Pagina's

woensdag 21 november 2018

Beetje bezig met ... Sinterklaas 2018 #1


Werkje van Maxi-meisje uit 2014

Ja hoor, hij is weer in het land: de goedheiligman! Afgelopen zaterdag kwam hij aan in Sintstad Zaanstad, bij de Zaanse Schans. Omdat we daar vroeger in de buurt woonden, toog de Man in huis met meisjes naar de Zaan om de échte Sint aan te zien komen....
Ik bleef lekker thuis, bij de TV. En pakte ondertussen de Sinterklaasdoos uit....Elk jaar na Sint Maarten komt de Sinterklaasdoos van zolder naar beneden en pakken we alle  decoraties en attributen voor het 5 decemberfeest uit. Dus van Pietenpakjes en -mutsen tot voorleesboekjes en oude knutsels...  En ook de krans van mijn moeder, die hangt dus weer aan de voordeur. Die krans heeft voor ons een emotionele waarde, daar schreef ik hier al eens over -> klikEen andere traditie in ons gezin is #raamtekenen in het Sint-thema. Ik wilde dit jaar eens iets groters op het raam aan de straatkant en kocht een grote acrylstift in de webwinkel van Mary Koperdraat -> www.kalligrafie.nl

En je ziet: het is lekker groot uitgevallen! Ik heb de tekst dit keer niet aan de binnenkant maar buiten geschreven. De acrylverf is namelijk watervast. Niet schrikken, met glassex kun je het gewoon verwijderen. Zeggen ze.....

Midi-meisje slaapt boven aan de voorkant en vertelde dat er veel mensen even stil staan voor ons huis om te kijken, dat kan zij van bovenaf ongemerkt en goed zien :-)De ramen bij de tuin werden onder handen genomen door Mini-meisje en Maxi-meisje.
Erg leuk om te zien, dat ons pubermeisje zich nu ook steeds meer voor letters lijkt te interesseren :-)

 
Over letters gesproken: ik maakte weer Sinterklaaskaarten, net als vorig jaar. Dit zijn kaarten om te versturen maar je kunt ze ook met een rijm of gedicht aan je cadeau of surprise hangen.


Vorig jaar maakte ik ze ook. En dit jaar heb ik weer een stapeltje gemaakt, handgeschreven en allemaal anders, dus uniek.En dit jaar speel ik weer voor Sinterklaas. En geef ik er weer een aantal weg!


Dus wil je er eentje? Of 2? Of 3? Of 4?
Het werkt zo:
  • Mail me je gewenste aantal en je adres (rechtsboven in de balk zie je mijn mailadres)
  • Nog even ter informatie: Het zijn dubbele kaarten, zonder envelop. 
  • Je kunt je voorkeur voor een kaart aangeven, maar op = op
  • Je mag uiteraard meer dan 4 kaarten bestellen, maar in dat geval vind ik het fijn als je bijdraagt in de portokosten (4 stuks past net binnen 2 postzegels)
  • Voorlopig heb ik er genoeg, dus hoort en zegt het voort!  
Elk jaar schrijf ik wel één of meerdere stukjes over de Sinterklaas-periode op mijn blog.
Als je ze wil lezen, dan kan dat hier -> klik 


4 opmerkingen:

LieveMamaLieve zei

Ziet er weer leuk uit zus Bernardine. Ben trots op je.
Dikke kus van je zusje Godelieve

Annick zei

de raamdecoraties zijn erg mooi gelukt !

Nota Bene zei

Wat prachtig, die grote letters van jou op het raam! En die van je dochter ook, hoor, ze heeft duidelijk het talent van haar mama geërfd!
Groetjes, Nele

Ageeth Mooij zei

Ik geniet van alles wat je laat zien! Vorig jaar ben ik al verwend met mooie Sinterklaaspost!

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje!