen publiceren....)
Het Midi-meisje was wel blij met nog hulp hier en daar. Ze heeft echter zelf geverfd en gedicht en het resultaat mag er echter zeker zijn! (De oplettende kijker ziet hier het Droste-effect op de foto van een piano op een piano.... met hetzelfde muziekboek :-) )


Zelfs aan de lay-out van het gedicht werd veel aandacht besteed. Ook hier komt terug dat mama iets met letters doet...


De dag voor Sint op school komt, worden alle gemaakte surprises tentoongesteld in de hal, omdat ze zo ontzettend mooi zijn en de moeite van het bekijken waard. Er stond een prachtige eenhoorn tussen. Midi-meisje is dol op eenhoors en had hem al gespot en gezegd dat ze heel veel hoop had dat die voor haar zou zijn. En ja hoor, nu heb ik een paard met een punthoofd in de kamer staan.


Pietensetje volgens het Midi-meisje
Dat was weer Sinterklaas 2016. De doos gaat in de kast en de discussie weer opgeschort. Op naar volgend jaar. Zou het Mini-meisje dan ook nog alles voor zoete koek aannemen?

1 opmerking:

Ageeth Mooij zei

Dat was een geslaagd Sinterklaasfeest, mooi om te zien.

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!